Unicorns & Fairytales
Camille Calmar - unicorns & fairytales
duurzaam kopen Duurzaamheid My life Webshoptips Winactie & Give away

Camille Calmar, een nieuwe ecologische webshop & WIN

Toen Lex enkele maanden oud was ging ik naar de Baby Spa en leerde ik Chiara kennen. Ondertussen is Lex natuurlijk al te oud voor de Baby Spa maar ik heb altijd wel nog contact gehouden met haar. Recent opende ze haar webshop Camille Calmar, een shopt met allerlei eco producten en natuurlijk zijn we daar héél blij mee. Kijk je even mee?

Ecologische producten

De webshop Camille Calmar bevat een groot aantal ecologische producten, leuk voor baby’s en ouders. Je kan er allerlei baby musthaves vinden, zelfs geitenmelk! De merkjes zijn met zorg uitgekozen en zijn ontzettend stijlvol. Wij zijn vooral fan, met wat oudere kindjes (nou ja, twee jaar is natuurlijk nog steeds niet oud, maar we spreken niet meer van een baby) van het bamboe eetsetje en de verzorgingsproducten.

Camille Calmar - unicorns & fairytales

Duurzamere wegwerpluiers

Ze hebben ook leuke luiers van Kit&Kin, die afbreekbaar zijn. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn kei leuk met het dierengezichtje op de achterkant. Toen ik ze testte bij Vince vond hij het mega leuk. Hij liep meteen naar de spiegel. Wat me opviel was de eenvoudigheid van de luiers en de goede pasvorm. Ik ben er echt wel tevreden van. Ze zijn ook veel beter voor de huid én het milieu. Ze zijn biologisch afbreekbaar, bevatten veel minder chemicaliën dan gewone luiers, helpt problemen zoals luieruitslag te voorkomen, ze gebruiken duurzame materialen, ze hebben een zeer goed absorberende kern die gemaakt is van chloorvrije pluizige pulp afkomstig van duurzaam gekweekte bossen, hebben een goede pasvorm en leuke designs met plantaardige inkt. Binnen 3 à 6 jaar zijn deze luiers afgebroken terwijl dit bij andere tot 500 jaar kan duren.

Camille Calmar - unicorns & fairytales

Camille Calmar - unicorns & fairytales

Camille Calmar

Maar natuurlijk was ik ook benieuwd hoe dit allemaal gestart is en stelde ik enkele vraagjes aan Chiara.

Hoe is het gestart?

Als mama van 2 jonge meisjes was ik steeds op zoek naar stijlvolle producten die ook ecologisch verantwoord zijn. Ik vind dat dat hand in hand moet gaan: stijlvol, functioneel, maar ook ecologisch verantwoord. En voornamelijk: niet schadelijk voor mijn kinderen. Na verloop van tijd leerde ik allemaal fijne merken en producten kennen en besloot ik een webshop op te richten om dit te kunnen delen met andere mama’s. Veel van deze producten gebruik ik ook in onze Baby Spa en je merkt dat de kindjes daar allemaal goed op reageren. Kortom, je hoeft echt niet in te boeten op stijl als je verantwoorde producten kiest. Ik selecteer de producten met de grootste zorg, en verkoop enkel de spullen die ik voor mijn eigen kinderen zou gebruiken. De webshop is echt een droom waargemaakt.

Camille Calmar - unicorns & fairytales

Waar komt de naam Camille Calmar vandaan? 

Calmar staat voor inktvis, en omdat we een groot aantal verzorgingsproducten verkopen, spullen die in de badkamer gebruikt kunnen worden en leuke zwemluiers , vond ik dat een leuke link met het water.

Op welk product ben je trots of welk product onderscheidt jou van de rest?

Op onze lijn van het Oostenrijkse merk Alma ben ik heel trots. Ik ben zelf half Oostenrijks. Het is een exclusief merk dat uitsluitend werkt met biologisch ingrediënten. De producten ruiken hemels en de verpakkingen zijn tot in de puntjes afgewerkt. Pure luxe.
Ook ben ik trots op onze badspeeltjes, want deze zijn allemaal gemaakt van natuurlijk rubber en bevatten geen gaatjes. Zo vermijd je schimmelvorming van binnenin. Het is dus helemaal veilig voor jouw baby om daar op te kauwen. Ook ben ik heel blij met ons gamma biologische voeding voor baby’s en peuters. Als mama wil je gewoon je kind het allerbeste kunnen geven.

 

Win een bamboe eetsetje

Camille Calmar mag je dus aan je lijstje van eco webshops toevoegen. Ideaal wanneer je een origineel kraamcadeau zoekt of zelf producten zoekt voor je kleintje. Ik geef graag, samen met Chiara, een bamboe eetsetje weg van Cam Cam Copenhagen. Je hebt keuze uit 3 verschillende motieven op het eetsetje. Kies jij er jouw favoriet uit op de website en laat je het in de comments weten?

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook
 2. Volg Camille Calmar via Facebook
 3. Kies uit de 3 prints en laat het ons weten
 4. Delen op sociale media van deze post of een vriend iets laten weten zou fijn zijn (maar is niet verplicht)

 

Meedoen kan tot en met 7 maart 2019 en je kan ook meedoen via INSTAGRAM

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

21 Comments

 • Reply
  Anna wienen
  28 februari 2019 at 07:08

  Ik doe mee voor het aqua eetset 😍

 • Reply
  Tania
  28 februari 2019 at 07:33

  Aqua please…

 • Reply
  elisabeth maria martina
  28 februari 2019 at 07:43

  aqua eetset top voor kleinzoon quinn

 • Reply
  Tamara
  28 februari 2019 at 08:36

  Wij kopen ook bewust (deels) ecologische producten. De eetset forest zou erg leuk zijn voor onze jongens.

 • Reply
  astrid vercruysse
  28 februari 2019 at 13:04

  hey,

  ik doe graag mee voor de forest eetset voor mijn zoontje Oscar.
  Leuke webshop!

 • Reply
  Sharon Romijn-Hoekstra
  28 februari 2019 at 13:38

  Het forest eetsetje is prachtig voor mijn dochtertje! 💗

 • Reply
  Liesbeth
  28 februari 2019 at 14:07

  Ooohhh eetsetje Aqua is superleuk! Ik doe graag mee

 • Reply
  Eline Van Doninck
  28 februari 2019 at 18:16

  Aqua, zo mooi! Wat een fijne wedstrijd.

 • Reply
  Monique Cieters
  28 februari 2019 at 21:20

  Forest graag, liked & shared

 • Reply
  Misty Dg
  2 maart 2019 at 15:38

  Heel graag de birds voor ons zoontje

 • Reply
  Kim
  3 maart 2019 at 16:11

  Forest vind ik de mooiste dus daar doe ik graag voor mee 🙂

 • Reply
  Marijke
  3 maart 2019 at 21:10

  Ik doe mee voor de Cam Cam Bamboo Eetset – Bird

 • Reply
  Nele
  4 maart 2019 at 13:57

  mooi, dit zou ik graag schenken aan een zwangere vriendin. Ik verkies de eetset Forest.

 • Reply
  Sharon de Ridder
  5 maart 2019 at 10:40

  Ik maak graag kans op eetsetje Forest!

 • Reply
  Trotsema fati
  5 maart 2019 at 10:51

  Wouw wat een leuke webshop met leuke producten! Ik doe graag mee voor Cam Cam Bamboo Eetset – Bird voor ėėn van mijn zoontjes.

 • Reply
  Daphne van Beurden
  5 maart 2019 at 12:22

  Prachtig! Ik ga graag voor de birds!

 • Reply
  Lieke van Veen
  5 maart 2019 at 17:54

  Leuk ik doe heel graag mee voor mijn neefje!
  Deze set is erg leuk voor de pasen https://camillecalmar.be/product/cam-cam-bamboo-eetset-bird/
  Ik volg jou en Camille Calmar op Facebook (Lieke van Veen)

 • Reply
  Marian B
  5 maart 2019 at 21:40

  Wat een mooie en niet zo standaard setjes. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Forest vind ik de mooiste, wie weet eet mijn meise hier binnenkort smakelijk van.

 • Reply
  Cindy Framke
  5 maart 2019 at 22:26

  Wat een superleuke set. Ik doe graag mee voor mijn kleine meisje. Ze mag bijna haar eerste hapjes dus dit setje komt dan goed van pas. De eetset forest vind ik erg schattig

 • Reply
  lindsey
  6 maart 2019 at 11:06

  ooh ik heb juist eens gekeken, en wat een leuke webshop 😮 ik doe voor jax graag mee voor de Cam Cam Bamboo Eetset – Aqua, maar vind ze stiekem allemaal wel mooi <3

 • Reply
  Julie
  7 maart 2019 at 21:42

  Waaw!!! Zo leuk! Ik doe mee voor de birds!!

Leave a Reply