Unicorns & Fairytales
DIY vaderdag cadeau bloempot - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life vaderdag

Vaderdag cadeautip van de kinderen: gegraveerde magnetische bloempot en waardebonnen! + gratis printable

Vaderdag komt er weer aan en wat kan je dan weeral allemaal geven of maken? Het leukste is dat je iets persoonlijks maakt met de kinderen. Een vaderdag DIY cadeau! Dat kan al heel eenvoudig. Wij maakten deze keer een gegraveerde bloempot met persoonlijke ‘bloemen’ en waardebonnen die hij kan inzetten wanneer hij wil. Deze waardebonnen kan je ook gratis downloaden.

Vaderdag DIY cadeau

Ben je op zoek naar een vaderdag DIY cadeau van de kinderen? Of dit kan natuurlijk ook voor moederdag! Wij zochten in de garage nog een oudere bloempot die we opfleurden. Met magnetische verf schilderden we deze bloempot. Handig als je er met magneetjes foto’s wil aankleven, of een briefje, of een zelfgemaakt magneetje van zoutdeeg bijvoorbeeld. Met de Dremel 3000 graveerden we ‘PAPA IS DE BESTE’ in de bloempot. Met de Dremel 3000 kan je niet alleen in steen graveren, maar ook in glas en hout en andere materialen. Je kan ermee schuren, frezen, snijden, boren en zoveel meer. Een veelzijdig toestel is het. Ideaal voor de DIY-er!  Je kan er bijvoorbeeld ook in leder mee graveren. Zo kan je een portemonnee graveren. Wij graveerden bijvoorbeeld ook in een houten kistje waar Vince zijn uitgevallen tand in bewaarde. Wat je ermee kan doen, kan je allemaal zien op de Inspiratiepagina van Dremel. 

TIP: er loopt nu een kortingsactie bij Hubo.be bij aankoop van de Dremel 3000, model 3000JU met 5 accessoires. Tot en met 15 maart 2021 met de code DR3000

Lees ook: Leuke DIY cadeautjes voor de juf of meester die ook duurzaam zijn 

 DIY vaderdag cadeau bloempot - unicorns & fairytales   

Gepersonaliseerde bloemen 

Een vaderdag DIY cadeau van de kinderen voor een papa die houdt van planten en bloemen is ideaal; je stopt er aarde in en bloemen en voilà. Nog een flesje wijn erbij of een lekker biertje… Maar onze papa houdt niet zo van bloemen en planten dus het werden gepersonaliseerde bloemen. We stopten er schuim in waar je vanalles kunt insteken. Zo van dat groene decoratie mousse. Je kan dat vinden bij Action onder andere. Heel goedkoop. Daar kan je makkelijk saté stokjes in prikken. 

We knipten uit karton rondjes en we hadden nog van die ijsstokjes die we in de helft knipten. We kleefden de stokjes tussen twee cirkels karton. Het rondje werd dan het hartje van de bloem waar we een foto kleefde. Wij hebben thuis de INSTAX MINI LINK, waar ik meteen (polaroid) foto’s kan afdrukken vanaf mijn smartphone, maar je kan ook gewoon een foto afdrukken natuurlijk. Die zelfgemaakte bloemen kleefden we op hun beurt op een saté stokje, dat we in de mousse prikten. Voilà, onze alternatieve bloemen! 

 

Bonnenboekje voor vaderdag 

Maar dat was dus niet alles, die gegraveerde bloempot. We drukten nog een vaderdag bonnenboekje af ! Daar staan allemaal waardebonnen in die de kinderen aan papa kunnen geven. Hij kan op zijn beurt gebruik maken van de waardebonnen wanneer hij wil. Er is bij de printable ook een waardebon die leeg is zodat de kinderen iets vrij kunnen invullen. Je kan ook enkel de lege waardebon meerdere keren afprinten en zelf een bonnenboekje maken. Top vaderdag DIY cadeau! 

DOWNLOAD GRATIS  HET VADERDAG BONNENBOEKJE

DIY vaderdag cadeau bloempot - unicorns & fairytales

Nog meer vaderdag DIY cadeautips

15x een cadeau voor vaderdag knutselen / kopen

Een liefdevolle canvas knutselen voor Valentijn of moederdag/vaderdag

Leuke prentenboeken voor vaderdag

Leuk, vertederend en mooi visueel prentenboek voor Vaderdag

Pin it 

DIY vaderdag cadeau bloempot - unicorns & fairytales

 

Ga jij ook iets knutselen voor vaderdag met de kinderen? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply