Unicorns & Fairytales
beeldschermbril - unicorns & fairytales
kids musthaves lifestyle musthaves moederschap My life Ontwikkeling Winactie & Give away

Waarom jij en je kinderen beter een schermbril kunnen dragen + WIN

In ons dagelijks leven kijken we veel naar schermpjes. Denk maar aan televisie, onze smartphone, schermen in winkels, computers en de digiborden op school. Ik kijk per dag wel héél een naar schermpjes. Misschien wel een beetje te veel. Maar soms is het ook onvermijdelijk. Op school hebben we een smartboard en laptops waarmee we de lessen geven. Op een bepaald moment had ik heel veel last van mijn ogen. Zoveel dat ik dacht dat ik een bril nodig zou hebben.

Vermoeide ogen

Toen ik nog geen beeldschermbril gebruikte had ik erg veel last van mijn ogen. Zo erg was het op een bepaald moment dat ik de ondertiteling van het scherm niet meer zo goed kon aflezen. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik een bril ging nodig hebben. Het deed ook pijn om te blijven zien en op een scherm te kijken. Toen ik naar de optiek ging bleek er echter niets mis met mijn ogen. Ze waren vermoeid door elke dag op een scherm te staren. Toegegeven, ik zit best ettelijke uren voor een scherm. Niet alleen om les te geven maar ook om artikels te schrijven. Ik besloot om een bril te gebruiken dat blauwe licht filtert. Het duurde eventjes maar na een tijdje kon ik terug veel beter zien en voelden mijn ogen niet zo vermoeid aan. Dus nu zet ik altijd mijn beeldschermbril op als ik op de computer werk. Met de lichte correctie kunnen de ogen gemakkelijk het beeldscherm aflezen. Ook zullen ze daardoor minder snel vermoeid en geïrriteerd raken.

Lees ook: zo maak je duidelijke afspraken rond te schermtijd van kinderen

beeldschermbril - unicorns & fairytales

Ook voor de kinderen

Er bestaan ook schermbrilletjes (met en zonder sterkte) voor kinderen. Erg handig als ze veel naar schermen kijken of bijvoorbeeld in de klas indien ze een digibord hebben. Zo raken hun oogjes minder vermoeid en zal er een betere concentratie zijn. Een beeldschermbril bij Izipizi kan je met of zonder sterkte nemen en je hebt keuze uit heel veel kleurtjes. Leuk! Eigenlijk zou het een gewoonte moeten worden. Ik heb zowel voor mezelf als voor de kinderen zo’n bril. Ze volgen mijn voorbeeld al vindt Lex het nog vooral gewoon leuk om mee te spelen.

lees ook: hoe gaan we om met schermtijd

beeldschermbril - unicorns & fairytales

Wat doet een beeldschermbril

Gemiddeld zit je zo’n 50 uren per week aan een scherm gekluisterd. Te tikken, te swipen, te liken, te gamen. Elk digitaal scherm is uitgerust met de laatste generatie LED backlights. Die stralen een soort blauw licht uit, beter bekend als HEV (High Energy Visible). Net als UV licht is dit blauwe licht geen goed nieuws: je kan er hoofdpijn en vermoeide ogen van krijgen en op langere termijn zelfs blijvende schade zoals cataract. De Screen collectie van IZIPIZI bijvoorbeeld heeft innovatieve glazen die 40% van het blauwe licht wegfilteren.

beeldschermbril - unicorns & fairytales

WIN : een Beeldschermbril van Izipizi voor het gezin

Zit jij ook wel vaak achter een schermpje en heb je vaak last van vermoeiende ogen of verminderde concentratie? Dan raad ik je toch eens aan om en eentje te proberen. Goed nieuws want ik mag van Izipizi 2 beeldschermbrillen voor volwassenen en 2 junior schermbrillen wegschenken. Heel het gezin heeft dus plezier. En ik heb ze zelf uitgetest, verschillende maanden. Ik ben er eerlijk de waarheid zeer tevreden over en doe hem dagelijks aan tijdens het werken achter de computer! De Screen-reeks is verkrijgbaar in verschillende modellen en verschillende kleuren, van dioptrie 0 tot +3. Deze collectie groeide uit de reeks leesbrillen met hoog fungehalte die IZIPIZI sinds 2011 produceert in vrolijke kleuren en aan zachte prijzen. Vanaf 30 euro heb je al een exemplaar.

beeldschermbril - unicorns & fairytales

Hoe meedoen? 

 1. Reageer op deze post en vertel me waarom jij graag de brilletjes zou winnen
 2. Deel eventueel op je eigen sociale media of tag iemand
 3. Duimen maar

beeldschermbril - unicorns & fairytales

Meedoen kan tot en met 5 maart  2019 

X0X0 Nathalie

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

34 Comments

 • Reply
  Goele H
  26 februari 2019 at 06:50

  Ondanks we de beeldschermen proberen te beperken hier, wordt er nog steeds vaak gekeken. Vooral mijn zoontje en ikzelf kunnen er helemaal door ontspannen. Ik wist niet dat er zo een bril bestond, dat zou ons wel erg kunnen helpen aangezien we nogal gevoelig zijn voor het blauwe licht.

  • Reply
   Magali
   26 februari 2019 at 07:01

   Waw dit is een ontdekking! Had nog nooit van de brilletjes gehoord…
   Mijn dochter komt elke dag thuis met hoofdpijn. Ze hebben een digibord in de klas, dus ik ben wel benieuwd of zo’n brilletje kan helpen.
   Mijn beide zoontjes, die in het eerste leerjaar zitten, zullen deze ook wel met plezier uittesten. Waarschijnlijk ook wel een beetje bij het spelen 😉
   Mijn man en ik brengen beide voor onze job heel wat uren voor een scherm door. Hier proefpersonen genoeg dus 😊

 • Reply
  Sabrina Verschaeve
  26 februari 2019 at 06:57

  We zitten beiden de hele dag achter onze computer voor het werk. De schermtijd voor de kindjes proberen we te beperken maar het zou toch leuk zijn om deze brillen te mogen proberen. Benieuwd!

 • Reply
  Yvonne Arends
  26 februari 2019 at 07:07

  Toevallig hadden mijn vriend en ik het hier gisteren over en nu kom ik jouw blog tegen. Alsof het zo moest zijn! Mijn vriend en ik werken allebei achter de computer en vaak hebben we hoofdpijn en zijn we vermoeid. Onze kinderen zijn ook beeldschermkinderen, hoewel we het thuis zoveel mogelijk proberen te beperken worden ze overal geconfronteerd met schermen. Wat zou ik dit graag willen proberen met mijn gezin. Al onze duimen draaien 🍀

 • Reply
  An
  26 februari 2019 at 07:09

  Als leerkracht herken ik het heel erg! Smartboard of computer met projector in de klas, dan nog urenlang op de computer bezig thuis of in de leraarskamer, ontspannen voor de tv, iets opzoeken op je smartphone… Ik ben heel benieuwd welk verschil zo’n bril zou kunnen geven!

 • Reply
  Sandra
  26 februari 2019 at 07:09

  Wouw wat een uitvinding. Mijn twee zoontjes zijn echte beeldschermfans… ondanks ze ook graag buitenspelen zitten ze in de ochtend en voor eten toch wel te schermen;-) en ze zijn erg druk en fysiek dus enige rust in die lijfjes is wel nodig 😉 ik ben soort van verslaafd aan Mn iPhone dus graaag zon bril. Heb nu al een jaar last van Mn ogen en opticien kan niets vinden dan een mogelijke allergie dus wellicht is dit een idee uit te proberen. En wat een leuke modelletjes staat je prachtig!

 • Reply
  Netta Vanderperre
  26 februari 2019 at 07:10

  Dit is helemaal nieuw nieuws en wauw het zou enorm van pas komen. Als studente op afstand bij Vives zit ik vaak achter mijn computerscherm en ja dan worden die oogjes best moe. Ook mijn kleine man zou er nut van hebben. #teacherintraining

 • Reply
  Mommerency Emmelie
  26 februari 2019 at 07:29

  Wij zitten hier ook heel vaak achter het scherm, echt verslavend. Voor al pc, voor het werk, voor ontspanning. Ben echt bang wat het met mijn dochter haar ogen zal doen in de toekomst. Wij willen dus heel graag winnen ook. Beter voorkomen dan genezen! Duimen maar 😉

 • Reply
  Valerie
  26 februari 2019 at 07:35

  Zit al een tijdje te twijfelen om er te bestellen voor ons gezin. Hier ook allemaal beeldschermkijkers… Zou dus goed van pas komen!

 • Reply
  Romina Rinders
  26 februari 2019 at 07:41

  Wow, dit is een uitkomst! Dit zou ik heel graag willen winnen voor mijn gezin. We zitten dagelijks erg veel naar schermpjes te kijken. En ik merk ook dat mijn ogen daar erg vermoeid van raken. Ook mijn dochters zitten vaak met van die vermoeide oogjes naar de tv te kijken. Ik ga duimen en delen! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

 • Reply
  Lien Coppens
  26 februari 2019 at 09:17

  Wat een uitvinding! Als alleenstaande mama geven de schermpjes soms wel eens even rust op een moment dat er moet gekookt worden of je even geen handen vrij hebt om aandacht te geven.
  Daarom doen we mee en duimen we!

 • Reply
  Sharon de Ridder
  26 februari 2019 at 09:24

  Oh, dat is een mooie uitvinding! Mijn oudste zoekt via haar tablet bijvoorbeeld ook informatie voor haar werkstuk; in de toekomst zal de jongste dat ook doen. Zelf gebruik ik mijn tablet ook vaak: boodschappenlijstjes, notities en ook huiswerkopdrachten… Deze brillen zouden dus goed gebruikt worden in mijn gezin!

 • Reply
  Jeroen
  26 februari 2019 at 09:48

  Op het werk dagelijks heel wat uurtjes met PC en cameraschermen bezig. Na zo’n dag voel je echt dat je ogen (en hersenen) vermoeid zijn. Ook voor de dochter zou het ideaal zijn om haar ogen wat te laten rusten terwijl ze oefeningen maakt op Bingel.

 • Reply
  Shanna
  26 februari 2019 at 12:15

  Mijn vrouw dit dagelijks min 8u voor scherm heeft vaak al veel last en ikzelf ook.
  Onze kids maken ook veel gebruik v tablet, laptop tv
  Ideaal 🙂
  Dus heel graag

 • Reply
  Evi
  26 februari 2019 at 12:23

  Zelf spendeer ik dagelijks ongelooflijk veel tijd voor een scherm. En dat merk ik: ik heb ‘s avonds ongelooflijk veel last van hoofdpijn en vermoeide ogen. Toen ik vorige zomer een nieuwe bril ging kopen en naar dergelijke glazen vroeg werd ik afgewimpeld. Dus ik ben na jouw positief verhaal te hebben gelezen wel ongelooflijk benieuwd naar. En zou heel graag eens een exemplaar willen testen, al was het maar om het verschil te zien. En onnodig te vertellen natuurlijk: wij hebben een actieve kleuter in huis die de Ipad ontdekt heeft. En daar heel graag naar kijkt. Maar net als bij jullie mij ook hard nadoet. Dus het zou ideaal zijn om hem daar nu dan al te laten aan wennen. Kortom, ik duim keihard dat ik win 🙂 🙂

 • Reply
  Liesbeth
  26 februari 2019 at 13:00

  Nou misschien is dit wel de oplossing! Ik klaag de laatste week zo over vermoeide ogen en heb mijn schermtijd maar even gehalveerd! Ik merk echt dat mijn ogen vermoeid zijn, terwijl ik een prima zicht heb verder! Ik wil dit heel graag uitproberen. Zeker ook voor mijn man en zoontje!

 • Reply
  Elise
  26 februari 2019 at 13:55

  Al eerder eens gehoord over schermbrillen, maar had er eerlijk altijd een beetje mn twijfels over. Ik werk zelf dagelijks achter computerschermen en zit ook veel voor werk en prive op mn mobiel. Zou dit me wellicht dan toch minder moe maken?
  Vriendlief heeft nu ook een baan waarbij hij dagelijks achter schermen zit (werkt ook veel met vr brillen en is benieuwd hoe dat is in combinatie met een schermbril) en begint steeds vaker op het werk ook zn bril voor veraf (?!) te dragen achter het scherm. Misschien zou voor hem ook deze schermbril een uitkomst zijn. En als we ons zoontje er nu al mee op kunnen laten groeien dan moet het voor hem vast een gewoonte worden 🙂

 • Reply
  Marijke
  26 februari 2019 at 15:00

  Toevallig was mijn man naar de opticien geweest om zijn ogen te laten meten. Hij heeft een bril voor ver weg en dacht dat zijn ogen achteruit waren gegaan. Niet dus. Wel iets, maar niet zoveel dat hij een andere bril moest. Wel een beeldscherm bril dus. Maar hij gelooft er niet in, tenminste niet zo dat hij er een wil aanschaffen. Zou dus een mooie reden zijn om hem er zo een cadeau te doen. De kinderen en ik kunnen hem ook goed gebruiken, want ik en de oudste zitten ook voor werk en school veel achter een scherm. De jongste minder, maar die kun je maar beter direct laten wennen, Ja toch!

 • Reply
  Katrien
  26 februari 2019 at 18:49

  Oh,dat zouden we super vinden. Zowel vriend als ik zitten heel wat voor een beeldscherm. Zoontje zit wel eens graag aan zijn eigen laptopje of tv. Hij heeft ook al een leuke zonnebril van Izipizi. Zoon 2 Lex in de toekomst allicht ook. Wij wagen onze kans! Leuk cadeautje voor mijn verjaardag morgen. 🍀🍀🍀🍀

 • Reply
  Caroline Ceulemans
  26 februari 2019 at 19:31

  Teo, 3 jaar kijkt liever een filmpje op de laptop dan op tv. Hij krijgt dus veel blauw licht. Ikzelf gebruik vaak de computer op het werk, heb regelmatig migraine dus wil ik zo een bril wel eens testen. En mijn man heeft tegenwoordig veel last van droge ogen, hij ziet soms echt niet meer goed door zijn lenzen. Hij zou het dus ook goed kunnen gebruiken. En Manou gaat volgend jaar in het eerste leerjaar naar een digi bord staren. Wij willen dus wel winnen 😉

 • Reply
  Sofie Vertongen
  26 februari 2019 at 19:55

  Leuk!! Wat een mooie brillen en functioneel. We hebben maar 2 ogen, we kunnen er beter zorg voor dragen. Ik zou het erg fijn vinden om te winnen!

 • Reply
  Katrien
  26 februari 2019 at 22:00

  Vier langdurige – te veel – beeldschermkijkers hier in huis, … het zal vechten worden om de brillen !
  Mijn ogen zijn al van mijn 12e een bril/lenzen gewoon, ik hoop alleen niet dat mijn meisjes hetzelfde lot (van te moeten) moeten ondergaan. Daarom graag wat extra bescherming voor hun oogjes. Want schermtijd minderen is een zeer moeilijke opdracht…. ik ga je artikel hierover nog eens herlezen !

 • Reply
  Niels
  27 februari 2019 at 05:59

  Ik hoop dat ik nog mag meedoen.
  Ons zoontje knippert sinds kort heel vaak met zijn ogen en we vragen ons vaak af of dit komt door de tablet en tv tijd. Zelf zit ik als chef ook heel wat uren achter de pc) voor bestellingen en menu’s op te stellen enz. en kan ik me voorstellen dat dit ook een verlossend gevoel kan geven aan mijn soms zo vermoeide ogen.
  Nog een dochter in het derde met een smartboard in de klas en een vrouw met die lesgeeft. Dus bij ons allemaal proefkonijnen en zeker goede kandidaten om te proberen.
  Wij duimen
  Niels

 • Reply
  Rie
  27 februari 2019 at 18:28

  Wat een hippe brillen, deze zouden zeker niet misstaan voor mijn super coole kleinkinderen, dochter en schoonzoon. Doordat ik van de foute generatie ben vind ik het tablet kijken door de kids soms niet alles. Maar nu ik dit zie (ontdek) denk ik dat dit een heel mooie bescherming kan zijn voor hun ogen. Dus duimen op een topcadeau van een bezorgde (maar hippe) Nona.

 • Reply
  Lies
  27 februari 2019 at 18:33

  Heaeeeael graeaeaeaeg… Oei ik zie het scherm al dubbel door het vele uren schermpje kijken. Jullie ook???
  Wij zouden graag deze bril winnen, om onze ogen op en top te sparen en gezond te houden.
  Wij diuiuiuimen!!!

 • Reply
  Tania
  27 februari 2019 at 22:21

  Ik word er gek van als ik zie hoeveel mijn neefjes achter hun scherm plakken! Ook zoonlief heeft de televisie leren kennen bij de grootouders. Zo is babysitten makkelijk, want dan zwijgen de kids. Gelukkig kunnen we dit thuis een beetje beperkt houden. Al moet ik toegeven dat de televisie vaak aan staat en dit niet zozeer om echt naar te kijken, maar het brengt wel een beetje leven in huis. Die brilletjes zullen dus voortaan meegaan naar oma en opalief 😉

 • Reply
  Marian B
  28 februari 2019 at 09:50

  Ik kijk zelf inderdaad veel naar schermen, ook op mijn werk. De kinderen ook steeds meer. Ik ben daarom erg nieuwsgierig naar deze brillen en wat het verschil is. Zuinig zijn op je ogen is toch wel erg belangrijk.

 • Reply
  Brenda Van Damme
  28 februari 2019 at 14:37

  Brenda VD
  Ik ben leerkracht in het vierde leerjaar en begrijp zeker wat je bedoelt met vermoeide ogen. Mijn zoon moet heel vaak werken op de computer voor schoolse opdrachten. Dit gaat er de volgende jaren niet op verbeteren wanneer hij naar de Hoge school gaat. Toegegeven zijn de spelletjes op de computer niet altijd zo goed om je ogen te ontspannen. Tegen het einde van de week zien de ogen van mijn zoon er echt vermoeid uit. Ik ben echt benieuwd of deze bril een oplossing is.

 • Reply
  Lotte van Breukelen
  3 maart 2019 at 08:36

  Op school zitten de kids veel op de computer en tablet te werken. Steeds meer vakken worden digitaal aangeboden en zelfs het schoolbord is tegenwoordig een scherm. Onze Lucas klaagt dan ook regelmatig aan het einde van de dag over zijn ogen. Dit houdt hem alleen niet tegen thuis ook nog even tv te willen kijken haha. Maar dat deze bril zeer welkom zou zijn merken we wel aan hoe vaak hij klaagt over pijn aan zijn ogen!

 • Reply
  Lodewijk
  4 maart 2019 at 08:59

  Ik kan niet lang lezen in boeken en aan de computer werken, mijn ogen worden snel moe, Daarom wil ik de bril graag uitproberen. Ik kijk er alvast naar uit.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  5 maart 2019 at 21:26

  Ik heb ook een tijd gedacht dat ik een bril nodig had omdat ik meer moeite kreeg om de ondertitels te lezen. Ik heb toen een tijdje een leesbrilletje gedragen en na een tijdje merkte ik dat ik ook weer zonder bril goed kon kijken. Heel gek! Ook mijn vriend heeft soms wat last bij het lezen van teksten op de laptop enz. Wij willen die brillen dus zeker en vast ook uittesten. Mijn dochtertje is nog vrij klein maar wel verzot op brillen dus zij zal die zeker wel mee willen opzetten! 😉

 • Reply
  Manon Hoogendoorn
  5 maart 2019 at 22:35

  Ik begon al aan mijzelf te twijfelen, al twee keer langs de opticien geweest, maar nee er schijnt echt niets mis te zijn met mijn ogen.
  Ik zou het geweldig vinden om deze schermbrillen te testen samen met mijn twee dochters en vriend. Zou dit de oplossing zijn?

 • Reply
  iris
  6 maart 2019 at 08:32

  Mijn zoontje kijkt wlenorm graag op schermen. Zou handig zijn voor zijn oogjes te beschermen😊

 • Reply
  Sofie
  7 maart 2019 at 21:57

  Behalve schermtijd proberen beperken in tijd heb ik vaak
  Rode, vooral pikkende, pijnlijke ogen alsof ik al uren huilde.
  Is zo’n bril dan de oplossing?
  Laat het ons gezin aub uittesten 🙂

Leave a Reply