Unicorns & Fairytales
Boeken Leesboeken My life Prentenboeken Winactie & Give away

5 wondermooie boeken #4 en win ze allemaal…

Het is feest want de jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden en daarom is het thema van deze jeugdboekenmaand natuurlijk dan ook FEEST! Met dit thema willen ze dan ook iedereen die met boeken te maken heeft een welgemeende dankjewel zeggen. Ik wil hier op de blog ook een feestje maken en daarom geef ik de 5 boeken die ik bespreek in samenwerking met Uitgeverij DE EENHOORN ook weg! HOERAAA. Het zijn 5 boeken die geschikt zijn voor verschillende leeftijden en jij kan kiezen welke je graag wil winnen. Er zijn dus ook 5 winnaars.

1. De jongen op het dak (vanaf 9 jaar)

de jongen op het dak - unicorns & fairytales

Dit is een wondermooi boek. Het verhaal gaat over een jongen die heel veel verdriet heeft. Zijn zusje is gestorven en zijn vader is weggegaan. Doorheen het verhaal wil je graag weten wat er gebeurde en af en toe kom je er stukjes van te weten. Het verhaal neemt je mee in de gedachten van de jongen. Hij zit dagelijks op het dak en kijkt naar de mensen beneden. Hij ziet vaak dezelfde mensen en als hij goed kijkt, ziet hij hun routines of hoe die veranderen. Hij ziet de gevoelens, verliefdheden, bezorgdheden, de handelingen die ze doen enz… Op een dag komt er een meisje voor het huis staan en kijkt naar boven. Sinds die dag zwaait ze, maakt ze muziek en stuurt ze met een ballon dingen naar boven. De jongen doet eerst alsof het hem niets kan schelen maar eigenlijk is het voor hem wel een troost. Ik denk dat het meisje hem doet denken aan zijn zusje. Hij heeft het er duidelijk heel moeilijk mee dat mensen zomaar weggaan. Het verhaal gaat verder met momenten waarbij er een man mee op het dak komt zitten en het meisje komt uiteindelijk ook een keer naar boven en het eindigt met een beeld van hem en zijn zusje die op de grond liggen te kijken naar de hemel. Een mooi boek dat de gevoelens illustreert van rouwen en hoe afstand nemen een oplossing kan zijn. Een boek dat een troost kan zijn voor kinderen.

Je kan het boek hier vinden

2. Alles is inktvis (vanaf 15 jaar)

Een aangrijpende young-adult roman – Rauw en beklijvend verhaal – Over de zoektocht naar jezelf. Het boek is knap en boeiend geschreven. Alice is het noorden kwijt. Haar vader is spoorloos. Haar moeder begrijpt haar niet. In een dronken bui loopt Alice weg. Ze komt terecht in de vreemde wereld van Turgie. Die woont in een verlaten treinwagon. Hij heeft een stel leuke vrienden om zich heen verzameld. Er is Max, een ondeugende hartenbreker, zachte Polly en stoere Miyako met de zeepbellen. Alice wordt in hun kring opgenomen. Er gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Je kan het boek hier vinden

3. Prinses Arabella is jarig (vanaf 3 jaar)

Een superleuk en humoristisch prentenboek over Arabella die jarig is. Arabella is een prinses. Ze heeft alles al wat ze wil dus ze wil deze keer geen speelgoed, maar wel een echte olifant. Zoals een echte prinses krijgt ze dan ook haar zin. Maar de olifant is droevig en blijft huilen. Tot Arabella beslist om terug te gaan, samen met de olifant. Daar wacht het kindje van de olifant hen op. Want… die was ook jarig en had een écht prinsesje gevraagd.

Je kan het prentenboek hier vinden

4. Feest voor de machines (vanaf 3 jaar)

Een boek voor kinderen die van voertuigen en machines houden. Op elke bladzijde is een ander dier in hun voertuig onderweg. Maar naar waar? De tekst is steeds rijmend geschreven. Het is een superleuk prentenboek, dat ook heel fijn zou zijn om te gebruiken tijdens de poëzieweek.  Al de dieren gaan naar een groot feest. In het midden van de nacht, wanneer de feestende dieren slapen, beginnen de voertuigen aan hun feest.

Je kan het boek hier vinden

 

5. HUGO Mond open! (vanaf 7 jaar)

Dit prentenboek is ideaal voor kinderen die de eerste keer naar de tandarts gaan wanneer ze een gaatje hebben. Hugo is een grote krokodil met een klein hartje als het gaat over tandartsen. Hij heeft kiespijn en moet dringend zijn tand laten vullen. Hij denkt dat hij zijn tanden niet moet poetsen maar dat is natuurlijk niet waar. Hij gaat samen met Konijn naar de tandarts en daar ontdekt hij dat het helemaal niet zo erg is als het lijkt. Achteraan in het boek vind je nog een lekker recept om samen met je kinderen worteltaart te maken.

Hier vind je alle boeken in de reeks HUGO

 

WIN deze prachtige leesboeken en prentenboeken

leesboeken voor kinderen -unicorns & fairytales 

In samenwerking met uitgeverij DE EENHOORN en ter ere van de Jeugdboekenmaand mag ik deze 5 boeken wegschenken. Er zijn dus 5 verschillende winnaars. Het enige dat jij moet doen is mij zeggen welk boek jij graag zou winnen en waarom.

Zowel hier als op Instagram zullen er winnaars getrokken worden. Je kan op beide kanalen meedoen!

 

Veel succes! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

51 Comments

 • Reply
  Fleur
  9 maart 2021 at 06:46

  Hey! Het liefst zouden we prinses arabella of Hugo 🦷 willen winnen 😉🤞🏻
  De kindjes zijn 3jaar en 5jaar dus zou perfect aansluiten bij hun wereld nu.

  • Reply
   Kimberley van Meer
   9 maart 2021 at 09:40

   Feest voor de machines voor onze 3jarige zoon en zijn kleinere broertje. Hij is gek op voorlezen en op alles wat wielen heeft dus dit zou super zijn!

 • Reply
  Henrianne Gommer
  9 maart 2021 at 07:07

  Feest voor de machines. Een perfecte combinatie. Mijn zoontje houdt van voertuigen en dieren, wat wil je dan nog meer.

  • Reply
   Candy
   9 maart 2021 at 11:43

   Oh super leuk.
   De jongen op bet dak zou heel leuk zijn voor ons 3 grote.

 • Reply
  Imina
  9 maart 2021 at 07:08

  Super leuk!! Ik doe graag mee voor feest voor de machines. Met een zoontje van 3 die he-le-maal gek is van voertuigen, is dit boek helemaal leuk. Zelf houd ik ontzettend van rijmboeken en ik merk dat de kinderen ook snel de rijmende teksten uit hun hoofd leren zodat ze zelf de tekst af kunnen maken tijdens het voorlezen, super leuk dus.

 • Reply
  Mieke Van Der Bruggen
  9 maart 2021 at 07:25

  Leuke actie! Over de jongen op het dak heb ik alleen nog maar lovende woorden gehoord. Wat ben ik nieuwsgierig om dit boek te ontdekken. Dit samen met mijn Kids in de klas, zodat ook zij dit mooie boek kunnen ontdekken. Lijkt me ook perfect om kinderen die een rouwproces doormaken een passend boek te kunnen aanbieden waar ze troost in kunnen vinden.

 • Reply
  Liesbeth Christiaens
  9 maart 2021 at 07:32

  Hey, ik doe graag mee voor het boek De jongen op het dak, voor mijn dochter van 9 en stiekem ook voor mijzelf 😉. Boeken over gevoelens zijn altijd zo mooi. 🙏

 • Reply
  Jacqueline van de Manakker
  9 maart 2021 at 07:35

  De jongen op het dak zullen onze leesmonsters geweldig vinden

 • Reply
  KARINA Leduc
  9 maart 2021 at 07:36

  Ik zou het liefst Prinses Arabella is jarig winnen, omdat ik van deze serie boeken al eentje in de klas heb en dat een superleuk boek is😀

 • Reply
  Jenny
  9 maart 2021 at 07:43

  Oh wij zouden heel graag Feest voor de machines of Hugo, mond open winnen, voor mijn zoontje Vince van 5.
  Hij is dol op lezen en het boekje lezen voor het slapen gaan is ons favoriet momentje.

  • Reply
   Patty
   9 maart 2021 at 17:50

   Wat zijn dit leuke boeken. Maar hier gaat de voorkeur naar De jongen op het dak. Rouwen maken we allemaal mee. Dus dit boek gaat zeker van pas komen.

 • Reply
  Sytske Anne Wijntjes
  9 maart 2021 at 07:54

  Wij zouden het liefste Feest voor de machines winnen, omdat we samen nooit genoeg krijgen van lezen.

 • Reply
  Anke Switser
  9 maart 2021 at 08:03

  Ik zou gaan voor “Hugo, mond open”. Het lijkt me een enorm leuk boek. Het is ook erg bruikbaar in mijn klas. Elk jaar leren we hoe we onze tanden best poetsen en doen we een testje.
  Toi toi!

 • Reply
  Leen De Rycke
  9 maart 2021 at 08:20

  Feest voor de machines lijkt me een erg leuk.boek.
  Af en toe gaat onze jongste dochter mee met papa in de vrachtwagen of het kraantje en dat vindt ze fantastisch.

  • Reply
   Stefanie
   9 maart 2021 at 10:09

   Prinses Arabella is jarig voor mijn nichtje 🙂 Heb dat boek ooit eens gebruikt in mijn NT2 klas. Mijn cursisten moesten dan een verhaal vertellen aan kleutertjes.

 • Reply
  Isabel
  9 maart 2021 at 08:34

  Ik doe graag mee voor Hugo Mond open! De jongste zoon poetst zeer goed, maar hij heeft toch voor de 1e maal een piepklein gaatje. Een zeer zwak glazuur blijkbaar, dus hier extra goed poetsen.

 • Reply
  Katelijne
  9 maart 2021 at 09:35

  Ik doe heel graag mee. Mijn kleiters zijn in de ban van alles wat graaft en bouwt…Dus ze zouden heel blij zijn met ” Feest voor de machines” 😃💚🐸

 • Reply
  Tamara Jongkees
  9 maart 2021 at 10:25

  Als jongensmama heb ik al heel wat boeken over voertuigen voorgelezen. Het feest voor de machines lijkt mij dan ook een prachtig boek om aan mijn jongens voor te lezen (en de kinderen uit mijn kleuterklas).

 • Reply
  Elke
  9 maart 2021 at 10:48

  Feest voor de machines voor mijn 2 boekenwurmen

 • Reply
  Viki Lams
  9 maart 2021 at 13:39

  Prinses Aarabella is jarig voor ons 3-jarige dochter.

 • Reply
  Grillet Guinevere
  9 maart 2021 at 14:45

  Oh de jongen op het dak zou ideaal zijn voor in mijn klasje.

 • Reply
  Rita Jansens
  9 maart 2021 at 17:05

  Ik doe graag mee. Ik heb 4 kleinzonen van verschillende leeftijden. Er is dus voor iedereen een boek!

 • Reply
  Cindy
  9 maart 2021 at 19:18

  Feest voor de machines voor ons neefje Sam; binnenkort jarig en fan van machines én een dierenvriend !

 • Reply
  Cindy
  9 maart 2021 at 19:19

  “Hugo, mond open”, kan een tof verhaal zijn om met de kinderen van de klas het thema:”mondhygiëne” te starten.🤞🏼

 • Reply
  Lore
  9 maart 2021 at 20:31

  Met een zoontje die fan is van dieren en van alles met wielen kan er geen beter boek bestaan dan Feest voor de machines! 😀

 • Reply
  Eline
  9 maart 2021 at 20:44

  Feest voor de machines! Omdat dan heel veel kinderen kunnen gaan leren over voertuigen…!

 • Reply
  Anja Remmits
  9 maart 2021 at 21:25

  Hugo mond open. Leuk voor onze mannetjes.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  9 maart 2021 at 21:30

  Graag maak ik kans op Prinses Arabella is jarig.
  Dat zullen mijn oppas meisjes geweldig vinden.

 • Reply
  Fleur Verhoeven
  9 maart 2021 at 22:18

  ‘De jongen op het dak’ zou ik heel graag toevoegen aan de klasbib van mijn zesde leerjaar. Toen ik in dat leerjaar terecht kwam, waren er geen boeken achtergebleven. De tweedehandswinkel werd op dat vlak mijn beste vriend. Ondertussen is mijn klasbib al aardig gegroeid met tweedehands boeken (betaald uit eigen zak) om mijn liefde voor lezen door te geven aan mijn laatstejaars. Er staat zelfs al een (tweedehands)pareltje van Aline Sax tussen: ‘Wij twee jongens’. Hopelijk staan er binnenkort twee..

  • Reply
   Ellen
   10 maart 2021 at 07:41

   Ik zou heel graag Hugo, mond open winnen. Een mooi boek om in de klas te gebruiken tijdens ons thema gezondheid waar ook een deeltje over de tandarts aan bod komt. 🦷

 • Reply
  Anke
  9 maart 2021 at 22:42

  De jongen op het dak.
  Als beginnende juf van het 5de leerjaar ben ik op zoek naar boeken om mijn klasbib uit te breiden 😃.

 • Reply
  Sheila
  10 maart 2021 at 00:19

  Allemaal mooie boeken 🙂 ik doe mee voor alles is inktvis.

 • Reply
  Fran
  10 maart 2021 at 09:41

  Het boek Hugo zou ik héél graag winnen! Het is altijd fijn om boeken in een thema te verwerken. Dit zou ideaal passen bij het thema ‘tanden’. Ik ben altijd zo benieuwd om nieuwe boeken te ontdekken!

 • Reply
  Katrien J.
  10 maart 2021 at 10:14

  hoi hoi, ik maak graag kans op “De jongen op het dak” (voor de jongens) of “Alle is inktvis” (voor mevrouwtje (niet meer zo) mini-me). Lieve groetjes!

 • Reply
  Elke
  10 maart 2021 at 12:11

  Hugo op het dak lijkt me een prachtig boek om te lezen! Ik heb een sterk vermoeden dat Casper dit in een ruk zou willen uitlezen.

 • Reply
  Cathy
  10 maart 2021 at 14:04

  Het boek Prinses Arabella is jarig zou echt super fijn zijn voor de kindjes van mijn dochter haar kleuterklasje!!

 • Reply
  Hanne van Geel
  10 maart 2021 at 14:15

  Ik zou graag het boek ‘De jongen op het dak’ winnen voor de leerlingen van mijn klasje in het buitengewoon onderwijs. Het lijkt me een prachtig boek waar de kinderen veel uit kunnen leren. En nu… duimen maar 🤞🏻🍀

 • Reply
  Van ingelgem Cindy
  10 maart 2021 at 15:25

  Prinses Arabella,
  voor mijn kleinkindje.
  Ook al is er nog geen, de dochter is al volop aan het verzamelen om elke avond te kunnen voorlezen

 • Reply
  Kris10
  10 maart 2021 at 15:53

  Feest voor de machines is echt iets voor Felix

 • Reply
  Miekske Dingens
  10 maart 2021 at 18:58

  Graag een kansje voor het boek: Feest voor de machines, lijkt me leuk om samen te kunnen ontdekken! <3

 • Reply
  Cuypers Marita
  10 maart 2021 at 19:02

  Het boek: Feest voor de machines lijkt me heel erg leuk voor mijn kleinzoon!

 • Reply
  Alicia
  10 maart 2021 at 19:55

  De jongen op het dak: ik lees zelf enorm veel en wil alle kansen grijpen om mijn collectie uit te breiden en dit voor mijn dochters en de kinderen in mijn klas. Ik ben verzot op boeken!!!

 • Reply
  Sharon
  10 maart 2021 at 21:15

  Wat een superleuke actie, ik hoop dat ik als Nederlandse ook kans maak op een mooi boek. Ik ben dol op gedichten en rijmen, dus het boek over de voertuigen lijkt me leuk voor mijn kinderen.
  Maar ergens ben ik ook wel erg benieuwd naar het boek de jongen op het dak. Het duurt nog even voor mijn dochter en zoon dit zelf kunnen lezen. Maar het lijkt me een bijzonder mooi boek!

 • Reply
  Joke Sergoynne
  10 maart 2021 at 23:23

  Wat een fijne actie! “De jongen op het dak” spreekt me enorm aan. Een moeilijk thema om hier in de klas rond te werken, maar dit boek kan hierbij zeker helpen! Het is oh zo belangrijk dat kinderen zich goed voelen en over hun gevoelens en gedachten kunnen praten. Zowel mijn leerlingen als ikzelf zouden heel blij zijn als we dit boek kunnen toevoegen aan onze klasbib ❤

 • Reply
  Marieke
  11 maart 2021 at 05:29

  Leuk ik doe graag mee voor onze zoon, feest voor de machines, hij is dol op machines dus erg leuk om hier uit voor te lezen

 • Reply
  Inge Loos
  11 maart 2021 at 08:38

  De jongen op het dak zou een hele goede aanvulling zijn voor de klasbib in mijn derde leerjaar. 2 jongens verloren hun mama enkele jaren geleden. Wat extra boeken over verdriet/rouwen kan ik dus zeker nog gebruiken.

 • Reply
  Marian B
  11 maart 2021 at 11:43

  Dat zijn leuke boeken! Ik doe mee voor mijn dochter. Ze is gek op prinsessen maar ook op alles wat rijdt (heeft ze van haar grote broer overgenomen) Prinses Arabella of Feest voor de machines zullen zeker in de smaak vallen. Zelf heb ik een lichte voorkeur voor Prinses Arabella is jarig.

 • Reply
  Nele
  12 maart 2021 at 16:05

  Ik doe graag mee voor het boekje ‘Hugo’. ideaal boekje waaruit mijn zoon zelf kan lezen en dat ook zeer interessant is voor hem.

 • Reply
  Roeland
  18 maart 2021 at 08:20

  Feest voor de machines lijkt me een heel leuk boek,
  echt zo’n exemplaar dat ik altijd voor mijn zoontje uitzoek.

  Een boek over voertuigen, machines en dieren,
  ik weet zeker dat ik hem daarmee ga plezieren.

  Ik duim dan ook dat ik dit boek ga winnen,
  en we er samen van kunnen genieten en nog meer leuke verhalen kunnen verzinnen.

 • Reply
  bé vermeiren
  25 maart 2021 at 12:35

  De Jongen op het Dak voor mijn zoon die wat troost kan gebruiken.

 • Reply
  priscilla
  28 april 2021 at 16:03

  aansluitend op de leeftijd van mijn zoon(6) zouden we graag HUGO Mond open!
  willen winnen.

Leave a Reply