Unicorns & Fairytales
GraviTrax interactieve kogelbaan - unicorns & fairytales
Bouwen cadeautips Onderwijs Spelen STEM verjaardag

GraviTrax / Eindeloos spelen, bouwen en uitbreiden met de interactieve kogelbaan

Met GraviTrax van Ravensburger bouwen kinderen aan een interactieve kogelbaan waar ze in aanraking komen met de wetten van zwaartekracht en magnetisme. Ze kunnen eindeloos bouwen en creëren en je kan het naar mijn mening prima inzetten op school, in de klas. Zoek je dus nog een ideaal cadeau waarbij de kinderen kunnen sparen voor uitbreidingen en eindeloos veel plezier aan kunnen beleven? Dan raad ik GraviTrax zeker aan. Ook tof om in hoekenwerk te gebruiken in de klas, of bij vrij spelen of in de bouwhoek / STEM-hoek! 

Het interactieve kogelbaansysteem van Ravensburger

GraviTrax, een kogelbaan-systeem waarbij je je eigen kogelbaanwereld bouwt door creatief gebruik te maken van de wetten van de zwaartekracht. Er zijn verschillende bouwelementen en uitbreidingen om een parcours vol actie te maken en de kogels met behulp van magnetisme, kinetica en zwaartekracht naar de finish te brengen. Ideaal voor thuis en om in de klas te gebruiken. Er zijn namelijk een heleboel educatieve voordelen verbonden aan de kogelbaan van GraviTrax. 

lees ook: Proefjes en lessen rond wetenschap en techniek, ook voor thuis! Voor echte STEM-kids!

GraviTrax Academy 

Met deze GraviTrax Academy kan je (je) kinderen uitdagen om een interactieve kogelbaan te bouwen volgens een plan en echte GraviTrax experten te worden. Want ze worden uitgedaagd om bijvoorbeeld enkel bepaalde elementen te gebruiken. Alle challenges bevorderen het kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Er zijn 3 niveaus : beginner, gevorderde en expert. Na het voltooien van de challenges kan je een diploma afprinten van de website. Leuk om in een hoekenwerk te steken op school of om thuis aan de slag te gaan met je kinderen tijdens een vakantie. Daag ze uit!  Het leukste van deze challenges is dat er geen goede of foute oplossing is. Kinderen kunnen hun eigen creativiteit gebruiken en de kogelbaan bouwen die ze zelf willen om de kogel van punt A naar punt B te laten rollen. 

lees ook: 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

GraviTrax interactieve kogelbaan - unicorns & fairytales

Gratis app

Kinderen die graag op de iPad bezig zijn kunnen de interactieve kogelbaan van GraviTrax ook gratis ontdekken op de APP. Met de gratis app kun je je baan interactief beleven en de kogel volgen vanuit verschillende camerastandpunten – en met de Virtual Reality functie kun je de baan beleven zoals de kogel hem beleeft! Voor deze functie is het gebruik van een VR hoofdset aanbevolen. 

lees ook: Leuke apps voor kinderen? Ja graag! Als ze dan toch op een scherm zitten….

https://www.ravensburger.org/nlbe/ontdek/gravitrax/index.html

Uren plezier 

Wij hebben thuis de basisset, de uitbreidingsset ‘tracks’ om meer kogelbanen te kunnen maken en een kleine uitbreidingsset: de trampoline. Dat viel goed in de smaak bij de kinderen. Ik raad aan om eerst de banen te maken met behulp van de bouwplannen in het GraviTrax boekje. Zo leer je de kneepjes en kan je later makkelijker je eigen creaties maken. Je leert gaandeweg de verschillende items gebruiken. Ook leren ze geduld hebben en problemen oplossen, want niet alle combinaties lukken.

De challenges zijn ook superleuk om aan kinderen te geven. Ze leren met GraviTrax verschillende vaardigheden:

  • instructies, stappenplannen volgen 
  • samenwerken (als ze met meerdere zijn)
  • kritisch nadenken 
  • logisch denken 
  • probleemoplossend denken 
  • geduldig zijn
  • plezier beleven 
  • motorische vaardigheden 

GraviTrax interactieve kogelbaan - unicorns & fairytales

Ideale cadeautip 

Ik vind de kogelbaan van GraviTrax ook een ideaal cadeau. Je kan hem immers uitbreiden zoveel je maar wil. Je kan sparen voor extra stukken, het is eigenlijk ook open ended play (je kan er eindeloos mee variëren) en erg duurzaam. Ook een toffe cadeautip om aan een klas te schenken of aan te kopen voor school. Het is immers inzetbaar in alle klassen. 

Hier kan je GraviTrax en alle uitbreidingen kopen

Pin it 

GraviTrax interactieve knikkerbaan - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply