Unicorns & Fairytales
Boeken jeugdboekenmaand Prentenboeken

Met deze boekjes ontdekken kinderen de wereld om zich heen

Onze planeet is grotendeels bedenkt met water. Water is oh zo belangrijk in ons leven. Net zoals wind én die beestjes, je weet wel, bijen. Maar beseffen kinderen dat wel? Met deze boekjes kunnen kinderen vanaf 6 jaar de wondere wereld om zich heen ontdekken. Ze lezen, horen, zien en experimenteren erop los. Een pareltje om in je bibliotheek te hebben, zowel in de klas als thuis.

Boeken thema water en wind

Ben je op zoek naar boeken thema water en wind? Dan zijn deze twee pareltjes echte musthaves. De boekjes zijn gemaakt door Isabel Thomas en Pau Morgan, Klavertje Vier) Ze zijn duidelijk geschreven, bevatten leuke prenten en staan boordevol weetjes, verhalen en experimenten! Kinderen vanaf 6 jaar zijn hier zeker zoet mee. Ik zou deze boekjes aanraden aan kinderen van de lagere school. Op een eenvoudige manier worden toch moeilijkere zaken uitgelegd. Dit zijn de ideale boekjes voor kinderen die van weetjesboeken houden. Ik weet dat ik ze enorm leuk zou gevonden hebben als kind. Ook om in de klas te gebruiken zijn deze boeken thema water en wind ideaal. Je kan ze gebruiken tijdens de les en de proefjes kan je in de klas doen. Voer voor een boeiende les!

lees ook: 3 doeboeken voor kinderen

 

boeken thema water en wind - unicorns & fairytales

De wondere wereld van water

In dit boekje leren de kinderen meer over water. Ze ontdekken de plekken waar ze water kunnen vinden en doen er proefjes mee. De kinderen komen te weten dat water in verschillende vormen te zien is: vaste vorm, vloeibare vorm, gas. Ze laten het zelfs regenen in een pot! Schrik niet als ze plots verschillende namen voor de wolken hebben en wanneer ze uitleggen waarom het gaat regenen. Dat leren ze allemaal in dit wondermooie boek thema water. Heb je een lege plastic waterfles? Hou die dan zeker bij want ze kunnen een eigen regenmeter maken. Besparen jullie al water? Wist je dat je zelf water kunt filteren zodat je de plantjes kunt water geven? Met zout water kan je een geheime boodschap schrijven! Laat je kinderen dit doen, ze gaan het fantastisch vinden!

Kortom, met dit boekje gaan de kinderen op een speelse wijze aan de slag met weetjes over water. Ze experimenteren erop los! Ideaal voor de lager school en leuk om thuis te doen. Nog eventjes en het weer laat toe dat de kinderen buiten zoveel kunnen experimenteren als ze willen. Spetteren!

boeken thema water en wind - unicorns & fairytales boeken thema water en wind - unicorns & fairytales

De wondere wereld van wind

We vloeken wel eens op die wind, maar wist je dat die erg belangrijk is? Zaadjes worden verspreid, elektriciteit wordt opgewekt door windmolens en vogels krijgen een duwtje in de rug. Natuurlijk is teveel wind niet zo leuk, zoals orkanen. De kinderen knutselen erop los en maken hun eigen windmolens, een muziekmobiel, een molentje, windwijzer en veel meer. Ze wekken zelfs een storm op in een fles.

Met dit boekje krijg je je kinderen wel buiten. Geef hen wat tools om aan de slag te gaan en laat ze experimenteren. Wie weet word jij ook veel wijzer van dit boekje. Wedden dat er veel instaat dat jij zelfs nog niet wist?

boeken thema water en wind - unicorns & fairytales boeken thema water en wind - unicorns & fairytales

Hidrodoe

Zijn je kinderen erg geïnteresseerd in water en alles wat daarbij komt zien? Dan bestaat er een erg leuke uitstap om hen nog meer over water te doen ontdekken. In Herentals (België) is er Hidrodoe. Daar ontdekken kinderen de wereld van water met leuke interactieve spelletjes. Er is zelfs een watertuin en je kan ook een waterwandeling door het bos maken. Plan je bezoek en druk eventueel de spelletjes af!

lees ook: boeken voor nieuwsgierige kindjes

boeken thema water en wind - unicorns & fairytales

De wondere wereld van bomen

Bomen zijn super belangrijk op onze aarde. Jammer dat men ze vaak zomaar omkapt. Met dit boekje komen kinderen veel meer te weten over bomen. Hoe zien ze eruit, hoe kan je ze herkennen, waarom ze belangrijk zijn voor het klimaat en veel meer. Met toffe weetjes, knutselopdrachten en experimenten verdiepen ze zich in de wondere wereld van de bomen. Ideaal voor kinderen die houden van de natuur, want dan kunnen ze lekker op zoek gaan naar bomen in het bos, park en de wijde omgeving. Ze kunnen zelf een bogengids maken en jullie er alles over vertellen 😉

Lees ook: 10 Leuke activiteiten met ‘Het (prachtige) grote bomenboek’

de wondere wereld van bomen - unicorns & fairytales de wondere wereld van bomen - unicorns & fairytales

De wondere wereld van bijen

Wij vinden ze soms irritant, maar wist je dat bijen enorm belangrijk zijn voor het leven? Zonder bijen zou heel het ecosysteem plat liggen. In dit boekje leren kinderen meer over bijen: hoe ze eruit zien, wat hun rol is op deze planeet en hoe we ze in stand kunnen houden. Met leuke knutselwerkjes, experimenten en opdrachten leren ze deze beestjes beter kennen. Niet schrikken als er plots een bijenhotel in de tuin staat. Sorry!

de wondere wereld van bijen - unicorns & fairytales de wondere wereld van bijen - unicorns & fairytales

 

Wat vind jij van deze leuke wondere wereld boekjes? 


XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Anna
  15 maart 2018 at 07:20

  Wij houden heel erg van boeken lezen..!

  Facebook: An Na

 • Reply
  Elke
  15 maart 2018 at 07:26

  Deze boekjes over water en wind zou Lenn super vinden! Hij wilt alles steeds uittesten en proberen dus dit zouden ideale boekjes zijn voor hem 😊🤞

 • Reply
  Chantal Abbel
  15 maart 2018 at 13:04

  Oooh, deze zijn ontzettend leuk voor mijn dochter Lynn van 6 jaar. Gek op water en nóg meer op wind! Zou superleuk zijn! Nu maar duimen draaien!!!

 • Reply
  Annabel de Ruiter
  15 maart 2018 at 16:03

  We lezen graag boeken. Leuk voor onze Liselotte! Ik doe graag mee voor haar juf 😉 die zal dit vast erg leuk vinden!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  15 maart 2018 at 16:36

  Super leuk, ik doe graag mee voor Tim

 • Reply
  donna de ryck
  15 maart 2018 at 18:16

  Oh, ik zag deze boekjes laatst in de boekenwinkel liggen en ik was direct verliefd. Ik vind het heel fijne boekjes voor thuis en in de klas. In mijn derde leerjaar leren we over het thema water. Mijn twee kindjes zijn ook heel geïnteresseerd in proefjes en weetjesboeken. Ik zou echt heel graag zo’n pakketje winnen 🙂 Duimen maar!

 • Reply
  Moederschip
  15 maart 2018 at 20:12

  Die hidrodoe lijkt me echt leuk! Maar zou dat voor een driejarige ook al interessant zijn?

 • Reply
  Michelle Beauprez
  16 maart 2018 at 07:23

  Ik zou ze kado doen aan mijn schoonzus die leerkracht is! De kindjes in de klas zullen dit geweldig vinden 🙌🏼🍀

 • Reply
  Marianne V
  16 maart 2018 at 09:29

  De dochter is hier erg geïnteresseerd in de wind, de regen, hagel, sneeuw enz… En wij zijn echte boekenwurmen! 😉

 • Reply
  Marian B
  16 maart 2018 at 11:06

  Alweer van die leuke boeken, doe graag mee voor school!

 • Reply
  Anke
  16 maart 2018 at 15:10

  Helemaal iets voor mijn petekindje Gust!
  Hij woont en gaat naar school in Londen, dus Nederlandse boekjes zijn daar sowieso welkom.

 • Reply
  Caroline van Hove
  17 maart 2018 at 08:21

  Deze boekjes zien er geweldig uit voor in mijn klasje! Ik sta voor de eerste keer int tweede leerjaar en zou deze boeken goed kunnen gebruiken: hiervoor stond ik 10 jaar int vijfde…, ik 👍👍👍

 • Reply
  An
  17 maart 2018 at 14:59

  Oh met een papa als geograaf en mama als bioloog zou Warre dit wel geweldig vinden. Dus die zouden we ook wel graag winnen.

 • Reply
  Nele Vdb
  17 maart 2018 at 20:56

  Mijn zoon is op een leeftijd gekomen dat hij alles wilt weten en overall veel vragen bij stelt, met deze boekjes zou hij wel eventjes zoet zijn en kunnen wij wat vragen minder beantwoorden.

 • Reply
  Liesbeth
  18 maart 2018 at 11:24

  Jaaaa!! !Hier een ontdekkend zoontje en een klas met nieuwsgierige kids!

 • Reply
  Eline
  18 maart 2018 at 15:53

  Heel tof! Voor de kindjes in mijn klas. Spelenderwijs ontdekken is altijd goed!

 • Reply
  Sarah dhaeseleer
  18 maart 2018 at 21:50

  Sem is tegenwoordig helemaal in de ban van boeken lezen en verhaaltjes voorlezen! Leuk verjaardagscadeautje binnekort is hij 4 jaar!

 • Reply
  JOke
  26 maart 2018 at 20:15

  Lezen én iets bijleren, dat is gewoon de ideale combinatie! Deze boekjes zouden niet misstaan in onze boekenkast.

 • Reply
  Marita Cuypers
  30 maart 2018 at 16:58

  Dit is een leuk pakket voor onze kleinzoon, heel graag zou ik daarom willen meedoen

 • Reply
  Silvia
  31 maart 2018 at 21:38

  Wij willen graag bijleren met ons drietjes

Leave a Reply