Unicorns & Fairytales
attractiepark Europapark - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie pretparken Travel uitstappen uitstappen in openlucht

Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Wij gingen enkele maanden geleden naar Europapark. Een erg leuk attractiepark in Duitsland. Maar indien je ook naar Europapark wil gaan en er wat meer over wil weten, of graag enkele tips wil, dan geef ik die ook graag. Misschien waren er dingen die je nog niet wist of die handig kunnen zijn aan jouw bezoek.

Attractiepark

Europapark is een attractiepark, maar nog beter gezegd een familiepark en de eigenaars zijn de 7e generatie. De 8e is trouwens ook al mee in het bedrijf gestapt en ze zijn niet van plan te stoppen. Het is begonnen met de aankoop van een kinderboerderij, een leuk idee en handige mensen en is uitgegroeid tot het beste park van Europa met maar liefst 13 rollercoasters en 100 attracties. Wat ze héél belangrijk vinden is dat het familie-vriendelijk is. Dat zie je in vele dingen terug: de toiletten, die aangepast zijn aan kinderen, op elke hoek is er wel iets te doen, het eten, de accomodaties. Je voelt het wel.

>>Lees hier onze ervaringen van het pretpark Europapark 

IMG 2788 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

IMG 2758 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

App

Er is een Europapark app die je gratis kunt downloaden. Dat is best handig. Daar kan je de beschrijving van de attracties vinden, wachttijden, afstand van waar je op dat moment bent en je kan je ook linken met vrienden. Moest je elkaar dan kwijtspelen dan kan je elkaar makkelijk terugvinden. Of je kan bijvoorbeeld even splitten en op een bepaald uur samenkomen. Je kan met de app ook producten kopen, een hotel boeken, een wellness arrangement boeken, een tafeltje reserveren om te eten enz…

IMG 2764 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

IMG 2779 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

15 themagebieden

Het attractiepark is onderverdeeld in themagebieden. De landen van Europa (niet allemaal) en nog enkele anderen. Alles is zo mooi. Het lijkt alsof je écht in het land zit. Bovendien kan je in dat gebied aangepast eten krijgen, typisch voor dat land. Ook de souvenirs en snoepjes zijn in thema van dat land. Mijn favorieten: Scandinavië  (bagels met zalm en avocado), Griekenland en natuurlijk Spanje! Het is door Europapark dat wij eigenlijk op vakantie gingen naar Santorini.

IMG 2686 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

IMG 2678 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Voor alle leeftijden

Wat ik héél bijzonder vind aan Europapark is dat er altijd wel iets te doen is. Overal… Voor groot en klein. Zelfs voor de hele kleine kinderen. Ierland bijvoorbeeld, is een gebied waar enkel leuke kinderattracties zijn, ook voor peuters. Zou ik zelf met mijn peuter gaan? Nee… Maar Vince, die 4 is, had de tijd van zijn leven. Oké, hij mocht (en wou) niet overal in, maar vanaf 4 jaar en 100cm zijn er écht wel heel erg leuke attracties.

IMG 2776 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten IMG 2786 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Foodloop

Kei tof was het restaurant met het eten dat naar je tafel komt door middel van een baan. Je potjes maken zelfs een looping. Je moet wel goed kijken wanneer je gaat, want er kan een erg lange wachtrij staan omdat natuurlijk iedereen dit wel eens wil meemaken in dit attractiepark.

IMG 2801 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Korte wachttijden

Omdat er heel veel capaciteit is in de toestellen is er ook een kortere wachttijd dan in andere attractieparken. Dat is best fijn als je met je kinderen gaat en je partner wil ergens in waar je niet mee in kan.

IMG 2694 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten IMG 2703 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten IMG 2772 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Showroom

Wist je dat Europapark eigenijk een showroom is waar andere pretparken en geïnteresseerden in achtbanen en aankleding van themagebieden kunnen komen kijken? Daarom hebben ze ook zoveel soorten! De achtbanen hier zijn mega hoog!

IMG 2683 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Camp Resort & hotels

We verbleven de dagen na het bezoek aan het attractiepark in het Camp Resort, één van de mogelijkheden van Europapark om te verblijven, buiten hun 5 themahotels. Je kan deze hotels en het Camp Resort apart boeken, zonder tickets, zodat je buiten het park ook de omgeving an verkennen. Europapark ligt immers in een heel erg mooi gebied. Er zijn allerlei dingen te doen. Ze werken ook samen met de lokale pensionnetjes waar je meteen tickets kan halen zodat je makkelijker binnen kunt.

CC45CCAC 2E65 420E AD9F BAE260164B1B - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Het Camp Resort is helemaal in Indianen en Cowboys stijl. Je kan kiezen om te slapen in een tipi, blokhut of woonwagen. Ook al is het ‘camping’, alles was netjes, verzorgd, gezellig en leuk. Het eten was subliem trouwens. ‘s Avonds kregen we een vleesschotel met frietjes en een dessert om vingers en tenen (;-)- af te likken. Het enige minpuntje was dat je alles hoorde. De blokhutten zijn zo dun dat je de buren naast je hoort. Dus voor wie deze belevenis wil ervaren (echt wel leuk voor kinderen) die zal oorstoppen moeten meenemen… tenzij je een vaste slaper bent.

Ik zou volgende keer kiezen voor één van de hotels. Die zijn geweldig. Alles in thema en zo mooi. We kregen de tweede avond de mogelijkheid om in hotel Colosseo te eten. Daar heb je een groot buffet. Met groot bedoel ik ook groot. En lekker. Man, wat was alles daar lékker. No kidding. Je betaalt uiteraard wel veel meer dan het Camp Resort. Je moet zelf overwegen wat je het beste vindt.

D9981751 B352 4B72 B25C 9A5E0BD996EE - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

44B42822 1A05 417E 861D 8141A73FB613 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Milieusticker in Duitse steden

Een goede tip moest je nog verder rondreizen in Duitsland: een milieuvignet voor Duitsland is verplicht om met de wagen de stadscentra van Duitse grootsteden te betreden. Dit vignet Duitsland, de milieusticker of milieuvignet, wordt toegewezen aan de hand van de vervuilingsgraad van je auto. Voor de meeste Belgische auto’s is het groene autovignet genoeg. Sinds 2008 geldt in heel wat Duitse grootsteden een Umweltzone of ook wel milieuzone. De milieuzone is in iedere stad verschillend en kan over een bepaald gebied in de stad gaan of over een heel centrum. De zone is eenvoudig te herkennen aan de verkeersborden die dit aangegeven. Steden zoals Berlijn, Dusseldorf, Aken en Keulen waren de eerste steden die in 2008 deze zone introduceerde. Het idee achter de Umweltzone is de vervuiling binnen de grote steden in de perken te houden. Vervuilde en oudere wagens komen namelijk niet meer in aanmerking voor een milieusticker wat natuurlijk ten goede komt van de luchtkwaliteit in de steden. Check dus op voorhand even of je het wegenvignet voor Duitsland in orde moet brengen.
IMG 2651 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Maak een doorreis

Maar eigenlijk is het oh zo leuk om naar dit attractiepark te gaan. Toch vond ik het zonde om nadien meteen naar huis te gaan. Europapark ligt in een heel mooi gebied van Duitsland. Is er en mogelijkheid, dan zou ik nog verder rondtrekken door Duitsland en naar het park komen als uitje. Of er enkele dagen blijven en rondtrekken natuurlijk.

IMG 2697 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

IMG 2658 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

IMG 2644 - Vakantietip // 10 dingen die je over Europapark in Duitsland moet weten

Zijn jullie al naar Europapark geweest? 

XOXO

Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply