Unicorns & Fairytales
kinderfeestje organiseren - unicorns & fairytales
creatief decoration DIY DIY Birthday Party My life Webshoptips

Een kinderfeestje organiseren in 10 stappen

Ik hou van feestjes organiseren. Ik zie in alles een mogelijkheid. Er moet zelfs niemand jarig zijn. Elke dag is goed om het een beetje feestelijk te maken. Een kinderfeestje organiseren is eigenlijk niet zo moeilijk. Het hangt een beetje van jezelf af of je het moeilijk maakt. Meestal maak ik het mezelf moeilijk omdat ik overdrijf. Alles moet tip top zijn en dan nog is het soms niet naar mijn zin. Ik vergeet dan dat het feestje er in de eerste plaats is voor de kinderen en die zitten er meestal niet zo erg mee in of het tafelkleed nu bij de bordjes past of niet. Maar goed, ik doe dat graag dus waarom niet. Mijn tips vind je hier.

Een kinderfeestje organiseren

Een kinderfeestje organiseren is leuk, superleuk! Maar er komt toch wel wat bij zien. Ben ik een expert? Bijlange niet. Maar ik heb ondertussen wel al wat feestjes georganiseerd. En ik ben niet van plan te stoppen. Ben je niet zo voor het organiseren? Laat dan iemand anders het doen (ik bijvoorbeeld) of doe een feestje ergens in een indoor speeltuin of waar je zelf niets moet doen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en je kan op unieke plekken verjaardagen vieren. Zoals het Steen in Antwerpen, musea, speeltuinen en nog vele vele andere plekken. Just pay the money… Maar wil je alles zelf doen dan heb ik wel wat tips. Mijn tips:

1.Kies een thema

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je een thema in je hoofd hebt. Is je kind fan van iets bepaald? Hoe oud is je kind? Wanneer je kind nog heel klein is dan zal jij zelf het thema kunnen bepalen. Is je kind al wat ouder en wil je kind graag meedenken? Laat ze dat dan ook doen. Het is tenslotte jouw kind zijn feest. Tenzij het een verrassingsfeest is maar hoe dan ook: jij verjaart niet op dat moment. Maar goed. Een thema dus. Ga je voor een bepaald figuur, kleur of onderwerp? Maak je keuze. Aan de hand van die keuze kan je volgens mij alle andere beslissingen nemen.

Wij deden de volgende thema’s:

WOODLAND
KERMIS
DINO
KERST
ASTRONAUTEN

een kinderfeestje organiseren - unicorns & fairytales

2. Ga op zoek naar een geschikte locatie

Dat is soms het moeilijkste. Want het weer in België en Nederland is niet altijd even betrouwbaar. Zorg voor een ruimte waar je je plannen kan verwezenlijken. Is er een speeltuin aan? Dat is denk ik een pluspunt. Denk ook aan sportverenigingen of scoutsverenigingen die soms maar al te graag hun ruimtes verhuren. Misschien doet je school dat ook wel? Wij huurden bijvoorbeeld de kleuterspeeltuin op onze school voor Vince zijn verjaardagsfeest.

verjaardag Vince - Unicorns & Fairytales

3. Verzamel deco

Eens je je thema weet kan je gaan voor de deco. Ga je voor budget? Dan kan je al erg leuke dingen vinden in winkels zoals de Hema, Zeeman, Wibra, Action, Flying Tiger, … Ga je voor de middenmoot dan kan je ook zelf je props maken. Studio Lala heeft bijvoorbeeld leuke print outs en spulletjes. Je kan ook online shoppen per thema bij bijvoorbeeld Hieppp, Studio Lala, De Gele Flamingo, Yay, … Erg leuke bordjes, versiering, ballonnen. Zucht…zo oneindig veel keuze!

een kinderfeestje organiseren - unicorns & fairytales

4. Ga na wat je kind graag lust en zorg voor verschillende opties

Een kinderfeestje organiseren vraagt natuurlijk lekkers. Snoep is leuk en makkelijk. Je trekt wat zakken chips open, vult een bokaal snoep en gaan met die banaan. Kinderen komen erop af zoals … (vul zelf maar aan). Ik ben er zelf niet altijd zo voor. Ik maak het mij graag moeilijk. Dan snijd ik groentjes en maak er leuke dingen van. Een beetje gezonde en ‘minder gezonde’ dingen zodat ieder kind een keuze heeft. Het hoeft niet altijd ‘hoe vettiger hoe prettiger’ te zijn. Op Pinterest aantrekkelijke gezonde ideetjes genoeg. Nodigt je kind vrienden uit? Ga eens na of er allergieën of intoleranties zijn…

een kinderfeestje organiseren - unicorns & fairytales

5. Ga op zoek naar de ideale taart (of maak hem zelf)

Wil je echt over the top gaan? Dan moet je maar eens naar de voorbeelden van de Naked Cakes of drip cakes gaan zien. Je kan er oneindig veel kanten mee op. Je kan het ook heel simpel houden en een taart bestellen in de bakker of kopen in de supermarkt. Het hangt een beetje van jullie zelf af. Versier de cake met vlaggetjes. Of wil je liever cupcakes? En voor de jarige een specialere cupcake met een kaars? Hoe specialer hoe beter 😉 Wij bestellen tegenwoordig een taart bij JE EIGEN TAART en decoreren hem zelf.

astronautenfeestje - unicorns & fairytales

Naked Cake birthday - unicorns & fairytales

 

6. Bedenkt leuke activiteiten

Wat ga je doen om de kids te entertainen? Of ga je een kinderfeestje organiseren in een speeltuin? Je kan altijd een springkasteel huren, spelletjes huren of zelf maken, een knutselnamiddag organiseren.

Enkele tips:

 • zelf bruisballen, badzout, vloeibare glitterzeep of parfum maken (voor meer info kan je bij Jojoli terecht)
 • een knutselnamiddag naargelang de leeftijd van de kinderen (Pinterest…)
 • een spelletjesdag (tijdens Vince zijn 3e verjaardag had ik allerlei soorten spelletjes klaargezet)
 • koken met de kids
 • schminken
 • een clown laten komen
 • een soort volksspelen doen
 • gewoon laten spelen in de tuin
 • paintballen
 • lasershooten
 • karten
 • muurklimmen

verjaardag Vince - Unicorns & Fairytales

7. De uitnodigingen

Een kinderfeestje organiseren = uitnodigingen maken… ik heb het gedaan voor de eerste verjaardag van Vince omdat dit tevens ook de babyborrel was. Maar nadien niet meer. Dit omdat we zelf de mensen contacteerden. Hij was immers nog te klein om vriendjes uit te nodigen. Vanaf ze in school zitten is het anders. Dan is het gemakkelijker voor de ouders om te onthouden. Vince is trouwens voor de eerste keer uitgenodigd op een feestje. Dan is het handig om dit aan het prikbord te hangen zodat we het niet vergeten.

8. Bedankjes

Het is leuk om de uitgenodigde kindjes iets leuks te geven op het einde. Nodig? Nee niet echt. leuk? Ja! Je kan zakje smaken met uitdeelcadeautjes. Meestal zijn dat prulletjes maar ik probeer er altijd wel iets leuks in te stoppen waarmee ze kunnen spelen zonder het kapot te maken binnen het uur. Potloodjes, een springbal, …

een kinderfeestje organiseren - unicorns & fairytales

9. Een cadeaulijst leggen

Tegenwoordig kan je overal cadeaulijsten leggen. Denk aan geboortelijst maar dan voor verjaardagen. Wist je dat je dit in de FUN kan doen? Maar ook bij online shops. Gewoon de vraag stellen. Zo vermijd je dubbele of ongewenste cadeautjes. Jij kent je kind het beste.

10. Inspiratie nodig?

Ga je zelf een kinderfeestje organiseren? Op de rubriek DIY Birthday party vind je alvast de feestjes van Beau, Mats en Liva en ook van Vince en mezelf. Op Pinterest vind je oneindig veel inspiratie. Zet je er dus tijdig aan want een kinderfeestje organiseren is leuk maar vergt wat voorbereiding.

Pinnen maar!

Wil je deze post niet vergeten of delen? Pin hem dan op Pinterest.

kinderfeestje organiseren - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

33 Comments

 • Reply
  Anna
  1 augustus 2017 at 06:48

  Ik heb een vriendin die mega creatief is en zulke dingen echt geweldig vind. Ik doe mee voor haar…

  Facebook: An Na

 • Reply
  Florence
  1 augustus 2017 at 07:29

  Elke dag is een reden om een feestje te geven! Dankzij dit boek gaat het alleen nog mooier worden!

 • Reply
  Marthe
  1 augustus 2017 at 07:50

  Ik had dit inspirerend boek al eens in mijn handen, pinde het al, en inderdaad, een prachtig (ook vormgegeven) boek, boordevol toepasbare tips, en veel leuke variaties telkens! We geven niet zo heel vaak feestjes, maar als we de verjaardagen van de kindjes vieren, zijn ze tot in de puntjes afgewerkt! Love it! Een boek op mijn lijf geschreven dus… ik ben fan!

 • Reply
  Gerty Van den Cruijce
  1 augustus 2017 at 07:57

  Met een babyborrel in het verschiet, komt dit boek meer dan ooit van pas, dus wij doen heel graag mee!

 • Reply
  Myrthe van de Wijdeven
  1 augustus 2017 at 07:57

  Mijn vriend heeft twee dochters. Voor de oudste heb ik vorig jaar een Frozen-feestje georganiseerd, inclusief bijpassende hapjes en een bezoekje van Elsa. De jongste wil nu ook zo’n feestje, ideaal! Ik kruip zelf in de huid van Olaf, hihi. Aangezien de meiden nog heel veel verjaardagen vieren zijn tips altijd fijn! Dit blog helpt al enorm, met het boek ben ik helemaal klaar voor het komende feestje van de oudste in november….duimen maaar…..

 • Reply
  Joni | HFDST 3
  1 augustus 2017 at 08:11

  Miss M wordt 4 in augustus, en wil een piña colada feestje! Ik ben dus (ook bij Studio Lala) al op gegaan naar spullen 😉
  Het boek staat al een tijdje op mijn verlanglijst, het plaatje moet toch kloppen zeker?!

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  1 augustus 2017 at 08:15

  Mijn oudste dochtertje wordt in september 5 en we organiseren voor het eerst een feestje voor haar vriendjes. Dit boek is dus zeker welkom.

 • Reply
  Karen de vleeschhauwer
  1 augustus 2017 at 08:44

  Ik doe mee! Als er iets is waar ik mezelf uren mee kan bezig houden is het dit. Ons zoontje is twee jaar dus al twee thema’s gehad steeds in zwart wit maar alles op elkaar afgestemd ( Batman, dino) ook voor vrienden doe ik vaak versiering en dan is dit boek wel de kers op de taart! Dit voor extra tips en trics!

 • Reply
  AnnaB
  1 augustus 2017 at 09:26

  Met kinderfeestjes in het verschiet lijkt mij dit een erg handig boek voor ideetjes en inspiratie

 • Reply
  Lissy
  1 augustus 2017 at 12:40

  Omdat mijn zoontje temidden van de eindejaarsfeesten geboren is, wil ik van zijn verjaardag toch iets aparts maken. Ben al volop aan het pinnen geslagen voor ideetjes, en dit boek zou een ideale leidraad zijn.

 • Reply
  Katrien Adams
  1 augustus 2017 at 19:16

  Met 2 kindjes van 3 en 5 jaar hebben we de komende jaren nog wel wat feestjes te organiseren Een leuke inspiratiebron hiervoor is atijd handig

 • Reply
  Elies Vaneerdewegh
  1 augustus 2017 at 22:00

  Meter zijn van een prachtige jonge dame is super! in september word ze 1 jaar, ik zou haar heel graag een spetterend feest geven geïnspireerd door jou blog en dit prachtige boek! 🙂 Maud zou hier ook heel blij mee zijn!

 • Reply
  Evy
  1 augustus 2017 at 23:35

  Ik wil graag meedoen!
  Ik organiseer mega graag feestjes voor mijn popje. Elke reden is goed! Elke keer zoek ik ook naar een ander thema en ik wil het graag over the top. Ik kende het boek niet tot je het hier voorstelde. Dus jaa, ik doe mee om het te winnen!

 • Reply
  Isabelle
  2 augustus 2017 at 07:49

  Feestjes…daar kunnen wij niet genoeg van krijgen! Wat inspiratie is dus zeker welkom!
  Een boek die bovenaan mijn verlanglijstje staat dus het winnen zou super zijn!

 • Reply
  Katrien
  2 augustus 2017 at 10:37

  Met baby nr. 2 die er elk moment kan aankomen en een doop voor de 2 kinderen in het verschiet zou dit boek heel goed van pas komen! En voor vriendinnen geef ik gewoon ook graag thema-feestjes zonder dat daar een reden voor moet zijn 🙂 Inspiratie en tips zijn dus altijd welkom! *ikduim*

 • Reply
  Katrijn
  2 augustus 2017 at 11:06

  Met een klein peutertje van 1 jaar in huis (want ze wordt helaas niet meer als baby’tje gezien) heb ik ondertussen al twee feestjes georganiseerd; een babyborrel en haar eerste verjaardagsfeestje. Twee keer meer dan geslaagd, al zeg ik het zelf. Twee keer vooral op eigen inspiratie georganiseerd. Maar helaas is mijn inspiratie op en ben ik dus op zoek naar nieuwe ideeën. Ik ben eigenlijk ook heel benieuwd hoe anderen feestjes geven. En met dit alles neer te schrijven krijg ik zin om er terug eentje te geven!

 • Reply
  Sofie
  2 augustus 2017 at 11:12

  Ideaal boek voor mij! De verjaardagsfeestje van de kids zijn één mijn hoogtepunten van het jaar ?. Ik vind het leuk om een leuke uitnodiging te maken, leuke taart te voorzien met aangepaste aankleding, … Ik kan dit boek dus zeker en vast gebruiken ? #wishmeluck ???

 • Reply
  Guinnvere
  2 augustus 2017 at 13:22

  Nou ik doe graag mee! Mijn dochtertje wordt in Oktober 5 en heeft dan haar eerste echte kinderfeestje. Ik heb echt geen flauw idee wat te oen, en waar, dus als dit boek mij hierbij kan helpen.. graag!!!!! Ik vind het heerlijk om het te bedenken en heb dan ook al menig avond op pinterest zitten kijken. Thema heb ik, maar nu de rest nog….

 • Reply
  Joke
  2 augustus 2017 at 13:38

  (kinder)feestjes organiseren vind ik zalig! Wat extra tips zouden handig zijn, dus het boek is hier héél erg welkom!
  20 augustus opnieuw een verjaardag hier, dus komt er gauw een nieuw feestje aan waar ik inspiratie voor zoek!

 • Reply
  Sara Sticker
  2 augustus 2017 at 14:09

  Om veel feestjes te organiseren! Voor mijn zoontje Cesar en mijn neefjes en nichtjes Daan, Cas, June en Laut. Ook als leerkracht kan ik het boek gebruiken. Ik werk in het buitengewoon onderwijs en mijn leerlingen genieten van op tijd en stond een feestje… op school zorgen we daar dan ook voor. Voor iemands verjaardag, voor de vakantie’s, voor carnaval, kerst en andere feesten en zelfs zonder reden!

 • Reply
  Friedl
  2 augustus 2017 at 15:34

  Omdat ik eind dit jaar nog een babyborrel mag organiseren en ik ook de kinderen hierbij centraal wil zetten zodat niet alleen de volwassenen aandacht krijgen.
  Feestjes organiseren is niet gemakkelijk en dit boek zou een leidraad kunnen vormen om mijn creatieve ideeën vorm te geven..

 • Reply
  Friedl
  2 augustus 2017 at 15:37

  Omdat ik eind dit jaar nog een babyborrel mag organiseren waarbij ik ook de kinderen extra aandacht wil geven zodat die zich ook kunnen amuseren.
  Ik ben ook leerkracht en dit boek kan me helpen om mijn creatieve ideeën vorm te geven.

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  2 augustus 2017 at 21:44

  Omdat onze tweeling Lucas & Eva op 5 december jarig zijn doe ik graag mee 😀

 • Reply
  Niels
  3 augustus 2017 at 11:28

  Lijkt me een zeer gemakkelijk boek als je het even niet meer weet 😀

 • Reply
  Bodil
  3 augustus 2017 at 13:02

  Oh, wat handig! Onze oudste dochter wordt deze maand 5, en gaat haar eerste kinderfeestje vieren. Leuk!!!
  Ze heeft al een thema bedacht, dus ik ben stiekem al maanden leuke spulletjes aan het hamsteren.
  Maar meer tips&tricks uit dit mooie boek zijn zeker welkom! (Ze zullen ook nog wel eens vaker jarig zijn 😉 )

 • Reply
  valerie segers
  7 augustus 2017 at 06:33

  Feestjes plannen is hier ook een groot ding! Ik heb graag dat alles tot in de puntjes klopt en ga altijd voor de WOW factor. Ik zou het mezelf vast gemakkelijker maken, moest ik niet zo overdrijven, maar het is toch zo leuk hé. Het boek kende ik nog niet, maar lijkt me prachtig, dat zou ik graag in mijn collectie hebben ?

 • Reply
  Liesbeth
  7 augustus 2017 at 21:35

  Ooeeeehhh als new born mama ben ik nog helemaal niet bekend met het organiseren van kinderfeestjes. Maar ik wil natuurlijk wel dat ons zoontje straks onvergetelijke verjaardagen krijgt. Dit boek komt dus goed van pas hier!

 • Reply
  eva
  7 augustus 2017 at 22:22

  Oh leuk! Ik ben vooral een denker en willer maar ben snel het overzicht kwijt en dan blijft het simpel. Te simpel, waardoor ik soms achteraf teleurgesteld ben in mezelf. Gelukkig vond mijn zoontje beide verjaardagsfeestjes wel al geweldig!

 • Reply
  Lyn
  8 augustus 2017 at 21:01

  Leuk, ik doe graag mee!

 • Reply
  Lynn Mahieu
  8 augustus 2017 at 21:23

  Ziet er een tof boek uit! Ik knutsel graag zelf dingen in elkaar dus die DIY lijkt me helemaal geweldig om een top feest te organiseren! 😀

 • Reply
  m chen
  9 augustus 2017 at 13:16

  Met deze boek wordt een feest nog feestelijker en zo duurt het feest langer en begint het ook eerder, ik doe mee!

 • Reply
  Jolanda
  9 augustus 2017 at 17:22

  Wauw ik doe heel graag mee!! Elk jaar maak ik van de verjaardag van m’n dochter (pas 3 geworden) iets unieks door zelf items te maken en te verzinnen. Dit jaar had ik Elsa taart gemaakt van fondant met pop in het midden!?

 • Reply
  Femke Dekker
  9 augustus 2017 at 22:59

  Gaaf … met drie kinderen moeten er heel wat feestjes georganiseerd worden. Dot boek zou hier dus erg goed van las komen!

Leave a Reply