Unicorns & Fairytales
oefenboekjes - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Educatief Educatieve tips My life Onderwijs

Leuke oefenboekjes en spelboeken voor kinderen

Ik deed het als kind supergraag en mijn kinderen vinden het ook wel leuk: oefenboekjes en spelletjesboeken. Educatief en een alternatief voor saai huiswerk ūüėČ Het is ook op papier, maar leuk aangekleed en de kinderen kiezen wanneer ze het maken. Soms kan je het ook inzetten als ze iets moeten oefenen. Je kan het in de klas op een leuke manier inzetten. Je hebt trouwens een enorme keuze aan oefenschriften. Kijk je even mee?

1. Leuke oefenblokken van Jommeke 

Kinderen die al fan zijn van de strips van Jommeke (ze hebben ook AVI-boekjes van Jommeke trouwens) zullen deze oefenboekjes ook wel tof vinden. Je hebt er verschillende. Schrijven en rekenen en plezierige raadsels. Voor kinderen van 6+ en 7+  Dit rekenboekje is voor 7+ en bevat 32 rekenoefeningen. Samen met Jommeke oefent je kleine bolleboos zijn wiskundige vaardigheden. Hij maakt bovendien sommen tot 100 en maakt kennis met de maaltafels. Ook de klok en de euro komen aan bod. Ook leuk voor leerkrachten die bijvoorbeeld deze blaadjes willen gebruiken tijdens een thema in de klas. Strips? 

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales`

 

2. Oefenblokjes, schriftjes met uitwisbare schrift en leren lezen met Tiny 

Ideaal voor wie fan is van de Tiny boekjes! Je hebt niet alleen AVI-leesboekjes van Tiny, maar ook oefenblokken. Rekenen, schrijven. Zowel scheurblokken als boekjes waar je met uitwisbare stift in kunt werken. Wij hebben thuis het oefenblok ‘Ik leer rekenen’ voor het eerste leerjaar en daar staan allerlei sommen in, splitsingen en teloefeningen. Superleuk vormgegeven ook!

TIP: In de klas zou ik deze scheurblaadjes gebruiken om te automatiseren en ik zou er sommige interessante blaadjes lamineren en in hoekenwerk steken. Zo kunnen de kinderen met uitwisbare stift werken. 

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales

 

3. Voorbereidende schrijfoefeningen met ‘mijn oefenschrift’

Deze leuke schrijfspelletjes gaan je kind helpen om te oefenen op voorbereidend schrijven. Door middel van schrijfpatronen, leuke tekeningen en het schrijven van cijfers.  Uiteraard kan je het oefenen van de schrijfmotoriek nog op vele andere manieren oefenen. Lees dit artikel maar eens: 25+ manieren om de schrijfmotoriek van je kind te oefenen

TIP: In de klas kan je deze blaadjes geven en je kan ze ook uitscheuren en in een doorschijnend mapje steken waar de kinderen op kunnen schrijven met uitwisbare stift. Ze kunnen die er zelf insteken. 

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales

4. Kijkspelletjes ter voorbereiding op de grote school 

Een ideaal oefenboekje voor kinderen vanaf 5 jaar, die in de derde kleuterklas zitten en bijna klaar zijn om naar het basisonderwijs te gaan. In dit oefenschriftje vind je geheugenspelletjes, matrixen,  raadsels, zoekopdrachten, logisch denken en veel meer. Het boekje valt netjes open en zorgt ervoor dat de kinderen gemakkelijk kunnen schrijven. Je kan de blaadjes er ook makkelijk uitscheuren natuurlijk.  Dit schriftje is eentje van een serie. Je hebt er nog van spelling en rekenen en taal ook! 

Je vindt deze serie oefenschriftjes hier

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales

 

5. Kleuteroefenblokken: ‘Kijk wat ik al kan!’

Deze serie oefenboekjes voor kleuters beginnen vanaf 2 jaar tot 5 jaar! Met deze kleurrijke oefenblokken oefenen kleuters de benodigde vaardigheden per leeftijd spelenderwijs in, met extra aandacht voor eerste denkspelletjes en logisch redeneren. Leerrijk en leuk tegelijk om samen met je kindje te doen. 

Je vindt deze serie kleuterboekjes hier

TIP: in dit boekje zitten bladzijden waar je door middel van het volgen van een patroon een personage de juiste weg op moet sturen. Dit kan je eruit nemen, lamineren op A3 en met een pion laten doen. Wist je dat dit de beginselen zijn van het leren programmeren en coderen? Dat is het volgen van algoritmes! 

lees ook: Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales

 

6. Denk -en schrijfspelletjes met speelkampioen 

Deze oefenboekjes zijn allemaal in de vorm van spelletjes. De tekeningen in het boek zijn superleuk en het spreekt de kinderen aan. Tellen, schrijfspelletjes, vraagstukken, logisch redeneren en veel meer. Het staat boordevol oefeningen. Ideaal tijdens de vakantie! Maar uiteraard ook weer om in de klas te hebben…¬†

Lees ook: Leuke oefenboeken voor in de vakantie ! Nostalgie…

Je vindt de boekjes van speelkampioen hier

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales

 

7. Stickerfun met de ‘Allereerste stapjes’ oefenboekjes

Nog niet zo lang geleden schreef ik iets over de ‘Ik denk, ik speel’ boekjes en de stickerboekjes. Mijn kinderen hebben er al fijn in gewerkt. Lex vond het leuk dat dit boekje in combinatie met stickers was. Hij kon niet stoppen. Vince vond het dan weer leuk om Lex te helpen bij het voorlezen van de opdrachten. Win, win situatie als je het mij vraagt!!! Je kan mijn artikel hier lezen: Al spelend leren met deze stickerboeken en de ‚Äėik denk‚Äô boeken

oefenboekjes en doeboeken - unicorns & fairytales

 

Je kan de stickerboeken hier vinden

 

En grotere kinderen? 

Uiteraard vind je enorm veel leuke oefenboekjes en spelboeken voor grotere kinderen ook. Je hebt ze in alle vormen en kleuren. Wil je graag dat je kind gemotiveerd is? Ga dan samen met hen opzoek naar een fijn boekje. Trouwens… het hoeven niet altijd werkblaadjes te zijn natuurlijk. Maar het kan een houvast zijn voor ouders die niet goed weten waar te beginnen. Tegenwoordig heb je erg aantrekkelijke en leuke oefenboeken en leerrijke doeboeken.¬†

oefenboekjes - unicorns & fairytales

Gebruik jij soms oefenboekjes?

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply