Unicorns & Fairytales
kindvriendelijke wandelingen in Antwerpen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops museum My life Op stap uitstappen in openlucht

Kindvriendelijke wandelingen in Antwerpen

Normaal gezien zit onze vakantie altijd wel vol met leuke uitstapjes. Nu moeten we uitkijken wat we gaan doen, want er is veel niet mogelijk. Toch is er veel wél mogelijk en kan je nu noodgedwongen ook eens leren genieten van eenvoudigere dingen. Ik heb 10 coronaproof activiteiten in de vakantie die je gaat kunnen doen met je kroost en kindvriendelijke wandelingen in Antwerpen. Kijk je mee? 

1. Kabouterdeurtjes wandelingen 

Je hebt leuke kindvriendelijke wandelingen waarbij je kabouterdeurtjes tegenkomt. Je hebt er eentje in Hoogerheide (achter de manege De Molen) en in Stabroek. Die van Stabroek is 4,5 km (dank Melinda voor de uitleg), dus daar hou je best even rekening mee! Op Facebook kan je meer info vinden over de wandeling in het Moretusbos. 

 

 

2. Op zoek naar de GOLEM in Brasschaat

In het park van Brasschaat kan je ter hoogte van de Kerkelei beginnen aan het GOLEMPAD, een korte wandeling, door et park, rond de vijver, langs de Mikerf en door een stukje kasteel. Erg fijn voor kinderen, de natuur is er magisch. Je komt ook aan de Golem, waar je zelfs briefjes in kunt steken met je zorgen op. 

kindvriendelijke wandelingen Antwerpen - unicorns & fairytales

 

3. Middelheimmuseum en nadien spelen in de speeltuin Melkerij

In het Museumspel Muzzzé  komen tien thema’s uit de beeldhouwkunst aan bod. Afhankelijk van de leeftijd en de voorkeur kies je één thema als uitgangspunt voor het actieve museumbezoek. Elk thema wordt geïllustreerd met vijf beelden uit de collectie. Al het spelmateriaal zit gebundeld in een handig koffertje dat je kan meenemen in het park bij het spelen van het spel. Elke koffer heeft een eigen thema en kleur en bevat een eenvoudige handleiding. J moet het koffertje uiterlijk 2 dagen vooraf reserveren via [email protected].

lees ook: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

4. Striproute in Kapellen

De striproute gaat door verschillende gemeentes. Je fietst door Kapellen, Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Schoten, Wuustwezel en Zoersel in het spoor van stripfiguren Plunk!, Kari Lente, (Junior) Suske en Wiske, De Rode Ridder, Tuizentfloot en De Kiekeboes. Zo fiets je langs de mooiste plekjes. Onderweg wachten je ook belevingspunten waar je je samen met de striphelden aan hun avonturen kan wagen.
 
kindvriendelijke wandelingen antwerpen - unicorns & fairytales

 

5. Tibor de Tovenaartocht in Essen

Tibor de Tovenaar is onze kleuterkleurtocht. Een tocht die draait om kleuren en de kleuren zelf . Wil je graag weten hoe Tibor de Tovenaar er in kleur uitziet, kom dan naar VVV De Tasberg. Ben je tussen 2 en 7 jaar dan kan je gewapend met kleurplaat, klembord en wasco’s op pad! Voor maar 1,50 € per persoon kan je dit spel al spelen.

lees ook: 1000 Corona proof activiteiten met je kinderen

kindvriendelijke wandelingen antwerpen - unicorns & fairytales

6. De Smokkelqueeste 

Ga op zoek naar de smokkelwaar en word een echte smokkelaar! Een spannende gezinstocht voor grote en kleine smokkelaars .

  • Zoek 12 kistjes in Essen.
  • Een route en tips wijzen je de weg.
  • Elk kistje bevat een puzzelstuk met een afbeelding van smokkelwaar.
  • Wanneer je al de puzzelstukken hebt gevonden, kan je de puzzel leggen.
  • De slogan van de puzzel leid je naar de meest geurende smokkelwaar, deze mag je dan mee naar huis nemen .
  • Voor €1,50 per persoon ontvang je een sleutel, de folder met de tips en heb je een hele namiddag spelplezier !!!

Nog andere leuke gezinsactiviteiten in Essen vind je hier 

 

7. Belevingsbos Kapellen

Bij het standbeeldje van de lokale stripheld, Plunk! aan de Oude Heidestraat vind je het blotevoetenpad.

Je kan er over een afstand van 100 meter – liefst op blote voeten – stappen, wandelen, klimmen en springen. Met je voeten voel je op een parcours allerlei ondergronden en natuurlijke materialen zoals houtsnippers, kiezeltjes en dennenappels.

Bovendien kan je er ook verspringen en kan je jouw sprongen afmeten aan de sprong van kleine en grote dieren uit binnen- en buitenland. Je leest er allerlei weetjes over die beesten, zo steek je er meteen nog wat van op.

Ook in het nabije speelbos Lievensbos kan je flink ravotten.

Het blotevoetenpad is permanent en gratis toegankelijk.

8. Wandelen & spelen aan de Riddershoeve 

Het park van Schoten is niet heel groot, maar wel erg fijn. Met een grote buitenspeeltuin voor kinderen en enkele diertjes aan het Kasteel. Bovendien kan je daar ook de Riddershoeve vinden, waar je in niet-corona tijden lekker kunt eten en drinken. De Riddershoeve in de Kasteeldreef 40 was eerder het decor van een spannend ridderverhaal. Die kom je ook tegen als de de Striproute doet. Wij vertoeven daar heel vaak. We nemen dan wat eten en drinken mee om daar op te eten. 

lees ook: Openluchtspeeltuinen in Antwerpen die de moeite waard zijn

kindvriendelijke wandelingen antwerpen - unicorns & fairytales

9. Peerdsbos en de Melkerij

Je kan in het Peerdsbos ook mooie wandelingen maken en nadien (na Corona) iets lekkers eten en drinken in de Melkerij waar je kinderen in de speeltuin kunnen spelen. 

10. Park van Brasschaat 

Tot en met 18 februari is er een leuke zoektocht met opdrachten in het mooie park van Brasschaat. Een kindvriendelijke wandeling van 3km doorheen het bos waarbij de kinderen steeds raadsels moeten oplossen en daarbij een letter krijgen. Moest die zoektocht er niet zijn kan je nog steeds een mooie wandeling maken. Aan het zwembad van Brasschaat is een een kleine speeltuin en op allerlei andere plekken ook. Er is een kinderboerderij, een kasteel, een vijver enz… 

kindvriendelijke wandelingen antwerpen - unicorns & fairytales

11. Theaterwandeling  DE VOS IN HET BOS in Ranst en Brasschaat 

Over kindvriendelijke wandelingen gesproken… wat denk je van deze theaterwandeling? Start je wandeling in Ranst aan CC De Ververij of aan de Kerkedreef in Brasschaat, volg de wegwijzers en ontdek aan de hand van QR-codes de 6 fragmenten van het verhaal. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Van 19 december tot en met 21 februari! 

Over een hongerige vos die zin heeft in een malse eend, over een kip die heerlijke stenensoep maakt en over een haas die niet ten onder wil gaan. Over een slim varken, een gewiekste raaf en natuurlijk ook over… een wolf! De Vos… in het bos is gebaseerd op bekende en minder bekende fabels.

 

 

Pin it 

Wil je deze kindvriendelijke wandelingen in Antwerpen onthouden? Pin it 

kindvriendelijke wandelingen in Antwerpen - unicorns & fairytales

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply