Unicorns & Fairytales
prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales
Boeken cadeautips jeugdboekenmaand Leesboeken My life Prentenboeken

Leuk, vertederend en mooi visueel prentenboek voor Vaderdag

Lezen jullie ook graag? Dan is dit hét prentenboek om cadeau te doen voor Vaderdag. Vince en Lex gaven dit aan hun papa. In Antwerpen is het vandaag vaderdag! Een verterend boek over een meisje dat vertelt over haar papa. Als dit geen origineel cadeau is…

Prentenboek voor vaderdag

‘In de armen van papa’ (Jo Witek – Christine Roussey – Standaard Uitgeverij – Oogappel)  is een ideaal prentenboek voor vaderdag. Het is een manier voor de kinderen om aan hun papa te vertellen hoe graag ze hem zien. In het boek zie je een meisje dat vertelt over haar vader. Je ziet ook enkel de twee grote armen en handen van papa. Hoe hij haar toedekt, hoe hij met haar speelt, haar troost, haar terecht wijst enzovoort. Het meisje vertelt hoe zij dit ervaart, met alle fantasie erbij. Hoe de sterkte armen van papa slagbomen worden wanneer ze een boze bui heeft die zeggen dat ze moet stoppen, hoe de armen haar beschermen, omhoog gooien, duwen van de glijbaan. Ze voelt zich veilig en gelukkig in de armen van papa. Op het einde staat er…

Lieve papa, als je eens wist hoe lief ik je vind

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

Wj hebben een foto van Lex, vince en papa tussen de kaft en het eerste blad gestoken om af te geven.

 

Belevingswereld van de kinderen

Eigenlijk is dit een prachtig boek vind ik. Het zit zo goed in elkaar en ik ben er zeker van dat kinderen boven de 3 jaar begrijpen waar het boek om draait en zullen denken: hey, ja, dat doet mijn papa ook! Althans, dat kan ik alleen maar hopen voor die kinderen. Ik kon even helemaal in Vince zijn huid kruipen. Wat hij voelt wanneer zijn papa of opa veranderd in een paard omdat ze samen aan het fantaseren zijn. Hoe leuk het is voor Vince en Lex als papa hen omhoog gooit en weer opvangt en hoe fijn het moet zijn dat die armen je kunnen toestoppen.

lees ook: ode aan mijn vader

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

Mooi prentenboek

Maar bovenal is dit prentenboek ook een mooi boek. De tekeningen zijn eenvoudig, kinderlijk maar oh zo mooi. Met subtiele kleuren, verschillende soorten lijnen en wanneer je er met je vinger over gaat voel je de textuur. Heel erg leuk! De handen van papa staan centraal op elke bladzijde en er is een subtiel gebruik van kleur. Ik vond alles aan dit boekje prachtig: zowel het verhaal als het visuele. Dat vind ik zelf enorm belangrijk. Dit gaat kinderen aanspreken. Niet alleen kinderen. Zoals ik al zei is dit een mooi prentenboek voor vaderdag.

lees ook: leuke boekjes tijdens vaderdag

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

Geef het als cadeau

Laat jouw kind dit prentenboek voor vaderdag geven aan zijn papa. Laat ze er een mooie tekening bij maken en schrijf erbij dat je kind graag wil vertellen hoe graag hij/zij papa ziet. Wedden dat je als papa helemaal vertederd bent? Laat ze gezellig het boekje samen lezen voor het slapengaan.

 

lees ook: 5x cadeau voor vaderdag knutselen

 

Hier vind je hem…

Zouden jullie een prentenboek voor vaderdag cadeau doen? Wat is jouw eerste indruk? Wij zijn fan.

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Andrea
  19 maart 2018 at 06:57

  Dat ziet er een heel mooi boek uit. Hier is het nog geen Vaderdag, maar zeker wel een boekje om in het oog te houden voor binnenkort.

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  30 maart 2018 at 10:32

  Echt een heel tof idee!!

Leave a Reply