Unicorns & Fairytales
quality time met kinderen - unicorns & fairytales
Diary moederschap My life

Quality time met (één van) je kinderen? Nodig!

Af en toe eens wat quality time met één van de kinderen hebben is nodig. Ze zitten al vaak samen en moeten alles delen, ook de aandacht van de mensen om zich heen. Wij zijn daarom blij wanneer één van de twee kids bij oma en opa zijn. Dan kunnen we onze aandacht volledig schenken aan de boys. Net zoals dit weekend… Kijk je mee hoe wij onze “quality time ” invullen?

Quality time met je kinderen

Nou, eerst en vooral is quality time ook effectief quality ofwel kwaliteitsvol. Indien je je kind laat spelen en jij bent boven iets anders aan het doen, dan ben je wel in hetzelfde huis maar doe je niets samen. Hoeft ook niet altijd hé. Kinderen hebben wel eens ruimte nodig of moeten zich eens vervelen om te kunnen ontwikkelen. Vaak ga je zien dat ze nog steeds in jouw buurt komen spelen. Maar als je kiest voor QUALITY TIME, dan wil dat zeggen dat jij je volledige aandacht op je kind richt. Zo bekijk ik het dan toch. Enkele tips nodig? Je gaat versteld staan van hoe waardevol het is om eens iets alleen te doen met je kinderen. Apart. Ze hoeven niet te strijden om je aandacht en genieten gewoon van jou alleen. 

Kijk naar hun passies, jouw passies en wat je wil doen

Quality time met één van je kinderen kan op 100 000 manieren. Kijk naar wat jullie leuk vinden, de leeftijd van je kinderen en de weersomstandigheden bijvoorbeeld. Het hoeven geen dure uitstappen te zijn. Het kan thuis ook gezellig zijn en een park of bos zijn meestal gratis. Opties genoeg hoor. 

Enkele ideetjes…

Steek die telefoon vér weg

Allereerst… steek je telefoon ver weg, tenzij je héél vlug even een foto wil nemen. Dat is ook één van de redenen dat ik net een kleine camera heb gekocht. Ik wou niet steeds mijn telefoon bovenhalen omdat je dat toch geneigd bent even vlug je berichtjes of Instagram te checken. Don’t do that. Tenzij het belangrijk is neem je je telefoon op, maar probeer die eens achterwege te laten. Sinds ik dat meer doe, zie ik meer. Ik neem veel meer waar. Leuke momenten of dingen die kinderen doen.

quality time met kinderen - unicorns & fairytales

Ga samen wandelen, spelen, iets drinken, eten…

Weet je waar ik héél erg van kan genieten? Met de oudste zoon iets gaan drinken. Hij vind dit zelf ook mega leuk. Even spelen in de speeltuin of wandelen in het park en dan samen iets lekkers drinken. Hij een appelsapje (zijn favoriet) en ik een koffietje of wijntje. We praten, genieten en het is vaak op die momenten dat er oprechte en eerlijke gesprekken komen. Vaak kijk ik dan rond en zie ik ook kinderen met hun ouder(s) aan tafel zitten, zwijgend, op hun gsm… Jammer. Een gemiste kans.

Samen knutselen of creatief bezig zijn

Misschien is dit niet voor ieder kind of ieder gezin de definitie van quality time met het gezin, I know, maar wij hebben echte kunstenaars in huis. Zij zijn graag creatief bezig. Ik kan me voorstellen dat er ook kinderen zijn die absoluut niet graag knutselen. Misschien gaan ze wel liever buiten sporten.

quality time met kinderen - unicorns & fairytales

Filmpje kijken

Vince vindt het geweldig om samen met één van ons naar de bioscoop te gaan! Hij kan daar echt van genieten. Een bakje popcorn delen, film kijken… Het kost natuurlijk al wel wat. Om de kosten te drukken kan je altijd samen een film zien op de zetel, met een bak popcorn die je zelf maakt of koopt. Of misschien liever een gezonde monkey platter…

Gezelschapsspelletjes spelen 

Kinderen vinden het héérlijk om met jou te spelen. Gezelschapsspelletjes samen met jou spelen gaan ze waarschijnlijk graag doen. Er zijn er genoeg… Bovendien erg leerrijk. 

quality time met kinderen - unicorns & fairytales

Spelen, gewoon spelen

Kinderen vinden het wel eens leuk dat mama en papa gewoon met hen meespelen en dat ze het spel kunnen bepalen. Laat ze eens doen en verbaas je over hun fantasie.

Een kamp maken

Of je nou binnen of buiten een kamp maakt, kinderen vinden dit heerlijk, I swear! Neem dikke wasknijpers mee, koorden, oude lakens of ga eens naar een bos en maak van takken en bladeren een kamp. Oh ja heerlijk! 

bosactiviteiten kinderen week van het bos - unicorns & fairytales

Museum bezoeken

Heb jij van die kinderen die übernieuwsgierig zijn? Dan kan je eens naar een museum gaan. Wij gingen laatst met Vince alleen naar het MAS. Hij vond het GEWELDIG!!!! Denk trouwens niet op voorhand dat een museum saai is, want vele musea hebben kinderprogramma’s en bieden workshops aan. Het is een leuke belevenis. 

lees ook: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

Samen koken

Quality time kan ook bijvoorbeeld zijn dat je samen iets kookt of bakt, Je vindt genoeg receptjes op mijn blog om samen te maken. Eenvoudige en iets moeilijkere. Maar samen pudding maken is niet moeilijk hé, en de lepel aflikken al helemaal niet 😉  Genieten is de boodschap en dan samen lekker opsmullen. 

Ideetje: FOOD // Naan maken samen met je kinderen

Boekjes lezen

Samen lezen is ook fijn. Daar kunnen mijn kinderen enorm van genieten. Nu Vince zijn eerste woordjes begint te lezen hebben we van die leesboekjes AVI Start. Dan kan hij ook eens iets lezen. Je hebt samenleesboekjes ook, zodat je kind een stukje kan lezen en jij een stukje kan lezen. Het is nog leerrijk ook! Wij zijn momenteel in de BOE! boekjes bezig. 

[bol_product_links block_id=”bol_5e244b62a6049_selected-products” products=”9200000073485754,9200000015044513,9200000015044487,9200000015044483,9200000015044517,9200000015044485,9200000015044515″ name=”AVI start” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Fotograferen

quality time met kinderen - unicorns & fairytales

Kinderen maken graag zelf foto’s. Ga eens naar een park of bos, geef ze een leuke opdracht. Laat ze bepaalde zaken zoeken en fotograferen. Kleine kinderen kan je bijvoorbeeld een fototoestel van VTech geven. Nadien kan je altijd overschakelen op een ander model, dat scherpe foto’s maakt. Is je kind 7 jaar of ouder dan heb ik een twee leuke boekentips voor je!

# FANTASTISCHE FOTO’S van JAN VON HOLLEBEN (Lemniscaat) 

In dit boek leren kinderen op verschillende manieren kei leuke foto’s te maken. Al liggend of vanop een andere afstand. Creatieve foto’s en illusies. Met dit boek kan je uren aan de slag gaan. Ook heel leuk om in de klas te gebruiken. Wedden dat ze graag dingen gaan uitproberen? Met dit boek ga ik nog veel aan de slag gaan! AANRADER!

# ZEG EENS CHEESE 

In dit boek leren kinderen meer over fotografie an zich. Hoe ze hun smartphone of camera kunnen gebruiken en wat al die speciale benamingen zijn. Hoe ze iets op een leuke manier op een foto kunnen zetten en hoe ze een waardevolle foto kunnen maken. Dit boek is echt voor kinderen die al een passie hebben voor mooie foto’s. 

[bol_product_links block_id=”bol_5e23061602053_selected-products” products=”9200000108382453,9200000079785171″ name=”fotografie boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

En nog miljoenen andere opties…

 

Wat doe jij graag samen met je kinderen?  Hoe ervaar jij quality time met je kids? 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sara
    20 januari 2020 at 13:02

    Leuke ideetjes, ik neem het mee voor wanneer baby 2 er is! Kan je eens zeggen welke leuke gezelschapsspelletjes je kan aanraden voor 3-jarigen? En wat voor soort Vtech fototoestel gebruiken jullie? Bedankt!

Leave a Reply