Unicorns & Fairytales
prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales
Boeken cadeautips Prentenboeken vaderdag

Leuke prentenboeken voor vaderdag

Ik denk dat iedereen ondertussen mijn liefde voor boeken kent. Wel, ik heb weer een aantal boekjes om tijdens Vaderdag voor te lezen aan je kinderen (of samen met je kinderen te lezen). Allemaal leesboekjes over vaders. Want de papa’s mogen zeker eens in de bloemetjes gezet worden. Kijk je even mee?

Boekjes vaderdag

Ben je op zoek naar leuke boekjes en prentenboeken voor vaderdag? Wij hebben al vaak een prentenboek cadeau gedaan die papa dan samen kon lezen met de kids. Hier vind je enkele mooie exemplaren met telkens de link naar de boeken.

lees ook: 5x een cadeau voor vaderdag knutselen

1. Papa’s zijn soms…

Dit prentenboek is zeer leuk om te geven als vaderdagcadeau. Guido Van Genechten heeft al vaak bewezen dat hij geweldige kinderboeken kan maken en dit is wederom een pareltje. Het gaat over hoe papa’s soms wel eens kunnen zijn in de belevingswereld van de kinderen. Uiteindelijk zijn ze ook maar mensen en ‘vallen ze best wel mee’. Erg fijn prentenboek voor vaderdag om samen met je kindjes te geven én te lezen. Wij hebben dit boek net ingepakt om cadeau te geven.

Je kan het boek hier vinden

Papa’s zijn soms… – Guido Van Genechten – Uitgeverij Clavis

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

 

2. In de armen van Papa

‘In de armen van papa’ (Jo Witek – Christine Roussey – Standaard Uitgeverij – Oogappel)  is een ideaal prentenboek voor vaderdag. Het is een manier voor de kinderen om aan hun papa te vertellen hoe graag ze hem zien. In het boek zie je een meisje dat vertelt over haar vader. Je ziet ook enkel de twee grote armen en handen van papa. Hoe hij haar toedekt, hoe hij met haar speelt, haar troost, haar terecht wijst enzovoort. Het meisje vertelt hoe zij dit ervaart, met alle fantasie erbij. Hoe de sterkte armen van papa slagbomen worden wanneer ze een boze bui heeft die zeggen dat ze moet stoppen, hoe de armen haar beschermen, omhoog gooien, duwen van de glijbaan. Ze voelt zich veilig en gelukkig in de armen van papa. Op het einde staat er…

Lieve papa, als je eens wist hoe lief ik je vind

Je kan het boek hier vinden

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

 

3. De zoektocht van papa zeepaardje (vanaf 2 jaar)

Papa gaat op zoek naar zijn tiende baby. Die is spoorloos verdwenen. Je peuter gaat mee op zoektocht en leert tellen tot 10. Het boekje is spannend door de flapjes. Zou baby hier zijn? Vince vond het enorm leuk om te kijken of de baby erachter zat. Heel leuke prenten ook. Een aanrader voor peuters. Je kan er vele kanten mee op. Tellen, de dieren, kleuren…

Je kan het boek hier vinden

prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales   prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales

4. Een chocolaatje op zak (vanaf 4 jaar)

Een leuk prentenboek met tekstjes in rijm. Dochter had een slim plan: ze stak een chocolaatje in papa’s broekzak. Maar papa had zich overslapen en moest zich haasten. Dochter bleef rustig wachten tot papa het chocolaatje zou vinden maar papa moest gaan werken. Ze zei dat papa vandaag wel een zoete verrassing zal vinden. Hij was vertederd en vond dat het ontbijt vanochtend al lief genoeg was. Wanneer hij  ‘s avonds thuis kwam vroeg ze of hij het chocolaatje gevonden had in zijn zak… Een superlief boek vind ik het.

Je kan het boek hier vinden

prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales

5. De papawinkel (vanaf 4 jaar)

Een zoon is het beu dat zijn papa na 5 minuten het voetballen beu is, op de kermis alles te duur vindt en niet van de springplank in het zwembad durft te springen. Wanneer hij een folder in de bus krijgt over een papawinkel besluit hij hem te ruilen. Eerst voor een papa die graag wil zwemmen. Maar die wordt zo enthousiast, trekt voortdurend foto’s, juicht hoe goed hij wel niet is en dat vindt de zoon niet zo leuk. Hij ruilt ook deze papa in… Dan kiest hij een papa die graag voetbalt, maar die gaat er zo hard voor dat hij steeds wil winnen en is zo fanatiek dat het niet meer leuk is. Ook hij wordt meteen weer geruild. Deze keer voor een papa die met hem naar de kermis gaat. Maar die is zo rijk en populair dat hij geen oog heeft voor zijn nieuwe zoon en steeds handtekeningen uitdeelt. Hij wil erg graag zijn echte papa terug en besluit terug naar de winkel te gaan.

Een boek met toffe prenten en een leuk verhaal om te vertellen dat jouw eigen papa onvervangbaar is.

Je kan het boek hier vinden

prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales

prentenboek vaderdag - unicorns & fairytales

 

6. Papa, waar ben je? (vanaf 4 jaar)

Dolores wordt rustig wakker en herinnert zich dat het zaterdag is vandaag! Marktdag! Ze ging met papa croissants bakken. Ze doet niets liever dan met haar papa kokkerellen. Maar wanneer ze de kamer van mama binnenkomt ziet ze niemand op de plek van papa liggen. Ze bedenkt dat papa waarschijnlijk al in de badkamer zal zijn. Maar die is leeg… Hij zal misschien al beneden zijn om alle spulletjes klaar te zetten. Maar ook daar is hij niet. Ze probeert de bedenken waar haar papa kan zijn. In de tuin? In de schuur? Maar dan vindt ze een briefje op de deur waarop staat dat de chocopasta op is. Ze vindt het lief van papa dat hij voor haar choco gaan halen is en maakt een mooie tekening. Maar papa komt maar niet. Waar zou hij toch zijn?  Plots hoort ze een zacht brommend geluid en het komt uit haar kamer. Ze gaat kijken en vindt daar papa, slapend onder haar bed. Plots weet Dolores het weer. Ze had vannacht een enge droom en papa was haar komen troosten.

Over de liefde van een papa voor zijn kind. Superlief boekje. Ook best spannend. Want aar zou papa zijn?

Je kan het boek hier vindenprentenboek vaderdag - unicorns & fairytales

7.  Papa is een ijsbeer

Graphic novel over liefdevolle ouder-kindrelaties. Mare heeft een raar broertje. Hij draagt altijd groene kleren en weet alles over dieren. Op een dag fluistert hij: ‘Papa is een ijsbeer.’ Mare snapt er niets van. Papa lijkt helemaal niet op een ijsbeer! Hij heeft gewoon een mensenvel, hij houdt niet van sneeuw en hij eet toch geen zeehondjes. Maar papa is er niet altijd want de ouders van Mare Danko zijn gescheiden. Een ijsbeer is er niet altijd voor de kinderen en dwaalt veel rond. Uiteindelijk ziet Mare wat haar broertje bedoelde. Toch hebben ze op een bepaald moment een hele liefdevolle tijd en beseft iedereen de waarde van elkaar knuffelen en graag zien. Wondermooi boekje!

Je kan het boek hier vinden

8. Papa komt eraan

‘Papa komt eraan’ is een ode aan vaders, een prentenboek van Nadine Brun-Cosme, met illustraties met een retro-tintje van Aurélie Guillerey.

‘Papa komt eraan’ is een vrolijk en lief verhaal vol sprankelende illustraties, een ode aan alle vaders die er voor je zijn als je ze nodig hebt. Papa komt altijd Kleine Mats moet naar de crèche, maar papa’s groene auto heeft de hik. Dan gaat Mats zich zorgen maken. Nu doet de auto het misschien nog, maar wat als hij vanmiddag kapot is, en papa hem niet kan komen ophalen? Gelukkig heeft papa voor alles een oplossing. Hij kan de tractor van de buurman lenen, of de vogels vragen om hem te brengen, of naar Mats toe varen. Maar als dat allemaal niet lukt, dan komt hij gewoon lopend. Want voor Mats zijn papa’s benen nooit te moe. Ze fantaseren erop los. Het verhaal laat zien dat kinderen helemaal meegaan in de fantasie en dat emoties kunnen gereguleerd worden door verbindend ouderschap.

Je kan het boek hier vinden

 

Pin it

Wil je dit artikel bewaren? Pin it please…

prentenboek voor vaderdag - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie leuke vaderdag boekjes om samen met de kinderen te lezen?

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply