Unicorns & Fairytales
vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops cadeautips creatief DIY Get inspired moederschap vaderdag

20x origineel knutselen voor vaderdag met je kinderen

Het hoeft niet altijd een cadeau te zijn dat veel geld gekost heeft. Eigenlijk is het elke dag vaderdag. Je kan ook gemakkelijk samen met je kinderen een vaderdag cadeau knutselen. Een leuk zelfgemaakt cadeautje van hun kleuter maakt de papa’s heel blij, daar ben ik zeker van. Zoek je dus een leuke activiteit om te doen met je kind? Maak dan één van deze leuke ideetjes. Ga jij ook knutselen voor vaderdag?

Vaderdag cadeau knutselen

Samen met Vince en Lex  gingen we een vaderdag cadeau knutselen. Daar houden ze van. We geven eigenlijk al elk jaar een zelfgemaakte knutsel voor vaderdag, dat komt recht uit het hartje. Ondertussen hebben we al een aantal vaderdagknutsels gemaakt de voorbije jaren. Kijk je even mee? Welke DIY vind jij het leukst? Laat het me zeker weten 🙂

1. Sleutelhanger van kurk met letters

Dit vaderdagknutsel is superleuk om te maken en je hebt zoveel mogelijkheden. Heb je een kurken stop of een champagne/cava stop? Dan kan je daar een mannetje van maken. Beschilder het zoals papa of versier de stop. Met ijzerdraad of een oogvijs kan je zorgen dat je die vast kunt maken aan een koord. We hingen er nog letters aan en versiering en onze gepersonaliseerde sleutelhanger voor vaderdag was klaar!

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

2. You rock fotokader

Bij GigaCrea (goedkope knutselmaterialen) vond ik kleine fotokaders. We drukten een foto af waar de kinderen samen met papa opstaan en versierden de kaders. Dit kan natuurlijk weer op je eigen manier. Wij deden dit met houten letters en steentjes. ‘YOU ROCK!’ en ‘LOVE YOU’. Eenvoudig maar zo mooi!

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

3. Een onderzetter

Met houten ijslolly stokjes maakten we een onderzetter voor het glas van papa. De ijslolly stokjes kunnen versierd worden op de manier die de kinderen leuk vinden. Je kan ze verven, met washi tape bekleven, inkleuren enz..

vaderdag knutselen - unicorns & fairytales

4. Koelkastmagneet voor papa

Met witte klei maakten we een koelkastmagneet. Met steentjes maakten we het woord papa. Je kan de magneet vernissen zodat de steentjes steviger behouden worden.

vaderdagknutsel koelkastmagneet - unicorns & fairytales

5. ‘Mijn rots’ fotohouder

Deze vaderdag knutsel is heel eenvoudig. Met klei of zoutdeeg (het beste recept vind je HIER) kan je een ‘rots’ maken, laten drogen en schilderen. Eventueel kan je daar ook steentjes in steken. Met een ijzerdraad die je erin steekt (ook weer GigaCrea) kan je dan een mooi fotocadeau maken.

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

6. Popcorn kaart

Bakkie popcorn? Maak met karton, gekleurd papier en wattenbollen een leuke bak popcorn.

vaderdag kaart knutselen - unicorns & fairytales

7. Pennenbak uit klei

Schrijft manlief veel? Heeft hij misschien een kantoorfunctie? Knutsel dan samen met je kleuter een pennenbak voor papa. Je kan dit doen uit klei, maar ook met een lege bokaal of leeg blik. Er zijn vele mogelijkheden. Versier met washi tape, schilder het blik of omrand het met klei / zoutdeeg en bekleef het met mozaïek. Wij gebruikten klei van de Action. Ging prima en de beiden jongens amuseerden zich prima!

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

 

8. Een zakdoekdoos

Heb je thuis een lege zakdoekdoos? Bijhouden! Maak er een supercoole nieuwe doos van samen met je kleuter. Misschien heeft papa uit ontroering al wel een zakdoekje nodig 😉 Je kan hem eerst in een andere kleur spuiten, schilderen of bekleven. Wij spoten hem zilver en we gaan er nog iets leuks op schrijven of kleven. Het resultaat zie je binnenkort, maar misschien heb ik je al op ideetjes gebracht…

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

9. Lekkers in een bokaal

Manlief is gek op spekken. Steek het lievelingssnoep (of andere dingen) in een bokaal die je mooi versierd hebt. Je kan een glazen bokaal makkelijk versieren met glasverf of nagellak. Wij maakten van het deksel iets nieuws. Uit de speelgoeddiertjes van Vince kozen we een dino, kleefden hem met superlijm op het deksel en bespoten het deksel met zilver. Zo werd de bokaal iets heel speciaal. En dan.. vullen maar! Je kan natuurlijk het deksel ook bekleven met iets anders: een ander dier, een Playmobil mannetje of noem maar op!

lees ook: DIY // Nieuwjaarswensen in een bokaal

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

10. DIY zeep

Zeep maken, daar komt wel wat bij kijken. Maar het kan ook eenvoudiger als je het met kinderen doet. Neem wat zeepvlokken die je in de supermarkt vindt, kies lekker geurend badschuim en mengen maar. Tot je een stevige massa krijgt. Zet het in de koelkast en nadien heb je een kindvriendelijk zelfgemaakt stukje zeep. Je kan er ook glitters bijdoen of een kleurtje. (Je kan natuurlijk ook écht zeep maken maar dat proces is veel moeilijker.

Lees ook: Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

11. Sleutelhanger van je hand

Je kan zoveel doen! Een heel leuk idee  vind ik een sleutelhanger maken van strijkkralen, kurk, krimpfolie of fimo klei. Wij maakten een sleutelhanger door Vince zijn hand op een stuk krimpfolie over te tekenen, hem in te kleuren en daarna in de oven te laten krimpen. Ik keek samen met Vince naar het krimpproces, wat al een hele leuke belevenis op zich is. Daarna bevestigde ik er een koordje en ring aan. Een leuk vaderdag knutselen doe je dus zo! Je vindt krimpfolie bij DE BANIER

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

 

12. Een leuke canvas maken

Dit is zo dankbaar. Met een simpele canvas of stevig stuk karton kan je ontzettend veel kanten uit. Je kan werken met een foto van je kind of met pasta, steentjes, …. gebruik doorschijnende witte kinderlijm, laat horizontaal drogen op de verwarming en je hebt een leuk, stevig knutselwerkje voor papa!  Haal zeker ook inspiratie uit het artikel voor Valentijn, want dat kan ook voor papa’s.

canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales

13. Een spijkertekening

Heb je thuis een plank en spijkers? Je kan een leuke spijkertekening maken. Een snor ‘alles komt snor’, een hartje of de letters PAPA. Alles kan…

14. Een gepersonaliseerd bordje maken

Heb je nog oud servies? Je kan met porseleinstift of porseleinverf een leuk bord of mok voor papa maken…

mokken versieren met porseleinstift - unicorns & fairytales

 

15. Een (magneet)cadeautje uit zoutdeeg

Met zoutdeeg kan je zoveel kanten uit… Heb je nog oude magneten? Dan kan je die achter het gemaakte figuurtje kleven. Zo heb je een papa magneet. Je kan makkelijk zoutdeeg maken met keukenmiddeltjes. Wanneer je het nadien bakt op 100 graden (lang en goed omdraaien) kan je het schilderen, vernissen en op het magneetje kleven. Of je kan er een sleutelhanger van maken natuurlijk… Met zoutdeeg kan je véél maken zoals deze leuke zaken…

knutselen tijdens de krokusvakantie - unicorns & fairytales

16. Geen tijd? Ontbijt op bed?

Heb je geen tijd om iets te knutselen? Misschien kan je dan iets lekkers koken voor je papa? Breng ontbijt op bed, maak een leuke tekening of verwen hem die dag! Of kook zijn lievelingseten.

17. Activiteiten in een bokaal

Je kan een leuke bokaal versieren met glasstiften (of een hangertje errond) en vullen met allemaal LEGO steentjes, papiertjes of schijfjes. Daarop staan leuke activiteiten om samen te doen met papa. Samen ‘bouw’ je aan de toekomst. Je kiest samen wanneer je een steentje neemt. Je kan ook met verschillende kleurtjes werken: activiteiten die bijvoorbeeld het gezin samen doen, of kind 1 alleen met papa, kind 2 alleen, papa en kinderen, mama en papa alleen enzovoort!

12. Een canvas knutselen met voet -en handafdruk

Een canvas maken met iets zelfgemaakt is altijd leuk. Het kan eigenlijk niet mislukken. Handafdrukken en voetafdrukken doen het altijd goed. Een vaderdag cadeau knutselen kan ook eenvoudig zijn.

18. Vingerafdruk als sleutelhanger

Uit witte luchtdrogende klei kan je een leuke sleutelhanger maken. Duw de vingers van de kindjes erin en laat drogen. Als het helemaal gedroogd is kan je het vernissen en met een koordje aan de sleutelhanger bevestigen.

vaderdagcadeau knutselen - uncorns & fairytales

19. Portemonnee graveren

Je kan in een lederen portemonnee zelf initialen graveren met een Dremel, of je kan er natuurlijk eentje kopen ook. Steek er meteen een leuke foto in van de kinderen en voilà… tof cadeau! Wij gaven aan opa een gegraveerde portemonnee.

vaderdagcadeau

Hier kan je de Dremels vinden met extra tools

15. Een noise cancelling headphone

Je moet niet altijd een vaderdag cadeau knutselen, je kan het ook kopen natuurlijk. Ik kreeg voor mijn moederdag een kei fijne mooie Noise Cancelling Headphone van Sony. Echt een pareltje. Ik kreeg de zwarte Sony WH-1000XM3 draadloze koptelefoon (je hebt die ook in het wit trouwens) en dan kan je 38 uur genieten van een helder en gedetailleerd geluid. Via bluetooth verbind je het ontwerp met je smartphone of tablet. Zo luister je draadloos naar muziek. Wanneer je de aanpasbare noise cancelling inschakelt, heb je geen last van geluiden van buitenaf. Hierdoor reis je in alle rust of elimineer je storende geluiden thuis of zelfs op kantoor. Via de app schakel je Smart Listening in. Na het detecteren van je activiteit past deze functie de sterkte van de noise cancelling aan. Door het frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz geniet je van hi res audio. Hierdoor ontgaat geen enkel detail je en hoor je alle nuances van de bastonen en hoge geluiden. Pluspunt; je kan hem bedienen met veegjes op de rechteroor. Luider en stiller zetten, je hand erop houden is de noice cancelling opheffen en naar rechts swipen is het volgende nummer opzetten. Een tikje is pauze en weer een tikje is play. Kei handig!!!

Je vindt de Sony Noise Cancelling hoofdtelefoon hier

 

20. Een gegraveerde bloempot en bonnenboekje (gratis printable)

Wij maakten recent een magnetische bloempot die we zelf graveerden met onze DREMEL tool. Ook drukten we een bonnenboekje af dat we erbij steken. De bloemen maakten we van saté stokjes en halve ijsstokjes. Zo konden we gezellig een vaderdag cadeau knutselen.  In het volgende artikel kan je het bonnenboekje gratis downloaden;

Vaderdag cadeautip van de kinderen: gegraveerde magnetische bloempot en waardebonnen! + gratis printable

DIY vaderdag cadeau bloempot - unicorns & fairytales

21. LED-kaart

Wij maakten met de kinderen van de klas ook een lichtgevende LED-laart. Hoe je zo’n kaart maakt kan je hier lezen: Een wenskaart maken die licht geeft door zelf een stroomkring te maken! + printables!

LED-kaart maken - unicorns & fairytales

Nog méér leuke vaderdag cadeautips

get inspired: vaderdag

leuke boekjes voor vaderdag

leuke cadeaus voor hem en haar

een shirt maken voor vaderdag

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

Mijn boek SPEEL!

Met mijn boek SPEEL! ga je zeker een schot in de roos hebben. Dit boek is niet alleen ideaal voor ouders en opvoeders, maar ook voor leerkrachten en IEDEREEN die met kinderen werkt. Er staan educatieve speelactiviteiten in met allerlei tips en printables die je kunt downloaden.  Je vindt hem in de Standaard boekhandel maar ook online.

Je vindt hem onder andere hier.

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

Pin it

Vind je dit een leuk idee? Pin het dan op Pinterest aub…

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

 

Dit zijn al enkele van de cadeautjes voor vaderdag die wij gemaakt hebben. Een vaderdag cadeau knutselen kan dus heel leuk en eenvoudig zijn. Heb jij nog leuke ideetjes? Wat vind je van onze cadeaus?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Kool Family
  1 juni 2017 at 09:39

  Leuk! De papa zal wel blij zijn met zoveel cadeaujes!

 • Reply
  Ester
  1 juni 2017 at 19:16

  Als kind vond ik sleutelhangers van krimpfolie de max!
  Kwil het heel graag binnenkort eens uitproberen met Jules en Alixe.

  Waar kocht jij je krimpfolie?

 • Reply
  Adriana de Ruiter
  19 maart 2018 at 10:16

  Is vaderdag in Belgie op een andere datum dan in Nederland? Bij ons is dat namelijk pas in juni! Je bent in dat geval wel mooi op tijd met de ideeën! 😉

 • Reply
  Bonnie
  18 februari 2023 at 16:59

  That are very goog ideas
  I goin try this

Leave a Reply