Unicorns & Fairytales
leren lezen met AVI strips - unicorns & fairytales
Boeken Educatief Educatieve tips jeugdboekenmaand kinderboekenseries My life Onderwijs

Leren lezen met de bekende stripfiguren? Dat kan!

Zijn jouw kinderen helemaal gek op stripfiguren zoals Suske en Wiske, Jommeke, FC De Kampioenen, K3 en de Smurfen? Dan heb ik goed nieuws want er zijn nu AVI boekjes van! Leren lezen met strips is leuk en herkenbaar. Later kunnen ze overstappen op de strips met tekstbalonnen.

AVI-strips

Leren lezen met strips kan een extra motivatie zijn voor kinderen. De figuren zijn herkenbaar en nadien kunnen ze makkelijk overstappen op gewone strips met teksbalonnen. De verhaaltjes in de boekjes zijn op AVI niveau geschreven, aangepast aan het niveau dat de kinderen hebben wanneer ze leren lezen. Zowel inhoud als moeilijkheid van de woorden. Deze boekjes zijn superleuk om te gebruiken thuis en in de klas en ideaal voor beginnende lezers. De meeste van deze boekjes beginnen van AVI START tot ongeveer AVI E4. 

F.C. De Kampioenen

Voor liefhebbers van deze serie zal dit erg herkenbaar zijn. Deze verhaaltjes zijn superleuk geschreven, met symbooltjes die aangeven wie welke tekst zegt. Ideaal om samen te lezen. Zo kunnen de kinderen zelf hun rol kiezen en kunnen ze het per twee lezen in de klas. Ook kan je samen met je kind thuis lezen, wanneer je een personage kiest. Dat maakt het lezen voor hen leuker! 

Hier vind je de AVI boekjes van F.C. De Kampioenen

De Smurfen 

Leuke, grappige verhalen van de Smurfen met eenvoudige woorden en korte zinnen. De mooie illustraties maken het plaatje af. Fijn voor kinderen die leren lezen. De boekjes zijn niet te dik zodat het motiverend werkt. 

Hier vind je de AVI boekjes van de Smurfen

 

Suske & Wiske Junior 

De boekjes van Suske en Wiske laten de personages meegroeien naargelang het leesniveau. Met leuke tekeningen en eenvoudige zinnen. Kinderen die gek zijn op Suske en Wiske zullen dit fijn vinden. Je kan ze ook op deze manier in contact brengen met de personages, waarna een overstap naar de strips logisch lijkt. Ze gaan het fijn vinden ! 

Hier vind je de AVI boekjes van Suske en Wiske

 

 

K3

Voor de fans van K3 zal dit zeker motiverend werken. Leren lezen met hun favoriete personages! K3 gaat op avontuur en ze lezen het zelf. Marthe, Klaasje en Hanne gaan samen met de kinderen op leesavontuur. Leuke cadeautip voor kinderen die beginnen lezen 🙂 

Hier vind je de AVI boekjes van K3

 

 

Jommeke

Onze vertrouwde Jommeke, nu in boekjes om te leren lezen. Wij hebben de serie hiervan en Vince vond ze SUPERLEUK om te lezen! Het zijn geen flauwe verhaaltjes, maar best spannend en grappig. Met de gekende illustraties die je in de strips van Jommeke ook vindt. 

Hier vind je de AVI boekjes van Jommeke

Nog andere leuke boekjes voor beginnende lezers

leren lezen met AVI strips - unicorns & fairytales

Natuurlijk zijn er tegenwoordig meer en meer superleuke AVI boekjes voor beginnende lezers. Want lezen, dat moet je graag doen. Kinderen zouden van kleins af aan al plezier moeten beleven aan boekjes. Daarom is het belangrijk om ze zélf te laten kiezen waarin ze lezen. Ga eens samen naar de bibliotheek of naar de boekenwinkel. Lees samen met hen op een leuk plekje en geniet! Deze artikels kunnen ook helpen:

Leuke boekjes voor beginnende lezers

Thuis en in de klas spelen met taal

Zomerlezen met kinderen, een nieuw initiatief om lezen tijdens de zomervakantie te stimuleren

Al spelend leren met deze stickerboeken en de ‘ik denk’ boeken

10 Leuke(re) manieren om te oefenen met lezen!

Zo wordt lezen écht leuk!

Pin it 

leren lezen met AVI strips - unicorns & fairytales

Wat vind jij van deze AVI-strips ? Zouden jouw kinderen dit leuk vinden? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply