Unicorns & Fairytales
speel en leer boekjes stickerboeken - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Educatief Educatieve tips Onderwijs

Al spelend leren met deze stickerboeken en de ‘ik denk’ boeken

Als kind hield ik van zulke “speel en leer boekjes”. De stickerboeken en de ‘ik denk’ reeks van Ballon Kids zijn een ideale combo van leren en spelen. Kinderen zijn dol op stickers en de oefeningen in de boekjes zijn educatief. Het is een fijne cadeautip en een leuke aanvulling in de klas, daar ben ik zeker van. Kijk je even mee?

Reeks ‘Allereerste stapjes stickerboeken’

Je hebt in deze reeks speel en leer boekjes verschillende onderwerpen: eerste woordjes, vormen, kleuren en tellen. De kinderen worden steeds uitgedaagd om stickers op de juiste plek te kleven in combinatie met een andere opdracht. Er staan ook veel oefeningen voor de motoriek in. Zo moeten de kinderen vaak over stippellijntjes gaan met hun potlood, iets aanduiden of inkleuren. Alle oefeningen hebben bovendien een educatieve waarde. De focus ligt telkens op het onderwerp van het boek. Zo gaan ze vaak aantallen moeten kleven in het stickerboek ‘tellen’ en meer naar de vorm van iets moeten kijken in het stickerboek ‘vormen’.

IMG 5675 768x1024 - Al spelend leren met deze stickerboeken en de 'ik denk' boeken

IMG 5677 768x1024 - Al spelend leren met deze stickerboeken en de 'ik denk' boeken IMG 5676 768x1024 - Al spelend leren met deze stickerboeken en de 'ik denk' boeken

Reeks ‘Ik denk, ik speel’

De speel en leer boekjes van de ‘ik denk ik speel’ reeks zijn eigenlijk scheurblokjes waaruit je opdrachten kan scheuren. Ze zijn ook ideaal om in de klas in de zetten. Je hebt momenteel 4 versies : 3+ tot 6+ . Allemaal bevatten ze oefeningen die het logisch denken, tellen, schrijven, letterbegrip, woordenschat en observatie stimuleren. Kinderen die al zelf kunnen lezen gaan prima alleen aan de slag kunnen met het boekje 6+ , kinderen die nog niet kunnen lezen gaan veel plezier halen uit het feit dat ze met jou samen deze oefeningen kunnen maken.

IMG 5673 768x1024 - Al spelend leren met deze stickerboeken en de 'ik denk' boeken

Speel en leer boekjes ideaal als inoefening

Deze boekjes zijn een prima aanvulling op de lessen die kinderen in school krijgen. Er komen allerlei vaardigheden aan bod. Deze boekjes zijn ook prima in te zetten voor thuisonderwijs. Dus als er (hopelijk niet!) nog eens een lockdown komt dan raad ik deze stickerboeken en oefenboekjes aan.

Hier vind je IK DENK IK SPEEL boekjes
Hier vind je de ALLEREERSTE STAPJES STICKERBOEKEN

IMG 5674 768x1024 - Al spelend leren met deze stickerboeken en de 'ik denk' boeken

 

Pin deze speel en leer boekjes

Vind je deze speel en leer boekjes de moeite? Pin ze dan!

White and Black Recipes Pinterest Video Pin 16 683x1024 - Al spelend leren met deze stickerboeken en de 'ik denk' boeken

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply