Unicorns & Fairytales
vegetarisch restaurant in Antwerpen - unicorns & fairytales
duurzaam kopen Duurzaamheid kindvriendelijke restaurants Op stap

CIRCUS, een veggie en vegan kindvriendelijk restaurant in hartje Antwerpen!

CIRCUS is een nieuw vegan en vegetarisch restaurant in Antwerpen! Op het Zuid vind je deze twee gepassioneerde dames en hun mooie lokatie. De vroegere interieurwinkel is omgetoverd tot een gezellige plek waar je met je hele gezin lekker kunt komen ontbijten, lunchen en dineren. Een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld en lokaal gepassioneerde producenten, daar zijn wij fan van en ik ging het natuurlijk proberen… ah ja! 

Vegetarisch restaurant in Antwerpen

Ik had afgesproken met Elfi bij CIRCUS, een vegetarisch restaurant in Antwerpen, op de Kasteelpleinstraat. De vele plekjes binnen en buiten zorgen ervoor dat je even niet weet waar je wil zitten. Er is voldoende ruimte, dus als je met je baby of kleine kinderen komt, dan kan je prima binnen. Ik werd vrolijk van de kaart én het interieur. Verse smoothies, slowjuices, drankjes, koffietjes, theetjes … Oh yummm.  Het menu is om je vingers van af te likken. Veggie en vegan, met kraakverse groenten. Je gaat het je niet beklagen. Dus wie voornemens heeft om eens veggie of vegan te eten die kan hier terecht.

lees ook: ik eet voortaan vegetarisch

vegetarisch restaurant in Antwerpen - unicorns & fairytales

circus restaurant Antwerpen - unicorns & fairytales

vegetarisch restaurant in Antwerpen - unicorns & fairytales

Circus restaurant

Elfi nam een vegan lasagne (oh my god heerlijk) en ik nam brood met geroosterde hummus, pindakaas en broccoli/courgette. God, dat was lekker. En je had ook geen zwaar gevoel. We eindigden met een koffie (en ik met een Golden Latté) en je kan hier ook lekkere vegan / glutenvrije dessertjes vinden. Ze zijn gedreven in home made desserten vrij van geraffineerde suikers. Zondigen in stijl. YUMMM.vegetarisch restaurant in Antwerpen - unicorns & fairytales

Ze hebben ook  een mini bakkerij waar ze Chambelland brood verkopen: een voedzaam glutenvrij brood op basis van rijstbloem uit de PO vlakte. Al hun producten zijn een weloverwogen keuze dat past in het verhaal: biologische eigen koffieblend (ik heb het geprobeerd, superlekker!) , Beers for nature, Ardent spirits, lokale boer Oogstappel, bladgroenten en kruiden van PLNT, …PLUS: ze streven naar een no waste kitchen!

vegetarisch restaurant in Antwerpen - unicorns & fairytales

Kindvriendelijk!

Plekjes zoeken om te gaan ontbijten, lunchen of dineren die ook kindvriendelijk zijn, is niet zo makkelijk. Bij CIRCUS is het geen enkel probleem om met je kroost te komen. Ze hebben een verzorgingstafel voor je baby met speeltje voorzien in de toiletten, ze hebben babystoelen en er is voldoende ruimte.

Ze hebben kleurboekjes, doeboekjes, leesboekjes en binnenkort, na de corona crisis komt er een leuk speelhoekje voor de kinderen.

Lunchgerechten voor kinderen onder de 12 jaar zijn aan halve prijs bij CIRCUS en hun ijsjes zijn mega lekker en vegan! Ze hebben lactosevrij gebak en koekjes zodat kinderen met een intolerantie ook kunnen snoepen! Reden genoeg om met je kroost eens naar een vegetarisch restaurant in Antwerpen te gaan.

vegetarisch restaurant in Antwerpen - unicorns & fairytales

lees ook: Kindvriendelijk restaurant in Antwerpen: De Bosrust in Essen

 

Ken jij CIRCUS, een vegan en vegetarisch restaurant in Antwerpen al? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply