Unicorns & Fairytales
recepten met tortilla's - unicorns & fairytales
avondmaal Boeken Food kookboeken lunch ontbijt

10x Creatief aan de slag met de groente tortilla’s van No Fairytales

Wij eten geregeld wraps. Je weet wel, tortilla’s ! Altijd op dezelfde (saaie) manier. Maar wist je dat er eigenlijk superveel mogelijkheden zijn om aan de slag te gaan met tortilla’s? No Fairytales heeft zelfs een boekje met recepten met tortilla’s gemaakt. De groente tortilla’s van No Fairytales bieden heel veel mogelijkheden en bovendien bevatten ze 45 procent groenten. De moeite dus! Zelfs lekkere ontbijtjes kan je ermee maken. 

Recepten met tortilla’s

Ik stond versteld van de mogelijkheden en de vele recepten met tortilla’s die er zijn. Meteen gingen we aan de slag en we maakten een soort van panini’s met de groente tortilla’s. Heerlijk. Ook mijn collega Kristin, waarmee ik samen KIDSFOOD & LUNCHBOX beheer op Instagram, maakte enkele leuke zaken met de tortilla’s. Kijk je mee naar mijn favorieten?  Al deze recepten en hoe je ze maakt kan je vinden op de website van NO FAIRYTALES. en ook in hun receptenboek ‘it’s a wrap’.

Je kan het receptenboek hier vinden

1. Ontbijt / traktatie met banaan en pinakaas

Hoe goed zien deze lekkere rolletjes eruit? Met banaan en pindakaas en stukjes pinda. Yummie. Ik ben er zeker van dat dit met andere spreads ook lekker gaat zijn, zoals choco of andere notenpasta.

2. Tuna melt wrap

Dit hebben we zelf geprobeerd, ook met verschillende inhouden. Een tip: zeker voldoende kruiden en een sausje bijdoen! We stopten er ook tomaat en mozzarella tussen. Gaat prima met een paninimachine.

3. Lasagne

Een van de recepten met tortilla’s dat me opviel was de lasagne. Dit recept kan je vinden in het boekje van No Fairytales. Je vervangt hier eigenlijk de lasagnebladeren door de tortilla’s.

4. Tortilla spiesjes

Leuk als borrelhapje tijdens een verjaardag of feestdag of als traktatie. Bovendien is het heel aantrekkelijk met al die verschillende kleurtjes! Je gasten hebben zonder het te merken al een fikse portie groentjes binnen….

5. Pizza van Tortilla: Tortizza

Nou wat een ontdekking! Ik wist helemaal niet dat je tortilla’s kon gebruiken als pizzabodem. Nu dus wel! Beleg met wat je wil en je maakt de heerlijkste pizza’s met groentebodems…

6. Quiche van Tortilla’s

Oh deze staat hoog op mijn to-make lijstje. Hier gebruiken ze de tortilla’s als bodem voor een quiche. Je kan er weel heel veel kanten mee uit. Maak jij vaak Quiche? Ideaal bij een brunch….

Lees ook: Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

 

7. Shakshuka

Nog zo’n receptje met tortilla’s waar ik erg benieuwd naar ben. Het gerecht blijft me langs alle kanten achtervolgen. Shakshuka. Catchy naam en volgens mij heerlijk. Ik ga het eens moeten maken…

8. Burrito(s

Maar ach wat mooi is dit! Je hebt op de website ook de vegetarische variant van deze kleurrijke Mexicaanse burrito’s! Enjoy!

9. Groentenacho’s

Wist je dat je als hapje makkelijk zelf nacho’s kunt maken? Snijd de tortilla’s in stukjes en plaats ze in de oven.  Maak er war lekkere dips bij en je hebt een guilty pleasure snackje…

10. Lunchwraps voor in de brooddoos

Je kan de brooddoos van je kinderen opfleuren met deze kleurrijke groente tortilla’s en er veel groentjes tussenstoppen. De gezonde lunchbox heeft er nog nooit zo mooi uitgezien…

 

Nog meer recepten?

Ben je benieuwd naar nog meer recepten met tortilla’s? Dan haal je maar beter dit boekje in huis. Supermooie foto’s en heerlijke gerechten die niet moeilijk zijn… Je kan trouwens een exemplaar winnen op ons KIDSFOOD instagram kanaal.

Je kan het receptenboek hier vinden

 

Pin it

recepten met tortilla's - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply