Unicorns & Fairytales
alternatieven in de lunchbox - unicorns & fairytales
Food lunch lunchbox My life

Lekkers om mee in de lunchbox te steken

Ben je op zoek naar alternatieven voor boterhammen om mee in de brooddoos te stoppen? Voor jou en je kinderen? Of gewoon voor thuis, tijdens de lunch?  Misschien heb je iets aan deze lekkere recepten. Sommigen zijn een leuke toevoeging, sommigen zijn een volwaardige lunch! Ze zijn trouwens allemaal gemaakt met de Braun staafmixer met 5 verschillende accessoires, een handige keukenhulp die niet veel plek inneemt en waar je vele lekkere dingen mee kunt maken, ook drankjes. 

1. Chocolade kokos muesli bars

alternatieven in de lunchbox - unicorns & fairytales

Ingrediënten

300gr havermout (150gr gemalen & 150gr fijne)
50gr kokosnootschilfers
50gr speltbloem
100gr pure chocolade (60% cacao)
50gr suiker
150gr boter
160gr honing
(50gr gesmolten chocolade voor decoratie)

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 160°C.

Hak de chocolade fijn met behulp van je staafmixer. Voeg er de havermout, de kokosnootschilfers, de bloem en de suiker aan toe. Meng deze goed*.

Smelt de boter en meng de honing hierdoor. Voeg deze mix vervolgens toe aan het havermoutmengsel. Als het mengsel nog te droog is, voeg dan extra honing toe.

Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig in de cakevorm.

Bak de mueslirepen ong. 40 minuten. Laat ze afkoelen en snijd ze in bars. Extra: smelt de extra chocolade en versier hiermee de mueslibars.

*Voor dit recept werd de staafmixer van Braun gebruikt met het foodprocessor accessoire

 

2. Wraps met kip en kruidenkaas

alternatieven in de lunchbox - unicorns & fairytales

Ingrediënten

Wraps
125gr volkorenmeel
325ml volle melk
3 eieren
Zout
2el koolzaadolie

2 sneetjes kaas
Stukjes gekookte kip
Spinazie
1 (kleine) avocado
1 tomaat in stukjes

Kruidenkaas
200gr verse kaas
Bieslook
4el melk
Zout & peper

Zo maak je het:

Hak voor de kruidige platte kaas de bieslook fijn met behulp van je mixer*.

Gebruik de garde om de platte kaas en de gehakte kruiden te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

Klop voor de wraps de bloem, melk, eieren en zout door elkaar om het pannenkoekenbeslag te maken en kook 4-6 dunne pannenkoeken in een antikleefpan.

Verdeel de kruidenkaas over de pannenkoeken, leg de kaas, kippenreepjes, avocado, spinazie en tomaat erop. Rol het op en ready to go!

* Voor dit recept werd de staafmixer van Braun gebruikt met het 500 ml hakmolen accessoire

 

3. Eiermuffins

eiermuffins - unicorns & fairytales

Ingrediënten

groenten naar keuze
een bakblik en spray om in te vetten 
7 eieren 
melk, room of plantaardige melk
peper en zout 

Zo maak je het:

Dit recept heb ik al eens gemaakt. Deze eiermuffins zijn makkelijk en kan je samen met je kinderen maken. Maak een eiermengsel door enkele eieren te klutsen. Ik gebruikte 7 eieren, een scheut melk (room of soya gaat ook), peper en zout voor ongeveer 8 muffins. Het mengsel verdeel je nu over de vormpjes. Zorg dat ze voor ongeveer 3/4 gevuld zijn.De oven op 220 graden en 15 minuutjes in de oven en dan kan je smullen van je hartige muffins. De eiermuffins gaan, wanneer ze klaar zijn, heel hoog komen maar zodra je ze uit de oven haalt zakken ze in en zijn ze plat tenzij je ze nog even in de oven laat staan om af te koelen. Ideaal voor de brooddoos.

 

4. Vegan chocolade wafels

Ingrediënten
200gr speltmeel
70gr pure chocolade
2 tl bakpoeder
50ml kokosolie
220ml amandel- of kokosmelk
100ml bruiswater
Snuifje zout
Honing, bosbessen of chocolade

Zo maak je het:

Mix het speltmeel, de gesmolten chocolade en bakpoeder in het blenderaccessoire van je staafmixer. Doe er een snuifje zout bij.  Laat de kokosolie smelten en doe ze bij de melk. Voeg er ook het bruiswater aan toe. Roer het melkmengsel langzaam onder het meel tot alles goed is gemengd.
Maak je wafelijzer warm en wrijf met keukenpapier de platen in met kokosolie. Bak de wafels beetgaar en werk af naar keuze met honing, bosbessen of chocolade.

 

lees ook: Havermoutkoekjes maken op 3 verschillende manieren

 

5. Kids Granny

  • 4 bananen
  • 200gr havermout
  • 2 eieren*
  • 250ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 0,5tl bakpoeder
  • 2 handvol blauwe bessen
  • Handvol verse granola
  • Stukjes chocolade
  • Snuifje zout

Zo maak je het:

Neem je blenderaccessoire van je staafmixer en doe er de bananen, de eieren en de amandelmelk in. Mix alles tot één geheel.
Giet het mengsel in een grote kom. Doe er de havermout bij, het bakpoeder en het zout. Meng alles en laat even staan. Doe er als laatste de blauwe bessen bij. Neem een ovenschotel met bakpapier en giet er het mengsel in. Bestrooi met een handvol granola en de stukjes chocolade. Snijd 1 banaan middendoor en leg hem erbovenop.
Plaats in de oven (160°C) gedurende 25-30 min. Laat even afkoelen en snijd in bars.

*vegan optie: flaxseed egg; mix 2tl lijnzaad met 6el water en laat 5 min staan in de koelkast

lees ook: Havermoutkoekjes maken op 3 verschillende manieren

 

6. Bulgur slaatje

Ingrediënten
150gr bulgur
300gr kippengehakt
1el paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 lente-uitjes
Bladpeterselie
2el olijfolie
100gr granaatappelpitjes
80gr sojabonen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
Kruid het kippengehakt met het paprikapoeder, de knoflook, peper en zout.
Rol balletjes van het kippengehakt en plaats ze in de oven gedurende 20–25 minuten tot ze gaar zijn.
Meng de fijngesneden lente-ui en bladpeterselie door de bulgur, giet er een scheut olijfolie over.
Roer er de granaatappelpitjes en sojabonen door en leg er de kippengehaktballetjes op.

7. Appel en ananas donuts

Ingrediënten

3-4 appels
1 verse ananas
2 eieren
150gr speltmeel
½ el bakpoeder
250ml amandelmelk
2el honing
Snuifje zout
Klontje kokosolie

Om te serveren
Kokosyoghurt
Kokosroom
Honing
Zwart sesamzaad/gepofte Quinoa

Zo maak je het:

Neem de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in fijne ringen.

Snijd de uiteinden van de ananas, schil hem en verdeel de ananas in schijven van ongeveer 2 à 3 centimeter. Verwijder ten slotte de harde kern van elke schijf.

Neem een kom en mix met de garde van je staafmixer de eieren, het speltmeel, het bakpoeder, de amandelmelk, de honing en het snuifje zout tot een glad beslag.

Doe een klontje kokosolie in de pan. Dop de appelplakjes en/of ananasplakjes in het deeg. Bak ze in de pan aan beide zijden gaar op een laag vuur. Dat duurt ongeveer 3 à 5 minuten per kant.

Serveer de donuts met kokosyoghurt, kokosroom, een beetje honing, zwart sesamzaad en/of gepofte quinoa.

 Recepten gemaakt door Claudia van Avermaet behalve de eiermuffins. Voedingsexperte en ambassadrice van Braun Household

 

lees ook: 3x lekkere vieruurtjes waarmee je bij je kinderen gaat scoren!

 

Pin it

alternatieven in de lunchbox - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply