Unicorns & Fairytales
europapark - unicorns & fairytales
moederschap My life Op stap op vakantie Personal pretparken Travel uitstappen

Wij gingen naar Europapark!

Vorige week dinsdag vertrokken we ‘s middags naar Rust, een plaatsje in Duitsland, dicht bij het Zwarte Woud en Zwitserland. Te midden van deze mooie omgeving ligt een geweldig pretpark dat al jaren uitgeroepen is tot beste attractiepark van Europa:  Europapark. Na een eindje rijden werden we toch wel beloond voor de moeite want dit was voor ons toch ook zeker het beste park dat we ooit al gezien hebben.

Europapark

Ik had tot voor kort nog niet van Europapark gehoord. Ik leerde het kennen op de bloggers UTD (waar je kan kennis maken met reisorganisaties) en was wel geïnteresseerd. Het leek me wel leuk aan de foto’s en de beschrijving te zien. Maar ja… foto’s zeggen wel veel maar de ervaring is toch alles. Na (in totaal) 7 uur rijden kwamen we aan bij een pension op een boogscheut van het park. Het was zo’n leuk verzorgd verblijf dat ik beloofde op het evaluatieformulier om ze te vermelden, dus doe ik dat ook: Pension im Sunnegaesle.  Zo konden we ‘s morgens meteen het park in.

europapark - unicorns & fairytales

Het viel ons meteen op hoe groot het is. Vince bleef al meteen staan bij de fonteinen… Hij heeft iets met fonteinen. Waarom dat weet ik niet…Het is trouwens best handig als je al tickets op voorhand hebt. Dan kan je meteen doorlopen naar de ingang en dat gaat best vlotjes. Wij waren er natuurlijk midden in een week. De meivakantie van NL. Dat zal wel een stuk minder druk zijn dan wanneer je in vakantieperiodes gaat zoals de zomervakantie.

lees ook: tips: op vakantie met de auto

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

Veel attracties

Er zijn zoveel attracties. Na twee volle dagen had ik eindelijk een beetje een zicht op alles. Ik denk, achteraf bekeken, dat je minstens 3 dagen moet gaan. Zo kan je ten volle van alles genieten en alle gebieden doen. Tenzij je natuurlijk dichtbij woont, dan kan je misschien beter een abonnement nemen. Maar vermits alle Belgen er toch wel een eindje vandaan wonen kan ik alleen maar aanraden er een hele uitstap van te maken. Je kan bijvoorbeeld nadien verder reizen naar Zwitserland of een ander deel van Duitsland. Er zijn in totaal meer dan 100 attracties voor jong en oud. Zelf voor peuters was er vanalles te doen. Vince heeft genoten. Hij ging zelfs mee in een attractie die best hoog was en snel naar beneden ging: de Atlantica Supersplash! Er is enorm veel te doen voor kleine kinderen. Vooral Ierland vond Vince natuurlijk super. Veel water, spuiten bij de boot, in een kanootje varen, zand, een trein die wat sneller gaat, zelf een plek war peuters kunnen rondrijden. Alle kinderattracties vind je hier.

europapark - unicorns & fairytales

Mooie gebieden

Ik was toch helemaal in de ban van de verschillende gebieden. Zo mooi aangekleed allemaal en zo’n lekker eten. De prijs van het eten valt ook goed mee in vergelijking met andere pretparken. De laatste dag was het mega mooi weer en toen we in ‘Griekenland’ zaten voelde ik me écht op vakantie. Geweldig. Heel erg leuk is ook dat de attracties vaak door elkaar lopen.

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

Slapen en eten in het Camp Resort

We mochten overnachten en ontbijten in het Camp Resort: een camping helemaal in indianen en cowboys stijl. We zaten net echt in het Wilde Westen tussen de blokhutten, tipi’s en woonwagens. Zot mooi en gezellig, dat wel. We hadden onze oordoppen wel nodig want ook al waarschuwden ze ons dat de balken dun waren, dit was toch niet voorzien. hahaha. Dus voor wie geen vaste slaper is… misschien zijn de hotels een beter idee voor jou. Maar voor wie de sfeer van het Wilde Westen wil opsnuiven of een eigen camper heeft: aanrader! De eerste avond kregen we daar een avondmaal voorgeschoteld om u tegen te zeggen. Een lekkere plateau vol vlees en frietjes. Het werd in het midden gezet en iedereen kon ervan nemen (die rond de tafel zat). We leerden er heel fijne mensen kennen waar het enorm goed mee klikte en onze kinderen konden het ook goed met elkaar vinden. Dubbel zo fijn. Leuk detail: er stonden tonnen met pindanootjes en schaaltjes. Vince vond dat mega! We kregen daar ook (in The Silver Lake Saloon) ons ontbijt. Dat was een zeer uitgebreid buffet met allerlei soorten broodjes, cornflakes en beleg, eitjes, worstjes enzovoort. Je had niets tekort. Erg leuk om je dag zo te starten. Ook de mokken waren superleuk. Grote tassen, I LOVE IT!

europapark - unicorns & fairytales europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

europapark - unicorns & fairytales

Quality time met onze firstborn

Maar het allerleukste was de quality time die we hadden met Vince. Soms is het moeilijk je aandacht te verdelen en vind ik het best fijn als we eens iets apart met de kinderen kunnen doen. Omdat Lex toch nog te klein was (ook al zag ik zeker wel baby’s in het park en ook peuters) bleef hij bij oma en opa waar hij daar de volle aandacht kreeg (en verwend werd) en konden wij met Vince gaan. Hij miste zijn broer wel zei hij en dat vond ik top. We hebben er zo erg veel van genoten. Het weer viel mee, het eten was bangelijk goed en het klopt wat ze zeggen: Europapark is zeker het beste park van Europa. For sure. Ik wil zeker nog eens teruggaan.

europapark - unicorns & fairytales europapark - unicorns & fairytales europapark - unicorns & fairytales

 

Ken jij Europapark? Binnenkort nog meer weetjes over dit attractiepark in Duitsland. 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply