Unicorns & Fairytales
Food ontbijt

Bananenbrood

Het stond al even op mijn to-make lijstje: bananenbrood. Je vindt er verschillende recepten en varianten van op het web. Ik maakte het basis bananenbrood uit het boek Easy Peasy. 

IMG_0019_2

Ik ging gisteren inkopen doen in het bio winkeltje in de buurt. Ik wou graag vandaag het bananenbrood van Easy Peasy maken. Uiteraard was ik toch nog ingrediënten vergeten: eieren, rozijnen en hennepzaad! Ik had nog maar 1 ei thuis. Ik heb dus alle ingrediënten in de helft gedaan. De rozijntjes en het hennepzaad liet ik deze keer achterwege. Ik wou het toch proberen en proeven!

IMG_0014_2

Gelukkig, zo blijkt, want met de helft van de ingrediënten kan je nog steeds 6 kleine muffins maken! Het bananenbrood blijft maar 1 dag echt lekker, zo staat er, dus wanneer je geen bezoek verwacht is de helft van het recept meer dan genoeg! Jammer van de ingrediënten die ik vergeten was. Waarschijnlijk véél lekkerder als je ze er wél in doet!

IMG_0016_2

Wat heb je nu eigenlijk nodig om dit heerlijke basisbrood te maken…

– een bakvorm
– 50 gram geraspte kokosschilfers
– 200 gram volkoren speltmeel (of quinoameel voor een glutenvrij bananenbrood)
– 2 eieren
– 3 of 4 rijpe bananen
– 4 grote dadels
– 50 ml kokos-rijstmelk
– 50 gram rozijnen
– 2 eetlepels hennepzaad

Eventueel een scheut kokosroom en een beetje zout.

IMG_0015_2

Je verwarmt de oven voor op 180 graden. Vervolgens pureer je de dadels en de bananen tot een glad mengsel. Ik stak ze in de blender. Laat de dadels even weken en ontpit ze voor je ze in de blender doet. Vervolgens meng je alle andere ingrediënten onder het dadel-banenenmengsel en zo bekom je het beslag.  Ik koos voor kleine muffin vormpjes omdat ik geen kleine broodvorm had en omdat ik te weinig beslag had. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Ik zette het 40 minuutjes in de oven en klaar waren ze! Even laten afkoelen en smullen maar! Ze waren echt goed gelukt en lekker smeuïg binnenin!

IMG_0018_2 IMG_0017_2

Een echte aanrader! Voor het havermout bananenrecept en het basisrecept klik je hier.

Volgende week ga ik de vergeten ingrediënten halen en maak ik ook de havermout variant! Ik vond dit bananenbrood lekker. Zoet maar toch niet te zoet en in no-time klaar!

XoXo

pinit fg en rect red 28 - Bananenbrood

You Might Also Like...

2 Comments

  • Reply
    Francesca
    18 januari 2015 at 20:18

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga het denk ik ook maar eens proberen.

    • Reply
      Nathalie
      19 januari 2015 at 16:46

      Dat moet je zeker doen, is echt lekker! Heb de verschot vandaag meegenomen als tussendoortje naar mijn werk! Heerlijk! Ik heb er een beetje honing op gedaan, nog lekkerder!!!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
VLOG • Geboortecadeau voor Seppe

Het was al lang geleden maar ik haalde mijn naaimachine nog eens onder het stof vandaan om een geboortecadeau te maken voor...

Sluiten