Unicorns & Fairytales
leuke apps voor kinderen - unicorns & fairytales
Digitaal Educatief educatieve activiteiten My life Onderwijs Spelen

Leuke apps voor kinderen? Ja graag! Als ze dan toch op een scherm zitten….

Mijn kinderen hebben de schermpjes ontdekt… Al een tijdje. Maar nu merk ik dat ze als ze het spelen even beu zijn, heel snel naar de tablet grijpen. Je kan dan maar beter enkele leuke apps voor kinderen op de tablet hebben staan. Liefst een beetje educatief ook nog. We zijn er allemaal naar op zoek, er bestaan er ondertussen echt wel duizenden. Ik heb voor jullie onze favoriete apps even op een rijtje gezet en aangevuld met jullie favorieten (via Instagram)

De zoektocht naar interessant schermpjes materiaal

We gaan als ouder op zoek naar leuke apps voor kinderen, die het liefst ook nog wat educatief en pedagogisch verantwoord zijn. Daar is niets mis mee, in mijn ogen. Deze generatie groeit sowieso op met technologie, schermpjes en STEM richtingen. Mijn visie daarop is: we kunnen ze beter leren HOE ermee om te gaan, dan het verbieden. Ik zet deze (educatieve) leuke apps op alfabetische volgorde en als ik er nieuwe interessante vind, zet ik ze erbij.

Leuke apps voor kinderen

Angry birds

Wie kent deze rare vogels nou niet? Er zijn inmiddels een aantal verschillende apps beschikbaar waar je samen met de vogels levels moet halen door de vijanden te verslaan. Dit doe je door de vogels op de vijanden af te schieten. Het ene level is makkelijker dan de ander en dus zal je soms als ouder wel even moeten helpen. Maar dat is stiekem helemaal niet zo erg toch? ūüėČ De Angry Birds apps zijn gratis te downloaden.

Baking Fun

De app begeleidt je kind door het totale proces van brood maken. Als je jouw kind laat beginnen bij het planten van het graan, gaat de app steeds verder naar de volgende stap totdat je kind het brood heeft gebakken. De app geeft je kind de keuze bij welke stap je kind wilt beginnen. Wil je kind liever beginnen bij het oogsten of het malen? Dat kan! Vindt je kind het leuker om brooddeeg te maken en de verschillende broden te bakken dan kan dat ook.

Bee-bot

Je hebt de échte versie op B-bot.nl maar je hebt er ook een app van om de kinderen klaar te stomen met de eerste stapjes naar het programmeren. Laat je kinderen de b-bot naar een plek brengen.

lees ook: Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

Bingel

Het leerplatform van vele scholen. Meestal hebben kinderen een inlog gekregen als de scholen daarmee werken.

Bimi Boo

Breng een bezoekje aan de vriendjes van Bimi Boo die in een boomhut wonen. Je zult een sluwe kat, een grappig konijn en een schattige eekhoorn ontmoeten. De boomhut bevat spannende spelen voor jouw baby waarin hij/zij voorwerpen op de juiste manier kan sorteren en in volgorde plaatsen en Bimi boo’s vriendjes eten kan geven.

Bru-taal

 • Taalniveau verhogen
 • Woordenschat
 • Schrijven van werkwoorden
 • Woordvorming
 • Samengestelde zinnen

Coding Safari

om kinderen te leren programmeren. Ze moeten door middel van juist gekozen stukjes weg de dieren naar hun bestemming brengen. Ideaal voor kleuters!

Disney +

Als je Disney Plus hebt kan je de app ook op je tablet zetten. Zo kan je kind de leukste films vanaf de tablet bekijken.

Duplo train

Peuters kunnen rijden met de trein en hem wassen, stenen inladen enz…

Efteling apps

Er zijn verschillende Efteling apps beschikbaar. Zoals de gratis Efteling Kids app die je favoriete attractiepark tot leven brengt bij jou thuis. Kleuren met Jokie en Jet, spelletjes spelen met Ezel of ontspannen met een van de verhaaltjes uit het Sprookjesbos: het is allemaal mogelijk! Hier vind je dus verschillende leuke apps voor kinderen.

Fundels

Lezers tussen zes en tien jaar oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen. Leuke avi-genormeerde en andere leesboekjes worden aangeboden in een digitaal platform. Er is een volgsysteem voorzien voor leerkrachten, zorgjuffen en logopedisten.

Garfield’s count me in

Hoeveelheden herkennen en rekenskills oefenen met een leuke rekenapp waar Garfield de hoofdrol in speelt.

Gruffalo

Spelletjes waarbij de Gruffalo de hoofdrol heeft.

Gynzy kids 

In de Gynzy Kids app kun je in het digitale werkboek de opdrachten maken die horen bij de les. Je antwoorden worden direct nagekeken en je aan het einde van een les hoe goed je deze gemaakt hebt. Dat is handig! afgestemd op jouw niveau hoef je je nooit te vervelen tijdens je huiswerk.

Intro to letters

Stap samen met Juf Roos haar fantasiewereld binnen en kom terecht in een mooie, interactieve omgeving waar je 10 spelletjes kunt spelen. Ieder spelletje is gekoppeld aan één van de afleveringen. Tijdens het ontwikkelen van de app is rekening gehouden met de fijne motoriek en vaardigheden van kinderen tussen 2 en 5 jaar oud.

Ketnet app

De Ketnet app is superleuk. Met de stem van Kaatje word je door de app geleid en je kan verschillende (educatieve) spellen doen. Ook filmpjes bekijken enz…

Kids Doodle – Color & Draw Free Game

Dit is een tekenapp die kleuren doet oplichten in het donker. Laat je kinderen zelf een tekening maken en doe het licht uit. De tekening zal prachtig oplichten in het donker zoals een zelfgemaakt nachtlampje! Je kan de kunstwerkjes ook opslagen of doormailen.

Kikker

Fan van Kikker? Speel spelletjes, maak puzzels, allemaal in het thema van je favoriete karakter van de bekende boekjes.

Klokkijken met juf Jannie 

Juf Jannie maakte deze leuke app die het klokkijken oefent. Ideaal!

LEGO apps

Leuke apps voor kinderen ¬†en games voor telefoon en tablet, gebaseerd op de favoriete LEGO¬ģ thema‚Äôs van kinderen, van LEGO DUPLO en LEGO City tot LEGO Star¬†Wars‚ĄĘ en LEGO Super Heroes. Met behulp van een aantal ‚Äėsmart companion‚Äô-apps kunnen kinderen echte modellen en robots van LEGO Technic, LEGO BOOST en LEGO MINDSTORMS besturen.

Lego Juniors Create & Cruise

De LEGO¬ģ Juniors Create & Cruise is geschikt voor jongens en meisjes. Ze worden gestimuleerd om hun fantasie te gebruiken om zo hun eigen Lego minifiguren te maken. Daarnaast kunnen ze auto‚Äôs, helikopters en trucks ontwerpen. Door munten te verzamelen kan je extra Legosets unlocken om te bouwen. Zo werken ze aan hun eigen kleurrijke wereld.

Letterprins

Dit speel je samen met het kind. Ze moeten de letters / woorden hardop lezen en jij kan aanduiden of het juist of fout was. Deze app houdt de vooruitgang bij van de kinderen.

Letterschool

Een app dat het schrijven van letters ondersteunt.

 • Hoeveelheid koppelen aan een cijfer
 • Schrijven van cijfers
 • Schrijven van letters
 • Klank koppelen aan een cijfer
 • Indien je met een stylus schrijft wordt ook de pengreep geoefend

Loco Mini

Nu is er een digitale variant van Loco Mini. In de app vind je allemaal verschillende boekjes. Het is erg leuk en leerzaam om te spelen en je krijgt een boekje gratis!

Jungle Doctor

Dieren verzorgen met verschillende instrumenten met deze app.

Labo paperplate

Met de app maken kinderen digitale knutselwerkjes gebaseerd op wegwerpborden.
De app biedt 12 digitale knutselwerkjes voor kinderen om te maken. Stap voor stap knippen de kinderen de kartonnen bordjes en het papier uit om de digitale werkjes te maken. Als alles geknutseld is mogen de kinderen het werkje inkleuren en tekenen.

Osmo play

Osmo play speel je met een basis en sets. Je kan er meer lezen in mijn artikel waar ik de OSMO play review.

OSMO play - unicorns & fairytales

Patchimals

Leerlingen oefenen hun schrijfmotoriek en worden op een leuke manier uitgedaagd. Ze worden elke keer beloond. Heel leuk!

Peppa pig

Kinderen die houden van peppa pig kunnen spelletjes spelen met hun favoriete figuurtje.

Scratch JR

Leren programmeren is leuk met Scratch JR. Ze leren commando’s geven. Ideaal!

Splitsboom

Met deze simpele app oefenen ze op het splitsen van getallen. Eenvoudig maar leerrijk.

Teachers Pack 1,2,3

De leuke apps voor kinderen van teachers pack zijn ook allemaal individueel te vinden in de AppStore. Maar in deze app zijn ze samengevoegd en er is ook een volgsysteem voor je leerlingen.

Toca Boca

Verschillende werelden waarin je kinderen verschillende zaken kunnen doen: kapper spelen, koken, in het ziekenhuis enz… kinderen vinden dit fantastisch… Er zijn gratis delen en betalende delen.

Topo

In de app vlieg je over Europa en moet je elke keer een plek in de USA zien te vinden. Dit kan met of zonder tijdslimiet. Er zijn verschillende testen, Landen, hoofdsteden.

Mijn Rekenpuzzels

Puzzels met rekenoefeningen. Eenvoudig maar straight to the point en leerrijk.

Social Chess

Een app om te schaken met de mogelijkheid dit tegen vrienden te doen als je dat zou willen. Ideaal voor kinderen die er in ge√Įnteresseerd zijn…

Super Spelling 

Met deze app oefenen kinderen spellen. Steeds worden ze moeilijker. Het begint bij drie letter woorden en de woorden worden langzaam aan moeilijker. Er zijn wel hulpmiddelen die aangeboden kunnen worden.

Woordwiel

Kinderen leren lezen door letters te verklanken en ze samen tot een woord te voegen (hakken-plakken). Met deze app kunnen kinderen zelf aangeven welke klanken ze al kennen of willen leren. Vervolgens worden ze op de juiste plek op het wiel geplaatst (automatisch). Door aan de wielen te draaien ontstaat er een nieuw woord.

Nu is deze app tijdelijk gratis.

Zoek het uit

De app is een stuk gezelliger dan hij misschien in eerste instantie klinkt. Met deze app van het Klokhuis kunnen jullie met het hele gezin allerlei wetenschappelijke proefjes doen. Deze experimenten kun je simpelweg doen met alle spullen die je al in huis hebt. Handig!

 

Apps die het praten en de zinsbouw stimuleren kan je vinden bij praatapps.nl 

Pin it

leuke apps voor kinderen - unicorns & fairytales

HANDIGE LINKS

mediasmarties

Juf Jannie

Meester Sander

Ken jij nog super leuke apps voor kinderen die hier niet mogen ontbreken? Laat het me dan weten…

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply