Unicorns & Fairytales
escape room - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops My life Op stap uitstappen uitstappen binnen

Doe tip mét of zonder kids: Escape Room!

Dit is gewoon superleuk! Een escape room moet je eens gedaan hebben. Maar pas op, het kan verslavend werken. Ik deed het de eerste keer samen met vrienden en we hebben de smaak goed te pakken! Wist je dat er ook escape rooms bestaan voor kinderen. Je kan er zelfs aan huis laten komen ook. Wij gingen Airzone uittesten.

Escape room

Wat is een escape room nou juist vraag je je misschien nog af? Wel, ik wist totaal niet goed wat te verwachten en overal zal het wel wat anders zijn maar je hebt verschillende soorten escape rooms. Je hebt er bijvoorbeeld ook voor kinderen op bepaalde plekken en versies waarbij acteurs mee komen spelen. Je komt in een kamer met een thema en de bedoeling van het spel is om te ontsnappen uit die kamer binnen het uur. Door raadsels op te lossen verkrijg je cijfers en met die cijfers ga je verschillende sloten moeten open krijgen. De prijs van zo’n kamer is ook overal anders maar gemiddeld betaal je 100 euro voor een spel (dat kan je delen door het aantal deelnemers natuurlijk: sommige zijn goedkoper en anderen duurder)

escape room - unicorns & fairytales

Verjaardagscadeau

Elk jaar wanneer mijn vriend verjaart doe ik iets. Soms een feestje, een etentje of iets anders. Dit jaar had ik samen met vrienden een dag georganiseerd voor zijn verjaardag. We gingen ‘s middags naar Airzone in Kontich, waar we twee soorten escape rooms deden. Nadien gingen we nog aperitieven en tenslotte ergens eten waar je kon steengrillen. We werden hartelijk ontvangen bij Airzone en we kregen een duidelijke uitleg. Wij deden ‘The Bachelor Party’ en ‘De Steen Der Wijzen’. Twee verschillende soorten kamers met elk hun soort puzzels. Ze waren erg verschillend maar oh zo leuk. Ik kan natuurlijk niet veel vertellen over de inhoud van de kamers want moesten jullie dit ook eens willen doen dan is er niet veel meer aan. Ik kan je wel zeggen dat je erg ‘out of the box’ moet denken maar dat het een soort adrenaline geeft wanneer je een oplossing gevonden hebt en een slot open krijgt. Met 3 personen vonden wij ideaal. Wanneer je vastzit kan je gebruik maken van enkele tips op het scherm of je kan ook communiceren met de mensen van Airzone, die je volgen, zodat ze je een aanwijzing kunnen geven. Zo blijft het ook leuk. Wij deden voor de eerste keer een escape room en konden er niet uitkomen zonder af en toe een kleine tip hahaha.

Mannen tegen vrouwen!

We waren met drie koppels en verdeelden ons in twee groepen: mannen en vrouwen. We hadden twee verschillende escape rooms en wisselden nadien van kamer. Zo kon elke groep de twee soorten spelen. De vrouwen (wij dus) zijn uiteindelijk uit de tweede kamer geraakt!! Wel met tips maar zoals ik het begreep is nog nooit een groep uit een escape room geraakt bij Airzone in Kontich zonder een tip. Dus voor een eerste keer kan dit wel tellen. Je wordt er wel beter in na de tweede keer.

lees ook: 10x wat geven en doen op Valentijn?

escape room - unicorns & fairytales

Airzone, meer dan alleen escape rooms

We gingen twee kamers ontdekken bij Airzone, waar ze ook andere leuke activiteiten organiseren. Ideaal voor verjaardagen, uitstappen, bedrijfsfeesten, team buildings en meer. Maar waar ze vooral ook in gespecialiseerd zijn, zijn hun airgames zoals hun naam al doet vermoeden. Je kan er met scholen heengaan maar ook met een groep vrienden. Minstens 8 personen. Er zijn verschillende formules en je kan er ook lekker BBQen. Uit de pakketten kan je ook een kids formule vinden, ideaal voor een kinderfeestje. Eens iets anders dan een binnenspeeltuin 😉

escape room - unicorns & fairytales

 

Wij zijn alvast verkocht en willen snel nog eens een escape room doen! Hebben jullie dat al eens gedaan? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sanne Brouwer
    27 september 2018 at 17:27

    Thanks Nathalie voor je leuke blog! Escape Room is het ideale uitje met vrienden, familie of collega’s

Leave a Reply