Unicorns & Fairytales
kinderlampen en interieur - unicorns & fairytales
decoration Get inspired Interieur kidsroom

Wat ik wil veranderen in de kamer van Vince

Ik zei enkele dagen geleden al dat ik erover nadenk om de kamer van Vince te restylen. Wel, ik wil het toch op mijn lijstje zetten voor het nieuwe jaar. Ik wil zijn kamer gezelliger maken en eigenlijk wordt het ook de bedoeling dat hij er meer in gaat spelen. Misschien door middel van kleine dingen zoals een nieuwe kinderlamp, ander kleurtje aan de muur en toffe accessoires. Ik heb enkele kinderkamer ideetjes.

Kinderkamer ideetjes

Ik ben op zoek naar leuke kinderkamer ideetjes want ik ben het zwart-witte in de kamer van Vince wat beu. Het moet gezelliger worden. Ik heb al een paar dingen in mijn hoofd. Alle tips zijn natuurlijk welkom.

Nieuw kleurtje

Ook al vind ik het nog altijd iets hebben… hoe de kamer van Vince nu is… Ik ben het toch een beetje beu. Het is te kil naar mijn zin. Ik denk dat een nieuw kleurtje wonderen kan doen. Ik ben er alleen nog niet uit welke kleur. Het zwart gaat alvast vervangen worden… Nu nog wat staaltjes verf bekijken. De berg ga ik wel houden. Ik ben er nog niet helemaal uit. Haha.

kinderkamer ideetjes - unicorns & fairytales

Kinderlamp

Misschien ook wel eens op zoek gaan naar een leuke kinderlamp voor in zijn kamer. Al is het een soort sierlamp. Bij Directlamp.nl hebben ze wel enkele leuke versies en ook Scandinavische modellen. Daar ben ik gek op. Want eigenlijk hoeft het niet echt een kinderlamp te zijn natuurlijk. Je moet ook zien dat het een veilige lamp is. Zeker wanneer kinderen eraan kunnen. Vooral geen vloerlamp die kan omvallen dus… Misschien gaan we de lamp aan het plafond vervangen of eindelijk eens die handlamp plaatsen aan het haakje dat we gehangen hebben. Ik wilde daar een leeshoekje creëren. Nu staat daar het bureau. Misschien is dat ook wel een optie. Een leuke bureaulamp. Die hebben ze in verschillende kleurtjes én speciaal op kindermaat.

Veel houttinten

Wij hebben veel houttinten in ons huis. Ik zou dat graag doortrekken naar Vince zijn kamer. Want nu is alles bijna zwart en wit met hier en daar uitzonderingen. Door middel van leuke accessoires zoals manden, kisten, kaders met foto’s of posters enz… zou ik wat meer houttinten willen gebruiken.

kinderlampen en interieur - unicorns & fairytales

Een beetje groen

Plantjes! Al zijn het valse planten… Dat doet toch iets met een kamertje vind ik. Met een beetje (vals) groen breng je wat meer leven in de brouwerij. We hebben in Lex zijn kamer ook enkele plantjes. Geen echte, maar ze lijken wel echt. Het geeft net dat ietsje meer.

Een nieuwe tapijt

Ik denk dat dit al veel gaat doen. Wij hebben nu een heel groot zwart-wit tapijt van IKEA. Bangelijk mooi maar heel overheersend. Waarschijnlijk al een heel ander zicht als je dit veranderd. Ik leg het tapijt dan wel bij ons boven in de bureaukamers (project dat na de kinderkamer, garage en onze slaapkamer komt) Ik ga me de komende jaren niet vervelen hoor. Ik ben erg fan van de tapijten van Lorena Canals. Wij hebben bijna in elke kamer een tapijt liggen van dit merk. Ze zijn kwaliteitsvol en sommigen zijn wasbaar.

kinderkamer ideetjes - unicorns & fairytales

Bed: Manowoods.nl // Dekbed: Mistral Home // ballenbad: De Gele Flamingo // Boekenplankjes IKEA

Een speeltafel

Bij kinderkamer ideetjes horen natuurlijk ook speelgoed ideetjes. Het is nog een verrassing voor Vince maar wij hebben een grote speeltafel besteld (nou eigenlijk gewonnen) waar hij met zijn treinsporen op kan spelen. Een cadeautje van de Sint dat we stiekem voor Kerst gaan geven. Papa heeft waarschijnlijk nog even de tijd nodig om het in elkaar te zetten. Zo kan hij ook in zijn eigen kamer spelen (als, hij dat wil natuurlijk). Het heeft handige opbergdozen onderaan. Zo wordt zijn kamer ook een beetje gezellig om in te spelen.

Foto’s

Ik denk dat ik ook maar eens werk ga maken van wat meer foto’s aan de muur. Nu we zelf een fotoprinter hebben ( De HP Envy Photo 8730 ) waarmee we zowel grote als kleine foto’s kunnen uitprinten houdt niets je eigenlijk nog tegen hé. Enkele kaders halen in IKEA of Action en klaar is Kees. Met 1 knop via de HP app kan je deze uitsprinten en zelfs nog bewerken. Ik weet wat me te doen staat. Leuke bezigheid hoor.

kinderkamer ideetjes - unicorns & fairytales

Leuke accessoires

Tjah, en voor de rest ben ik dus nog op zoek naar leuke accessoires maar deze keer NIET in het monochrome. Ik ben nog wel aan het denken wat ik ga doen met al mijn zwart-witte spulletjes. Verkopen om andere spulletjes te kunnen kopen of bijhouden tot ik weer eens van gedachten verander. Wat zouden jullie doen?

kinderkamer ideetjes - unicorns & fairytales

 

Ideeën en tips zijn zeker welkom! Wat vind je van de kamer hoe hij nu is? Zou jij veranderen? Wat zou jij wel/niet veranderen?  Hebben jullie nog kinderkamer ideetjes?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jess
  10 december 2017 at 09:59

  Ik ben wel fan van oker geel of marine blauw of een combinatie. Wit zou ik toch als basis houden. Benieuwd wat je er van gaat maken.

 • Reply
  Y.bierhuizen
  10 december 2017 at 10:53

  Hoi, ik zou bepaalde dingetjes bewaren en wat je niet meer mooi vindt verkopen. Ik vind het een goed idee dat je er wat kleur aan wilt geven. Hoe mooi ik het ook vind weet ik dat kinderen kleur mooier vinden. Ik ben erg benieuwd wat het eind resultaat gaat worden. Wij hebben ook hout dat staat echt super stoer en de muur is lichtblauw. Mischien staat dat ook leuk boven de bergen? Wat leuk is aan hout dat je het zelf kan laten zagen, schuren en lakken.

  Succes!! Ik kan niet wachten om het te zien 😍

Leave a Reply