Unicorns & Fairytales
boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales
Boeken jeugdboekenmaand Leesboeken Winactie & Give away

Keitoffe boekenseries voor kinderen & WIN

Ik heb niet alleen twee kleine schatten thuis, ik heb ook grote schatten in school. Ik geef momenteel les aan kinderen van het zesde leerjaar. Ik merk dat niet elk kind graag leest. Maar met de juiste boeken denk ik dat je kinderen wel in de verleiding kunt brengen. Vooral met toffe boekenseries voor kinderen. Met deze leuke series voor kinderen vanaf 10 jaar kom je denk ik al een heel eind.

Boekenseries voor kinderen

Wat is er nou zo leuk aan boekenseries voor kinderen? Wel, bedenk je eens wat jij leuk vindt aan een filmserie: de personages komen terug, je leert ze kennen en je kruipt meer en meer in hun huid. Bovendien wil je ze verzamelen, je wil ze lezen (indien het eerste verhaal je natuurlijk aansprak). Het is al bewezen dat series zoals ‘Dagboek van een muts’ , ‘Leven van een loser’, enorm populair zijn. Dus… ik zou zeggen…laat je kinderen kennis maken met een serie. Aan boeken geslaafd worden is immers gezond 😉

Aantrekkelijke boeken

Ook moeten boeken aantrekkelijk zijn voor kinderen. Ik koos vroeger altijd in functie van de kaft. Dan pas ging ik de  korte inhoud lezen en tenslotte keek ik naar het lettertype. Stonden deze drie dingen mij niet aan dan nam ik het boek niet. Tegenwoordig zijn de leesboeken voor kinderen helemaal niet meer zo saai. Vroeger waren er amper tekeningen in een leesboek maar nu is dat geen vreemd gegeven meer. Ook wordt er vaak gespeeld met de lettertypes, tekeningen, aangevuld met leuke recepten in een boek, proefjes en meer. Ik ben er zeker van dat vele kinderen deze boeken leuk gaan vinden!

1>> De avonturen van Max Kruimel

Dit boek is van de schrijver van ‘Dagboek van een muts’. Heel populaire boeken. Alleen de omslag al is erg leuk. Eigenlijk is dit een graphic novel serie. Met glitters en grote letters. Je kan er niet naast kijken. De boeken zijn geschreven door Rachel Renée Russell (uitgeverij De Fontein). Binnenin het boek lijkt het op een dagboek. Met lijntjes en een leuk lettertype en toffe tekeningen. Sowieso leuk om te lezen. Het boek is vrij dik maar volgens mij gaan kinderen dat niet erg vinden. Laat de kinderen deze filmpjes maar eens zien en maak ze warm.

 

 

lestip: laat de kinderen in groepjes , per twee (of alleen) ook een mini graphic novel schrijven

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

 

2>>Julius Zebra – ellende met de Egyptenaren

Ook weer een leuke boekenserie: Julius Zebra. ( Gary Northfield – Standaard Uitgeverij) Dit boek is alweer deel 3 over de maffe zebra en zijn grappige vrienden. Weer met een vlot leesbaar lettertype, afgewisseld met veel prenten (een beetje getekend in cartoon stijl). Deze graphic novel gaat over een zebra die door Romeinen gevangen wordt genomen in Afrika en meegenomen wordt naar Rome. Hij is niet al te snugger waardoor zijn acties nogal stuntelig overkomen. De flauwe humor en mopjes in de boekenserie gaat kinderen absoluut aanspreken. Zonder dat ze het beseffen komen ze best veel te weten over het Romeinse Rijk. Boeiend, grappig en leuke tekeningen. Dé ingrediënten voor een leuke boekenserie voor kinderen, toch?

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

Lestip: erg leuk boek om voor te lezen tijdens lessen geschiedenis. Nadien kunnen ze uit het boek iets maken uit klei. Eventueel een les drama aan koppelen en een fragment uit het boek naspelen.

 

3>> Max en de slinger van Foucault

Als Max iets niet begrijpt, wordt hij zenuwachtig en rust hij niet voordat iemand het hem uitlegt. En dat overkomt hem als hij naar de slinger van Foucault kijkt. Ze zeggen dat hij nooit stopt … Maar hoe kan dat? En alsof het nog niet genoeg is, zegt een mysterieuze man met een dikke buik tegen hem dat deze slinger het mooiste bewijs is dat de aarde rond haar eigen as draait. Geweldig: nu moet hij twee raadsels oplossen. In dit boekje gaan kinderen mee op ontdekking samen met Max. Ze kunnen zelfs leuke experimenten zélf doen, thuis! DO try this at home zou ik zo zeggen.  Helemaal in het thema van de jeugdboekenmaand!

Je kan dit boek ook als luisterfragment verkrijgen. Ideaal voor kinderen met dyslexie

lees ook: dyslexie, wat nu?

Voorin het boek is een lijst van namen en begrippen en een overzicht van ‘wie is wie’ opgenomen. Achteraan vind je een overzicht van de experimenten, de appendix en een noot van de schrijver. Tijdens het verhaal van Max wordt vaak wetenschappelijke terminologie gebruikt. Je kan de woorden dan terugvinden in die kader. Dit boek is heel erg geschikt voor kinderen die met een antwoord op hun vraag geen genoegen nemen. Bij wie het antwoord juist meer vragen oproept.

‘Max en de slinger van Foucault’ van Marc Boada, vertaald door Elly Bovée met illustraties van Pere Mejan, Clavis Uitgeverij,

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

 

4>> De coole avonturen van Emma Dewit – Ramp op de Noordpool

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

Een spannende reeks over klimaatverandering, het milieu en de poolgebieden. Dit boek is het zesde en laatste boek van de reeks. Poolreiziger Dixie Dansercoer zorgde voor de juistheid van de feiten en de foto’s en filmpjes die je met je smartphone kunt scannen! Hoe leuk is dat? Deze serie is erg leuk voor kinderen die van de natuur houden en geïnteresseerd zijn in klimaat, milieu en spannende avonturen.

Het maakt eigenlijk niet uit of je de andere boeken gelezen hebt, je gaat bij wijze van spreke mee op avontuur met Emma Dewit. Het boek geeft erg veel info over klimaatverandering, milieu en poolgebieden zonder zeurderig of zwaar over te komen,. Het is op een zeer levendige manier geschreven en het is erg fijn dat je de codes kunt scannen.  Schepen varen niet zonder brandstof. Nadeel is dat de olie erg vervuilend én belastend is voor het milieu. De onderzoekers gaan op zoek naar alternatieven, maar worden veel tegengewerkt. Wanneer Emma een oude bekende tegen komt – weet ze één ding zeker. Dit gaat een zwarte strijd worden! Maar natuurlijk laat Emma zich daardoor niet uit het veld slaan en zet haar onderzoek voort. Wat wordt er voor haar verborgen gehouden? Zal het haar lukken om de Noordpool te behoeden voor een grote ramp?

Lestip: dit boek was een lestip bij een actie dit jaar over Hydroville, een milieuvriendelijke boot. De kinderen mochten nadenken over een ontwerp, ze mochten er een lied over maken enz… Dit is een leuke insteek voor een muzische les en WO-les. Het is een boekenserie voor kinderen dat past bij het thema ‘natuur’ en ‘milieu’. Laat de kinderen nadenken hoe ze met kleine acties toch grootse dingen die goed zijn voor het milieu kunnen realiseren.

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

Waar te vinden?

 

Win 2 van deze leuke boekenseries voor kinderen

Zijn jullie helemaal benieuwd geworden naar deze leuke boekenseries? Zou je de boeken graag schenken aan school, een vriendje, neefje, nichtje of eender wie? Je kan de volgende boeken winnen:

 • De avonturen van Max
 • Julius Zebra (dan kan je eens goed lachen!)

 

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

WINNAAR IS NANCY

 

Wil je niets meer missen van aankomende winacties en leuke blogposts? Abonneer je dan gratis op de nieuwsbrief. Af en toe krijg je dan eens post 😉

Meedoen kan tot en met 6 april 2018. Heb je de andere winacties al gezien van de jeugdboekenmaand? Kijk bij categorie WIN!  


XOXO Nathalie

You Might Also Like...

19 Comments

 • Reply
  Rebecca
  20 maart 2018 at 20:56

  Ooooh fantastische boeken voor mijn zoon!!! Die wil ik wel winnen 😉

 • Reply
  Ine
  20 maart 2018 at 21:04

  Ideaal om mijn zoontje aan het lezen te krijgen! Leuke lettertypes en tekeningen!

 • Reply
  Astrid
  20 maart 2018 at 21:38

  ik doe heel graag mee voor mijn dochter 🙂

 • Reply
  Marian Zw
  20 maart 2018 at 21:42

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter! Doet niets liever dan lezen! Onlnags nog een super goede cito score gehaald. Leuk om haar weer eens te belonen met een leuk boek

 • Reply
  Nancy Schoenmakers
  20 maart 2018 at 22:04

  Ik zou deze graag wiLlen winnen (Zebra) om te gebruiken in mijn klas (ik brn basisschool leerkracht). De bibliotheek van onze school is maar klein en voor de kinderen is het moeilijk om een aantrekkelijk boek te vinden. Veel kinderen vinden lezen niet leuk, maar met Zebra kan ik ze vast verleiden te gaan lezen!

 • Reply
  Liesbeth
  20 maart 2018 at 22:26

  Leuk, leuk, leuk! Voor de kids bij mij op school! Ze zouden super zijn voor in de pas geopende leeshoek in onze school!

 • Reply
  tamara Defever
  21 maart 2018 at 08:40

  OOh fantastisch.
  Niet alleen voor onze dochter, maar ook mijn man zou heel veel plezier aan deze boeken beleven 🙂

 • Reply
  donna de ryck
  21 maart 2018 at 09:38

  Oh, ik zou echt heel graag het boek van Max en de slinger van foucault winnen. Het is echt een boek voor in de klas. Maar ook bij mij thuis zou mijn kleine boekenwurm dat boek met veel plezier verslinden.
  Je hebt me ook warm gemaakt voor de reeks van Max Kruimel. Julius Zebra is hier samen met de waanzinnige boomhut en alle boeken van Roald Dahl en Astrid Lindgren alleszins al favoriet! Zoals al eerder gemeld hebben wij dan ook nog al wat boekenwurmen in huis 🙂

 • Reply
  Nele Vdb
  21 maart 2018 at 09:57

  Ons kindjes zijn nog wat jong ervoor denk ik. Maar ons neefje kent de Julius Zebra boekjes al en vindt die super dus de boekjes zullen bij vele vriendjes en familieleden wel goed terecht komen.

 • Reply
  delaplace isa
  21 maart 2018 at 10:19

  mijn jongens blijven wat hangen in de stripverhalen, maar deze boeken vinden ze vast ook leuk!! ik duim dat ze Max Kruimel -fans worden, de boeken zien er leuk en haalbaar uit om te lezen!

 • Reply
  brants harry
  21 maart 2018 at 16:00

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje die graag leest

 • Reply
  anita kempenaers
  21 maart 2018 at 16:01

  zien er leuke boeken uit, mijn kleinzoontje leest graag

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  21 maart 2018 at 21:07

  Proefjes doen en lekker lachen, wie wil dit nu niet?

 • Reply
  niels
  22 maart 2018 at 17:25

  Ik doe graag mee om deze boeken te winnen!

 • Reply
  Marian B
  23 maart 2018 at 13:49

  Leuke boeken zijn altijd welkom bij ons op school, doe graag mee voor een leuke aanvulling!

 • Reply
  Michelle Beauprez
  24 maart 2018 at 08:58

  Haha zalige boeken! Zou super zijn om deze te winnen. Fan 🙌🏼📚💕

 • Reply
  Silvia
  31 maart 2018 at 21:30

  Voor mijn zoon Helder, heeft de reeks het leven van een loser uit. Dit zou hem zeker bekoren.

 • Reply
  Kjinta
  31 maart 2018 at 22:00

  Wat een aantrekkelijke boeken voor kinderen! Deze zouden ze volgens mij heel graag lezen! Ik duim voor deze boekjes!

 • Reply
  Tine
  3 april 2018 at 21:45

  Zien er erg toffe boekjes uit, ik ben vooral benieuwd naar de grappige verhalen van de zebra!

Leave a Reply