Unicorns & Fairytales
knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops cadeautips creatief DIY Get inspired moederschap

5x een cadeau voor vaderdag knutselen

Het hoeft niet altijd een cadeau te zijn dat veel geld gekost heeft. Eigenlijk is het elke dag vaderdag. Je kan ook gemakkelijk samen met je peuter een vaderdag cadeau knutselen. Een leuk zelfgemaakt cadeautje van hun kleuter maakt de papa’s heel blij, daar ben ik zeker van. Zoek je dus een leuke activiteit om te doen met je kind? Maak dan één van deze leuke ideetjes. Ga jij ook knutselen voor vaderdag?

Vaderdag cadeau knutselen

Samen met Vince en mijn petekind gingen we een vaderdag cadeau knutselen. Vince was de dag ervoor al begonnen. Maar het leek me leuk dit samen te doen. Zo hadden we een leuke woensdagnamiddag en maakten we onze cadeautjes. Eenvoudige en leuke dingen. Kijk je mee?

1. Een pennenbak maken

Schrijft manlief veel? Heeft hij misschien een kantoorfunctie? Knutsel dan samen met je kleuter een pennenbak voor papa. Je kan dit doen uit klei, maar ook met een lege bokaal of leeg blik. Er zijn vele mogelijkheden. Versier met washi tape, schilder het blik of omrand het met klei / zoutdeeg en bekleef het met mozaïek. Wij gebruikten klei van de Action. Ging prima en de beiden jongens amuseerden zich prima!

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

 

2. Een zakdoekdoos

Heb je thuis een lege zakdoekdoos? Bijhouden! Maak er een supercoole nieuwe doos van samen met je kleuter. Misschien heeft papa uit ontroering al wel een zakdoekje nodig 😉 Je kan hem eerst in een andere kleur spuiten, schilderen of bekleven. Wij spoten hem zilver en we gaan er nog iets leuks op schrijven of kleven. Het resultaat zie je binnenkort, maar misschien heb ik je al op ideetjes gebracht…

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

3. Lekkers in een bokaal

Manlief is gek op spekken. Steek het lievelingssnoep (of andere dingen) in een bokaal die je mooi versierd hebt. Je kan een glazen bokaal makkelijk versieren met glasverf of nagellak. Wij maakten van het deksel iets nieuws. Uit de speelgoeddiertjes van Vince kozen we een dino, kleefden hem met superlijm op het deksel en bespoten het deksel met zilver. Zo werd de bokaal iets heel speciaal. En dan.. vullen maar!

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

4. DIY zeep

Zeep maken, daar komt wel wat bij kijken. Maar het kan ook eenvoudiger als je het met kinderen doet. Neem wat zeepvlokken die je in de supermarkt vindt, kies lekker geurend badschuim en mengen maar. Tot je een stevige massa krijgt. Zet het in de koelkast en nadien heb je een kindvriendelijk zelfgemaakt stukje zeep. Je kan er ook glitters bijdoen of een kleurtje. (Je kan natuurlijk ook écht zeep maken maar dat proces is veel moeilijker.

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

5. Sleutelhanger maken

Je kan zoveel doen! Een heel leuk idee  vind ik een sleutelhanger maken van strijkkralen, kurk, krimpfolie of fimo klei. Wij maakten een sleutelhanger door Vince zijn hand op een stuk krimpfolie over te tekenen, hem in te kleuren en daarna in de oven te laten krimpen. Ik keek samen met Vince naar het krimpproces, wat al een hele leuke belevenis op zich is. Daarna bevestigde ik er een koordje en ring aan. Een leuk vaderdag knutselen doe je dus zo!

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

knutselen cadeau vaderdag - unicorns & fairytales

 

Nog leuke vaderdag cadeautips

get inspired: vaderdag

leuke boekjes voor vaderdag

leuke cadeaus voor hem en haar

een shirt maken voor vaderdag

 

Pin it

Vind je dit een leuk idee? Pin het dan op Pinterest aub…

vaderdag cadeau knutselen - unicorns & fairytales

 

Dit zijn al enkele van de cadeautjes voor vaderdag die wij gemaakt hebben. Een vaderdag cadeau knutselen kan dus heel leuk en eenvoudig zijn. Heb jij nog leuke ideetjes? Wat vind je van onze cadeaus?

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - 5x een cadeau voor vaderdag knutselen

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Kool Family
  1 juni 2017 at 09:39

  Leuk! De papa zal wel blij zijn met zoveel cadeaujes!

 • Reply
  Ester
  1 juni 2017 at 19:16

  Als kind vond ik sleutelhangers van krimpfolie de max!
  Kwil het heel graag binnenkort eens uitproberen met Jules en Alixe.

  Waar kocht jij je krimpfolie?

 • Reply
  Adriana de Ruiter
  19 maart 2018 at 10:16

  Is vaderdag in Belgie op een andere datum dan in Nederland? Bij ons is dat namelijk pas in juni! Je bent in dat geval wel mooi op tijd met de ideeën! 😉

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
3 lekkere smoothies

Vince is dol op smoothies. Het is te zeggen, hij is dol op zo van die knijpfruitzakjes. Toen Philips me...

Sluiten