Unicorns & Fairytales
origineel zoekboek - unicorns & fairytales
Boeken My life Zoekboeken & aanwijsboeken

Een origineel zoekboek over de verschillen bij mensen

Iedereen telt is een origineel kijk-en zoekboek met een kleurrijke blik op de wereld en de verschillende mensen op deze planeet. Het is een ideaal cadeau, leuk om thuis en in de klas te gebruiken en je kan zelfs op zoek gaan naar geheimen. Spannend! 

Origineel zoekboek

In dit origineel zoekboek over de diversiteit van mensen tel je ze, voel je met hen mee en ontdek je hoe hun verhalen verweven raken. Je ontdekt dat iedereen verschillend is en toch soms hetzelfde. Kinderen en ook wij leren om gericht te kijken en ons af te vragen wat de mensen op de tekeningen doen of gaan doen. Het boek begint bij niemand. Om dan verder te gaan naar 1 persoon, 2, 3 , 4 en dan te eindigen bij ALLE mensen op de wereld. Om ook een beetje aan onze kinderen mee te geven dat we uiteindelijk allemaal hetzelfde doen op deze aarde. We moeten elkaars verschillen omarmen.

Wat kan je met dit zoekboek doen?

Praten over gevoelens en gebeurtenissen 

Met dit zoekboek kan je verschillende dingen doen. Het is een leuke instap om in de klas te praten over verschillen bij mensen, over hoe we allemaal divers zijn, maar toch dezelfde soort gevoelens kunnen hebben. Zo staat er op elke bladzijde een beetje meer info over de mensen die je op de illustraties ziet. Waarom zouden die mensen droevig zijn? Wat zou er gebeurd zijn bij bepaalde situaties? Je kan de kinderen laten nadenken over gevoelens, talenten, gebeurtenissen. Je kan ze laten nadenken over hun eigen gevoelens.

origineel kijkboek - unicorns & fairytales

Wie zoekt die vindt 

Je kan hen ook laten zoeken naar bepaalde zingen. Helemaal achteraan staan kleine prenten met vragen. Je moet dan in het boek gaan zoeken naar oplossingen. Gericht kijken is de boodschap.

Nadenken over moeilijke vragen en filosoferen 

Ook staan er achteraan het boek in blauwe vakjes enkele moeilijke vragen zoals:

  • wat hebben alle mensen gemeen?
  • Wie ben jij? Wie kent hou het best?
  • Wat is er buiten het heelal?

Je kan samen met kinderen filosoferen over bepaalde vragen. Erg fijn om gesprekjes te hebben met ze en ook interessant voor een klasgesprek.

origineel zoekboek - unicorns & fairytales

Geheimen ontdekken 

Denk na over de prenten in het boek. Wat zouden de mensen gedaan hebben of wat zijn ze van plan om te doen? Als je de QR code scant dan kom je meer te weten over de geheimen van de mensen in het boek. Leuk om anekdotes te vertellen aan kinderen. Iedereen is een beetje nieuwsgierig nietwaar?

origineel zoekboek - unicorns & fairytales

Dit leuke kijk-en zoekboek kan je hier vinden…

[bol_product_links block_id=”bol_5d04f7c5d6e4e_selected-products” products=”9200000107730322″ name=”zoekboek ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

lees ook: Tips voor het geven van duurzame cadeaus aan kinderen

Wat vind jij van dit originele zoekboek? 
XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply