Unicorns & Fairytales
beekse bergen - unicorns & fairytales
Buiten spelen Hotspots Op stap op vakantie Travel uitstappen uitstappen in openlucht

10 redenen waarom de Beekse Bergen een toffe uitstap voor kinderen én ouders is

De Beekse Bergen, geen onbekend begrip denk ik. Zeker niet in Nederland en ook niet in België. Ik ken genoeg vrienden die al naar de Beekse Bergen zijn gegaan en zelfs een abonnement hebben. Maar waarom naar de Beekse Bergen gaan met je kinderen? Wel, ik geef je graag 10 redenen! Vanaf april gaat het nieuwe Safari Resort open met luxe lodges en leuke faciliteiten. Wij gaan alvast in mei het park ontdekken. Het is een leuk familie uitje. Als je daarna niet overtuigd bent dan weet ik het niet…

De Beekse Bergen

Wij gingen voor de eerste keer naar de Beekse Bergen toen ik nog zwanger was van Lex. Het was een erg leuk uitstapje. Voor wie benieuwd is: je kan mijn blogpost van onze eerste uitstap naar de Beekse Bergen altijd nog eens opnieuw lezen. Ik weet dus waarover ik spreek. Je kan een dagje Beekse Bergen doen maar ook evengoed een weekend of een week! Het is niet enkel een dierenpark maar nog zoveel meer… Uit mijn ervaring geef ik mijn 10 redenen waarom jij ook een bezoekje zou moeten brengen.

Beekse Bergen - Unicorns & Fairytales

1>>> Safari tussen de dieren

Ooit al naar Afrika willen gaan waar je met een jeep tussen de giraffen kan rijden? Wel, je hoeft zelfs zo ver niet te reizen. In de Beekse Bergen kan jij met je eigen auto of een gehuurde auto de dieren bewonderen. Wat ook leuk is: je kan met een groep zo’n tour bestellen met een gids, ideaal voor een familiefeest, vrijgezellen, kinderfeestje en meer. We gingen met onze eigen auto door het dierenpark en hij vond het fantastisch!

Beekse Bergen - Unicorns & Fairytales

2>>> Roofvogels van dichtbij bewonderen

Er is ook een roofvogelshow die jij van dichtbij kan volgen. Je leert meer over de vogels zelf, wat ze doen en eten en ze vliegen boven je hoofd. Erg spannend allemaal.

Beekse Bergen - Unicorns & Fairytales

3>>> Speelland is right next door

Ook al heb je al veel speeltuigen in de Beekse Bergen zelf, vlak naast het park heb je ook Speelland. Zeker de moeite om met kinderen te doen. Daar zijn wij vorige keer niet aan toe gekomen, want eerlijk gezegd kan je beter kiezen voor een volledige dag Speelland én een volledige dag in het park. Kortom, moest een weekendje gaan dan is dat zeker aan te raden. Vooral als het goed weer is want er is ook veel leuks in water. Spetteren maar!

4>>> Overnachten tussen de dieren

De Beekse Bergen heeft verschillende accomodaties waar je kan verblijven met je gezin, vrienden of in groep. Je hebt het Safari Resort, je kan er kamperen en het vakantiepark is ook de moeite. Nieuw vanaf april zijn ook de lodges, een accommodatie op enkele meters van de dieren. Het lijkt net alsof je wakker wordt in Afrika.

beekse bergen - unicorns & fairytales

5>>> Leuke wadelsafari

Er zijn ook mooie wandelroutes voor het hele gezin. Alles is enorm kindvriendelijk. Met de kinderwagen kan je overal door. Door de leuke voedermomenten waarbij een ranger vertelt over de eetgewoontes van de dieren kunnen de kinderen de dieren van dichtbij ontmoeten. Erg leerzaam. De tijden kan je vinden op de website.

6>>> Verschillende soorten safari’s

Je hebt verschillende soorten safari’s die in de entreeprijs zitten. Zo kan je het park ten volle ontdekken. Je hebt buiten de wandelsafari ook de auto -en  bussafari. Je kan dit ook altijd in groep doen en een exclusief ritje boeken. Daar zijn speciale prijzen voor. Ideaal als kinderfeestje, bedrijfsuitje en familiefeesten. Er is ook een kanosafari dat je met een groep kan bestellen. Ook hier word je bijgestaan door een ervaren ranger.

beekse bergen - unicorns & fairytales

7>>> Kinderfeestje

Je hebt verschillende soorten kinderfeestjes in de Beekse Bergen. Allemaal met hun eigen thema, met lekkere snacks inbegrepen. Zo heb je het kinderfeestje ‘Calimero’ waarbij de kinderen opdrachten en vraagjes krijgen. Ook heb je ‘Giraffe’ waarbij ze een avontuur beleven dichtbij de giraffen. Liever een exclusieve bussafari met ranger en waarbij je de dieren mag aaien? Dan is feestje ‘Gamedrive’ aan te raden. ‘Madagascar’ geeft je de kans de rode Varis te voederen en kinderfeestje ‘Zebra’ stuurt je op pad met allerlei vragen en opdrachten, net zoals ‘Calimero’ maar dan zonder snacks. Nadien kan je met de groep kinderen vrij het park bezoeken.

8>>> Workshops

Er zijn niet enkel dieren te bewonderen in De Beekse Bergen. Je kan er ook Afrika opsnuiven door mee te doen aan leuke workshops als je in groep bent (vanaf 20 personen) Heel leuk voor familiefeesten of kinderfeesten. Het is eens iets anders hé!

beekse bergen - unicorns & fairytales

9>>> Speeltoestellen

Het hele park staat vol speeltoestellen. Zo heb je bijvoorbeeld de speelberg Kilimanjaro met glijbanen, klimrekken, evenwichtsbalken, loopbruggen, staptegels en meer. Allemaal zeer kindvriendelijk. In de bossen kan je wandelen langs de Safari Trail in de bossen. Slinger over een kuil, kruip door een berg en steek de wiebelbrug over!

Hou je van spanning? Breng dan een bezoek aan het speelterrein bij het Afrikadorp. Zwier van een zipline af en bekijk de geitjes die er rondlopen. Als je voorzichting bent, mag je de geitjes zelfs aaien en voeren!

Kongo restaurant

Naast een heerlijk hapje eten kun je bij het Kongo restaurant ook veel spelen. Zo staat er een grote Airtrampoline waar je flink op kunt springen, klauter je een weg in de klimtoren of roetsj je van de glijbanen af!

Beekse Bergen - Unicorns & Fairytales

10>>> NIEUW vanaf april: luxe lodges tussen de leeuwen

Aan de rand van het Safaripark wordt een exclusief resort gebouwd, dat rechtstreeks toegang geeft tot Safaripark Beekse Bergen. Het resort wordt bijzonder ruim opgezet met vrijstaande bungalows (lodges), safaritenten en zelfs boomhutten, verspreid over savannes en bos- en watergebieden, en met dieren op zichtafstand van de accommodaties! Op de savannes leven onder meer neushoorns, giraffen, struisvogels, zebra’s en antilopen. De bosgebieden huisvesten dromedarissen, zeboes en zelfs leeuwen. In het watergebied zwemmen de zeehonden rond. Verblijf op het Safari Resort Safari Resort Beekse Bergen biedt toegankelijke luxe. Die toegankelijkheid zie je terug in de prijs van het resort, de luxe in de accommodaties en de faciliteiten.

Kies je voor een lodge, safaritent of boomhut?

Je hebt 6- en 8-persoons lodges die modern zijn ingericht. Je hebt ook een kidslodge en een 14-persoons lodge met alle comfort.

Voor een unieke slaap- en woonervaring heb je een 6-persoons boomhut. Tussen de boomtoppen kijk je uit over de natuur. Maar je hebt wel een moderne keuken en een badkamer met douche!

Ga je voor het échte safarigevoel? Dan slaap je in een van de – bijzonder luxe uitgevoerde – safaritenten: de ideale mix tussen het comfort van de lodges en het plezier van kamperen.

De gasten van het resort hebben onbeperkt toegang tot het Safaripark en Speelland Beekse Bergen. Daarnaast bieden een overdekt zwembad, bowlingbaan en binnenspeeltuin in centrumgebouw Karibu Town de nodige afwisseling. Eten doe je in restaurant Moto; de Afrikaanse gerechten worden bereid boven de lavastenen en dit proef je in de authentieke en volle smaken. Eet je liever in de rust en het comfort van je accommodatie? Geen probleem, er is een bezorgservice die je maaltijd tot aan de deur brengt.

beekse bergen - unicorns & fairytales beekse bergen - unicorns & fairytales

 

<<< Meer info over dit leuke dierenpark de Beekse Bergen. Zijn jullie benieuwd naar deze nieuwe lodges? Zijn jullie al eens naar de Beekse Bergen gegaan? Hoe vonden jullie dat? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  20 maart 2018 at 19:17

  Ik vind dit ook echt een super park! Wij wilden op safari als huwelijksreis maar budgettair is dat niet gelukt. We zijn dan maar naar de Beekse Bergen gegaan 🙂 (na 2 weken Italië ook wel nog haha)

  • Reply
   Nathalie
   20 maart 2018 at 19:37

   oh dat is supercool!

Leave a Reply