Unicorns & Fairytales
prentenboeken tips - unicorns & fairytales
Boeken Boekentips van de maand My life Prentenboeken

5 wondermooie (prenten)boeken voor kinderen #1

Er verschijnen hier vaak mooie en interessante prentenboeken. Het is dan ook een hobby van mij: lezen, boeken zoeken, voorlezen en ze inzetten in lessen of bij interessante artikels. Daarom een nieuwe rubriek. Als het goed is, elke zaterdag, tenzij er iets anders voorrang heeft. We trappen af met 5 wondermooie prentenboeken, steeds met verwijzingen naar een topic dat ermee te maken heeft.. Deze keer zijn het prentenboeken met naar mijn gevoel en mening erg mooie tekeningen en een mooie boodschap. Enjoy! 

1. Otto Blotter Vogelspotter

Een wondermooi boek én verhaal over een jongen die liever niet zoals zijn ouders binnenzit om heel de dag vogels te spotten. Op een dag komt hij tijdens één van zijn ontdekkingstochten een kuiken tegen. Moederziel alleen. Hij neemt het mee en natuurlijk begint het kuiken te groeien. Gelukkig kan de vogel zich camoufleren. Zo kunnen ze onopgemerkt allerlei leuke zaken samen doen, zonder dat zijn ouders de vogel zien. Maar op een dag beseft Otto dat de vogel ook familie heeft. Samen met de ouders van Otto gaan ze op zoek naar de ouders van de vogel. Ze bouwen samen een uitkijkpost. De vogel vindt zijn familie uiteindelijk terug en het gezin van Otto beseft dat ze samen leuke dingen kunnen doen: zowel vogels spotten als uitstapjes maken. 

Je vindt het boek hier

lees ook: Mooie prentenboeken over het thema vriendschap

2. Samen is altijd beter 

In de tuin van Tess is het altijd feest. Ze hebben leuke dieren om mee de spelen en de natuur is erg mooi. Ze geniet er elke dag van. Maar in de klas valt het niet mee om samen te spelen. Ze vindt moeilijk aansluiting. Ze wil graag aan Lars laten zien hoe mooi het kan zijn buiten en besluit een tekening te maken. De ouders van Tess maken er meteen een feest van voor iedereen. Want samen is altijd beter. Mensen die willen, mogen langskomen en mee feesten. Zo hebben Lars en Tess en hele fijne tijd samen. Het boek gaat over samen spelen, delen en hoe fijn het is om eigenlijk samen van iets te kunnen genieten. Heel mooi verhaal met een nog mooiere boodschap. 

Je vindt het boek hier

lees ook: Leuke multiculturele kinderboeken voor thuis én in de klas

3. De duizend ikken van Daan

Dit verhaal gaat over een jongen die beseft dat er heel veel verschillende ‘ikken’ in hem wonen. Naargelang de situatie komen die verschillende ikken naar boven. Bij Opa komt de happy ik, zijn plezante ik. Opa bekijkt Daan immers alsof hij de liefste jongen van het heelal is. In de klas wil hij dan weer vaak grappig zijn en indruk maken. Op het schoolplein wil hij de dapperste zijn. De verlegen-ik komt echter boven als hij woordjes moet lezen voor de hele klas. Kleine-ik komt tevoorschijn bij oma en de boze, koppige ik komt dan weer als er iets niet lukt. En zo zijn er nog veel meer. En al die ikken… die mogen bestaan. Die zijn helemaal oké! Een wondermooi verhaal over hoe een kind (en gewoon een mens) in elkaar zit. Om samen te lezen en te begrijpen dat het oké is om al die ikken te zijn. Ideaal voor mijn hoogsensitieve zoon. 

Je vindt het boek hier

lees ook: Temperamentvol kind? Hoogsensitief? Kortom… leer (je) kinderen kennen…

4. Warme melk met honing

Een bijzonder mooi en teder prentenboek over vriendschap, gemis en rouw. Grote en Kleine Beer beginnen aan hun winterslaap. 
Na een lange, koude en donkere winter wordt Kleine Beer wakker. Hij heeft een hoofd vol plannen. Samen met Grote Beer wil hij pannenkoeken bakken, een hele grote nieuwe boomhut bouwen… En iedere avond warme melk met honing drinken. Maar … Grote Beer is er niet. Kleine Beer is zo verdrietig dat zijn buik er pijn van doet. Hij wordt maar niet vrolijk en heeft veel verdiet. Zijn vrienden doen hun best om hem weer blij te maken en af en toe lukt dat ook. Toch denkt Kleine Beer heel vaak aan Grote Beer, vooral als er dingen fout lopen. Dat is normaal en ook helemaal prima. Bij zijn vrienden mag hij zijn wie hij is! 

Je vindt het boek hier

 

5. Als je naar de aarde komt

In dit boek werd er door de schrijver gevraagd aan kinderen om de aarde te beschrijven, moest er een buitenaards wezen naartoe komen. Het werd een handleiding over onze mooie planeet. Bovendien zullen de lezers van het boek ook meer te weten komen over de aarde. Kinderen zullen beseffen dat er allerlei dezelfde, maar ook veel verschillende dingen zijn. Dat sommige mensen grote huizen hebben, anderen kleine huizen en soms zelfs geen. Dat er landen zijn waar er heel veel zand is en net weinig zand. Dat mensen dezelfde en anderen gewoontes hebben. Het weer dat vaak anders kan zijn en dat er veel middelen zijn om ons te vervoeren. Kortom… een boek met een prachtige boodschap en heel mooie illustraties. Eentje waar je in blijft kijken.

Je vindt het boek hier

lees ook: Met deze boeken leren kinderen (en jij ook) meer over hoe we lief kunnen zijn van het milieu!

 

Pin it 

prentenboeken tips - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply