Unicorns & Fairytales
My life Personal

Blue monday

Vandaag was het blijkbaar “Blue Monday”, de naam van de meest deprimerende dag van het jaar. Ik hoorde het op de radio vanmorgen en las het in de krant…

 

Wikipedia wijdt er zelfs een hele pagina aan:

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar:De vader van ‘blauwe maandag’ is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks wijdden veel grote kranten en andere media jaarlijks kritiekloos aandacht aan het fenomeen.

Best grappig dat mensen gewoon zoiets kunnen uitvinden. Je vindt er zelfs een wiskundige formule voor! Wel, ik had vandaag een “Happy monday”. Ik laat mijn humeur niet leiden door een begrip. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord, eerlijk gezegd. Maar misschien hoor ik thuis in het groepje uitzonderingen?

Ik ben de laatste dagen echt gelukkig. Als ik naar mijn zoontje kijk dan smelt mijn hart. Ik kijk uit naar de toekomst met hem en met mijn gezin. Binnenkort gaan we samen zwemmen! Ik kijk écht oprecht uit naar alle dagen. Ik zie hem zo groeien, ontwikkelen, lachen, gieren…

Ook de kinderen van mijn klas maken mijn dagen leuk! Het is echt fijn om een klas te hebben die respect geven en het ook weer van mij terug krijgen. Als je kids naar je toe lopen in het midden van de dag en zeggen: “Juf, ik mis je!”, ook al sta ik gewoon voor hen…  Zucht…

Collega’s uit de duizend… Vorige vrijdag hadden we een personeelsetentje: ik heb mij echt geamuseerd en goed gelachen. Ik ben graag op mijn werk!!!

Vandaag maakte ik ook mijn planning voor volgende week al af, ik ben dus goed bezig! Met plezier ging ik vandaag deze blue monday tegemoet. Ik nam mijn zelfgemaakte bananenbroodjes mee naar school en voelde me … TOP!  Ik heb thuis enkele kasten gereorganiseerd en allerlei aanpassingen gedaan. Wist ik niet beter dan zou je denken dat ik nestdrang heb en weer zwanger was. (nee hoor, is niet!)

Ik keek even mijn statistieken op google analytics  na en zag een stijging van bezoekers en een daling van het bounce percentage waar ik enorm blij mee ben! Het gaat de goede richting uit met mijn blogje! Een dikke merci aan al mijn trouwe (en nieuwe) bezoekers!

Kortom , voor mij was dit absoluut geen blue monday… eerder een pink monday: ik zag alles door een roze bril!

Hopelijk mag ik het zondag een “pink week” noemen!

 

Hadden jullie een blue monday of ook eerder een pink monday? Of toch maar een “ordinary monday”?

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

11 Comments

 • Reply
  Marieke
  19 januari 2015 at 19:28

  ik had ook een ‘happy monday’. Heerlijk dat je je zo gelukkig voelt, het spat ook van je blog af!

  Ik zou zeggen, geniet van de rest van de week, de rest van het jaar en de rest van…je leven

  • Reply
   Nathalie
   20 januari 2015 at 16:50

   Dankje!!!! Jij ook 🙂

  • Reply
   Nathalie
   18 juni 2016 at 06:41

   Oh Marieke, wat een leuke comment. Jij ook en thx!!

 • Reply
  Skunkamamsie
  19 januari 2015 at 21:25

  En ik blijf graag meelezen, al zeker op Blue Monday! 😉

  • Reply
   Nathalie
   20 januari 2015 at 16:49

   Dat is fijn te horen!!!

 • Reply
  Davina
  20 januari 2015 at 12:07

  Ik heb vandaag een Blue Tuesday denk ik…
  Nog 1 volledige week werken (dus tot en met volgende week dinsdag) en ik zie het niet zo goed meer zitten… Binnen 2w is onze spruit uitgerekend, dus ik hoop dat deze week voorbijvliegt en dat er veel leuke en ontspannende momenten zijn en dat ik daarna toch ook nog wat van rust thuis kan genieten!

  • Reply
   Nathalie
   20 januari 2015 at 16:48

   Wow, zo werken tot de laatste week is best heftig!!! Veel succes!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 januari 2015 at 13:20

  Ik had een gewone maandag! Geen blue monday dus.

  • Reply
   Nathalie
   20 januari 2015 at 16:48

   Ook top!

 • Reply
  Wytske
  20 januari 2015 at 21:51

  Heerlijk, zo’n positief stuk! Voor mij ook Pink Monday! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   23 januari 2015 at 18:42

   Joepie! Keep it pink!

Leave a Reply