Unicorns & Fairytales
Osmo play - unicorns & fairytales
Digitaal Educatief educatieve activiteiten Onderwijs Spelen STEM

Educatief op de iPad met Osmo Genius starter kit!

Ik leerde Osmo Play kennen enkele jaren geleden op het JEF festival. Ook vorig jaar was Osmo daar weer te gast. Ik was alvast, met mijn achtergrond als leerkracht, heel erg enthousiast. Vandaag heb ik de Osmo Genius Starter Kit zelf thuis en ben ik nog méér enthousiast, want dit is gewoon ge-wel-dig. Zoek je dus nog een educatief cadeau om onder de Kerstboom te (laten) leggen of als Nieuwjaarscadeau en heb je een iPad? Say no more. Kijk mee en je weet genoeg.

Digitaal leren en plezier hebben met Osmo Play

Osmo play is de ideale combo tussen leren en plezier en kan je inzetten thuis én in de klas. Je hebt eerst en vooral een ‘OSMO BASE’ nodig, die bij de starter kits inbegrepen zitten. Je kan hem ook los aankopen. Daarnaast heb je dan de keuze tussen verschillende uitbreidingen en spellen.

De Osmo Genius Starter kit is gemaakt voor kinderen van ongeveer 6 jaar tot 10 jaar. Met deze kit wil Osmo kinderen actief en fysiek leren laten combineren met digitaal plezier. Geloof me, toen ik alles installeerde en het zelf eerst testte was ik zélf al super enthousiast. Ik was er dus wel zeker van dat de kinderen dit super gingen vinden. Men wil met Osmo een leuke en gezonde speelervaring creëren die speciaal ontworpen is voor jongens en meisjes en die hen aanzet tot nadenken. Deze keer niet met tappen en swipen maar met échte handelingen. Er is een reden waarom Osmo Play ook in veel scholen te vinden is. Deze AI-technologie wordt in feite gecombineerd met het holistische leersysteem waarvan kinderen, ouders en leerkrachten van houden. 

OSMO PLAY kan je hier kopen

OSMO play - unicorns & fairytales

Osmo Genius Starter Kit

De Genius Starter Kit komt de basis van de Osmo en met 5 accessoires/apps erbij. Deze kit is vernieuwd, met verbetering aan de basis en de apps. Ik testte het uit, samen met Vince (6jaar) en Lex (4 jaar).

Numbers

Bij dit spel worden de kinderen uitgedaagd om te rekenen. Dit kan op verschillende niveaus. Je kan hoeveelheden samen leggen maar ook optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Je zit in een soort onderwaterwereld waarbij je verschillende levels moet doorlopen. Mijn kinderen vinden dit geweldig! 

OSMO play - unicorns & fairytales

Tangram 

Puzzelen maar! Het spel reageert op de gelegde stukken en zo kunnen de kinderen mee volgen of ze juist bezig zijn. Je kan verschillende moeilijkheidsgraden kiezen of kiezen om de puzzelstukken niet in een kleur te laten zien, wat het puzzelen nog moeilijker maakt. 

Words

Bij dit spel kan je kiezen of je alleen speel, tegen iemand of tegen de app. Als je alleen speelt zie je een afbeelding en moet je er de juiste letters van het woord in de juiste volgorde neerleggen. Voor elk juist gelegd woord krijg je punten. Fouten maken mag ook maar niet meer dan 10. Je kunt de moeilijkheidsgraad voor beide spellen instellen en je kan ook aangeven met welke ‘library’ je wil spelen. Heel fijn is het dat je als ouder of leerkracht een eigen spel kunt maken met de woorden die ze in die ‘kern’ leren. 

 

Newton

Om Newton te gebruiken heb je een witte ondergrond nodig: een blad, een tafel of het Osmo Creative bord. Wij hebben een wit blad gelamineerd en schrijven met een uitwisbare stift.  In het spel valt er een balletje naar beneden dat je naar een target moet laten rollen of stuiteren. Met alledaagse objecten of door middel van tekenen met een pen kan je hindernissen maken om het balletje naar daar te leiden. Er zijn wel 60 levels en de kinderen worden uitgedaagd tot creatief denken.

OSMO play - unicorns & fairytales

Masterpiece 

Met deze app kunnen kinderen iets overtekenen op een wit blad papier. Dat is even wennen omdat ze naar hun hand kijken op het scherm. Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden of je kan ook zelf van iets een foto nemen. Zo kan je alles wat je wil overtekenen. Goed voor de motoriek en de fantasie! 

Osmo play Coding starter kit 

OSMO play coding kit - unicorns & fairytales

Deze Osmo coding starter kit van Osmo play is geschikt voor kinderen van 5-10 jaar en bestaat uit drie leerzame spellen, die met fysieke spelstukken gespeeld worden om vervolgens op het scherm van de iPad te verschijnen. In deze kit zitten drie spellen:

Coding Awbie (basis niveau): Combineer de verschillende spelstukken tot commando’s, om het figuurtje Awbie door een aardbeien avontuur te begeleiden. Coding Awbie bestaat uit meer dan 35 levels inclusief groene bossen, spookachtige grotten, jungles, zonnige stranden en nog veel meer! Met Coding Awbie worden de basisbeginselen van programmeren geleerd, net als het ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen en logisch nadenken.

Coding Jam (gemiddeld niveau): Plaats spelstukken in diverse patronen en ‘loops’ om je eigen muziek te componeren! Coding Jam bestaat uit 24 karakters en meer dan 300 muzikale geluiden, om je perfecte lied mee te kunnen maken. Kinderen kunnen met Coding Jam gemakkelijk eigen liedjes opnemen en hun muziek delen met vrienden, familie en de Jam community.

Coding Duo (geavanceerd niveau): Los geavanceerde side-by-side puzzels alleen of samen op voor extra veel uitdaging en plezier! De spelkarakters Awbie en het vriendelijke monster Mo werken in Coding Duo samen om hersenkrakende uitdagingen op te lossen. Bij Coding Duo programmeert de ene speler voor Awbie en de ander voor Mo, waarbij samenwerking en strategisch nadenken de weg naar succes blijkt te zijn!

OSMO play - unicorns & fairytales

Osmo is geschikt i.c.m. de volgende iPads:
Geschikt voor voor alle iPads behalve generatie 1, iPad Pro 11 en de iPad Pro 12,9. De minimale iOS versie welke is vereist: iOS 9.

Oudertoezicht 

Je kan ook de parent app van Osmo installeren op jouw toestel. Zo kan je de vorderingen van je kind zien: wat ze gedaan hebben en hoelang ze bezig zijn geweest. Heel fijn om zo de vorderingen te zien van je bengels. Ze gaan dit zo leuk vinden..

Cosmo play - unicorns & fairytales

Osmo play: in de klas of thuis, het ideale cadeau 

Wij zijn thuis dikke fan van OSMO play. Wij hebben speciaal een iPad aangeschaft om dit te kunnen spelen (en nee, die hebben we niet gekregen hahaha). Onze kinderen zijn dol op deze spelletjes en ze zijn educatief bezig. Ook in de klas kan je dit makkelijk inzetten, in hoekenwerk of andere lessen. Er zijn al veel scholen die dit hebben en er zijn speciale pakketten voor scholen. Het enige nadeel is dat het enkel te spelen is met Apple producten. Voorlopig is er geen zicht op of dit ook voor andere toestellen gaat komen.

De verschillende sets van OSMO PLAY kan je hier vinden

Pin it 

OSMO play - unicorns & fairytales

 

Kennen jullie de Osmo play al? 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply