Unicorns & Fairytales
knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops cadeautips creatief DIY Get inspired moederschap vaderdag

10x een cadeau voor vaderdag knutselen

Het hoeft niet altijd een cadeau te zijn dat veel geld gekost heeft. Eigenlijk is het elke dag vaderdag. Je kan ook gemakkelijk samen met je peuter een vaderdag cadeau knutselen. Een leuk zelfgemaakt cadeautje van hun kleuter maakt de papa’s heel blij, daar ben ik zeker van. Zoek je dus een leuke activiteit om te doen met je kind? Maak dan één van deze leuke ideetjes. Ga jij ook knutselen voor vaderdag?

Vaderdag cadeau knutselen

Samen met Vince en mijn petekind gingen we een vaderdag cadeau knutselen. Vince was de dag ervoor al begonnen. Maar het leek me leuk dit samen te doen. Zo hadden we een leuke woensdagnamiddag en maakten we onze cadeautjes. Maar we maakten de afgelopen tijd wel meer leuks… Eenvoudige en leuke dingen. Kijk je mee?

1. Een pennenbak maken

Schrijft manlief veel? Heeft hij misschien een kantoorfunctie? Knutsel dan samen met je kleuter een pennenbak voor papa. Je kan dit doen uit klei, maar ook met een lege bokaal of leeg blik. Er zijn vele mogelijkheden. Versier met washi tape, schilder het blik of omrand het met klei / zoutdeeg en bekleef het met mozaïek. Wij gebruikten klei van de Action. Ging prima en de beiden jongens amuseerden zich prima!

FullSizeRender 41 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

FullSizeRender 52 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

 

2. Een zakdoekdoos

Heb je thuis een lege zakdoekdoos? Bijhouden! Maak er een supercoole nieuwe doos van samen met je kleuter. Misschien heeft papa uit ontroering al wel een zakdoekje nodig 😉 Je kan hem eerst in een andere kleur spuiten, schilderen of bekleven. Wij spoten hem zilver en we gaan er nog iets leuks op schrijven of kleven. Het resultaat zie je binnenkort, maar misschien heb ik je al op ideetjes gebracht…

FullSizeRender 55 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

3. Lekkers in een bokaal

Manlief is gek op spekken. Steek het lievelingssnoep (of andere dingen) in een bokaal die je mooi versierd hebt. Je kan een glazen bokaal makkelijk versieren met glasverf of nagellak. Wij maakten van het deksel iets nieuws. Uit de speelgoeddiertjes van Vince kozen we een dino, kleefden hem met superlijm op het deksel en bespoten het deksel met zilver. Zo werd de bokaal iets heel speciaal. En dan.. vullen maar!

FullSizeRender 54 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

4. DIY zeep

Zeep maken, daar komt wel wat bij kijken. Maar het kan ook eenvoudiger als je het met kinderen doet. Neem wat zeepvlokken die je in de supermarkt vindt, kies lekker geurend badschuim en mengen maar. Tot je een stevige massa krijgt. Zet het in de koelkast en nadien heb je een kindvriendelijk zelfgemaakt stukje zeep. Je kan er ook glitters bijdoen of een kleurtje. (Je kan natuurlijk ook écht zeep maken maar dat proces is veel moeilijker.

FullSizeRender 51 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

5. Sleutelhanger maken

Je kan zoveel doen! Een heel leuk idee  vind ik een sleutelhanger maken van strijkkralen, kurk, krimpfolie of fimo klei. Wij maakten een sleutelhanger door Vince zijn hand op een stuk krimpfolie over te tekenen, hem in te kleuren en daarna in de oven te laten krimpen. Ik keek samen met Vince naar het krimpproces, wat al een hele leuke belevenis op zich is. Daarna bevestigde ik er een koordje en ring aan. Een leuk vaderdag knutselen doe je dus zo! Je vindt krimpfolie bij DE BANIER

FullSizeRender 60 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

FullSizeRender 50 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

 

6. Een leuke canvas maken

Dit is zo dankbaar. Met een simpele canvas of stevig stuk karton kan je ontzettend veel kanten uit. Je kan werken met een foto van je kind of met pasta, steentjes, …. gebruik doorschijnende witte kinderlijm, laat horizontaal drogen op de verwarming en je hebt een leuk, stevig knutselwerkje voor papa!  Haal zeker ook inspiratie uit het artikel voor Valentijn, want dat kan ook voor papa’s.

57491AE3 746D 41E5 BED0 4BAFC94A9749 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

7. Een spijkertekening

Heb je thuis een plank en spijkers? Je kan een leuke spijkertekening maken. Een snor ‘alles komt snor’, een hartje of de letters PAPA. Alles kan…

75b36ca82d331533b43086287d7f07a7 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

8. Een gepersonaliseerd bordje maken

Heb je nog oud servies? Je kan met porseleinstift of porseleinverf een leuk bord of mok voor papa maken…

E00A6159 9A5B 43E9 87A6 A8D1E9AE37C2 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

 

9. Een (magneet)cadeautje uit zoutdeeg

Met zoutdeeg kan je zoveel kanten uit… Heb je nog oude magneten? Dan kan je die achter het gemaakte figuurtje kleven. Zo heb je een papa magneet. Je kan makkelijk zoutdeeg maken met keukenmiddeltjes. Wanneer je het nadien bakt op 100 graden (lang en goed omdraaien) kan je het schilderen, vernissen en op het magneetje kleven. Of je kan er een sleutelhanger van maken natuurlijk… Met zoutdeeg kan je véél maken zoals deze leuke zaken…

DAB76200 7934 4EC9 AD4B 0A72CB1C34E3 768x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

10. Geen tijd? Ontbijt op bed?

Heb je geen tijd om iets te knutselen? Misschien kan je dan iets lekkers koken voor je papa? Breng ontbijt op bed, maak een leuke tekening of verwen hem die dag!

 

Nog leuke vaderdag cadeautips

get inspired: vaderdag

leuke boekjes voor vaderdag

leuke cadeaus voor hem en haar

een shirt maken voor vaderdag

12 fotogeschenken met (zelf) afgedrukte foto’s

 

Pin it

Vind je dit een leuk idee? Pin het dan op Pinterest aub…

20x originele 26 3 683x1024 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

 

Dit zijn al enkele van de cadeautjes voor vaderdag die wij gemaakt hebben. Een vaderdag cadeau knutselen kan dus heel leuk en eenvoudig zijn. Heb jij nog leuke ideetjes? Wat vind je van onze cadeaus?

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - 10x een cadeau voor vaderdag knutselen

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Kool Family
  1 juni 2017 at 09:39

  Leuk! De papa zal wel blij zijn met zoveel cadeaujes!

 • Reply
  Ester
  1 juni 2017 at 19:16

  Als kind vond ik sleutelhangers van krimpfolie de max!
  Kwil het heel graag binnenkort eens uitproberen met Jules en Alixe.

  Waar kocht jij je krimpfolie?

 • Reply
  Adriana de Ruiter
  19 maart 2018 at 10:16

  Is vaderdag in Belgie op een andere datum dan in Nederland? Bij ons is dat namelijk pas in juni! Je bent in dat geval wel mooi op tijd met de ideeĆ«n! šŸ˜‰

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Hoe hou je je kinderen 5 weken bezig? Enkele educatieve en ontspannende tips

Vele mensen zitten met de handen in elkaar nu we door het coronaĀ virus 5 weken niet 'buiten' mogen. Hoe ga...

Sluiten