Unicorns & Fairytales
kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales
Boeken jeugdboekenmaand My life Prentenboeken Winactie & Give away

5 Leuke kinderboeken over vriendschap + WIN

Om de jeugdboekenmaand goed in te zetten beginnen we met enkele boeken die helemaal bij het thema horen, namelijk kinderboeken over vriendschap. Uiteraard zijn er al honderden boeken met dit thema. Maar een kijkje in de boeken kan geen kwaad hé? Kijk je even mee?

Kinderboeken over vriendschap

Weet je wat zo leuk is met kinderboeken over vriendschap? Het is herkenbaar. Eigenlijk is het herkenbaar voor iedereen. Iedereen heeft wel iemand nodig. Vince vroeg me laatst nog: “hoe word je vrienden?”. Wel… dat is, vind ik, een heel goede vraag. Het deed me nadenken over vriendschap. Wanneer ben je eigenlijk vrienden? Voor kinderen zal dat al anders liggen dan bij volwassenen maar we hebben het zo uitgelegd: “vrienden word je als je ontdekt dat je graag samen speelt met elkaar. Als je dezelfde dingen leuk vindt en goed kunt praten/spelen zonder teveel ruzie te maken. Maar dat je het af en toe natuurlijk wel eens oneens bent met elkaar.” Daar kon hij zich wel in vinden.

 

5x Boekentips met als thema ‘vriendschap’

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

pin it!

Ik heb hier thuis wel enkele leuke kinderboeken over vriendschap. Uiteraard kan je ook altijd de boekentips op de website van de jeugdboekenmaand en Iedereen Leest raadplegen. Deze nieuwe toppertjes kan ik zelf alvast aanraden… (oh ja, en pin de bovenstaande afbeelding als je deze boekentips wil onthouden)

Download de handleiding over empathie van de jeugdboekenmaand die ze speciaal voor dit thema ontwikkeld hebben.

1.Vinnie & Flos

boeken thema vriendschap - unicornis & fairytales

boeken thema vriendschap - unicornis & fairytales

Als je nieuwe kinderboeken over vriendschap zoekt dan zijn deze wel erg leuk. Het zijn toffe kartonboekjes om Vinnie en Flos te leren kennen. Een nieuw duo die heel herkenbaar kunnen zijn voor peuters en kleuters. De onderwerpen: alle eerste keren in het leven. Voor alles wat Vinnie een beetje spannend vindt heeft Flos een oplossing. Samen durven ze alles. Vinnie verhuist en in zijn nieuwe kamer vindt hij Flos die daar stiekem woont. Vanaf dan zijn ze de beste vriendjes. Het is een meegroeiserie: de kartonboekjes zijn voor de allerkleinsten en er is ook een voorleesboek voor wat oudere kindjes. De serie is gemaakt  door Marte Jongbloed, die eerder twee keer de Pluim van de Senaat heeft gewonnen, en Natascha Stenvert, die het prentenboek voor de Kinderboekenweek van 2019 illustreert.

 

lees ook: 5 manieren hoe ik onze boeken opberg

2. Zullen we vriendjes zijn?

boeken thema vriendschap - unicornis & fairytales

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

Dit boekje behandelt 12 herkenbare situaties waarrond een kort verhaaltje is geschreven. Alles in het thema ‘vriendschap’. Een goed kinderboek over vrienschap om in de klas te gebruiken voor een klasgesprek of les. Onderwerpen zoals onder andere delen, eerlijk zijn, elkaar helpen, steunen en spijt hebben zullen aangekaart worden. Want dat hoort er allemaal bij…

 

3. Robot zoekt vriend

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

Robot heeft een briefje gekregen met een hart op. Hij wil weten wie dat geschreven heeft en gaat langs al zijn vrienden. Maar dan beseft hij plots dat hij geen hart heeft want hij is een robot. Hij besluit er dan zelf maar eentje te maken. Uiteindelijk weet hij van wie het briefje was. Hij ziet dino ook graag met HEEL ZIJN HART. Een kei leuk boek over een robot die héél graag zoals iedereen wil zijn.

 

4. Maurice de Krokodil en Arsène de Alligator

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

Een heel mooi prentenboek om in huis te hebben. Over twee vrienden die eigenlijk hetzelfde zijn en op zoek gaan naar gelijkenissen. De prenten en omslag zijn zeer eenvoudig maar het verhaal is uitmuntend.

5. Gonnie zegt GAK!

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

Ben je op zoek naar kinderboeken over vriendschap die geschikt zijn voor de allerkleinsten? Dan raad ik de boekjes van Gonnie & Gijsje en Teun aan. Toen Vince klein was las hij héél graag Teun, Gonnie en Gijsje. Hij heeft die liefde doorgegeven aan Lex. Dit verhaaltje wordt ondersteund door geluiden en is heel fijn om te lezen. De vrienden van Teun beleven leuke avonturen samen en hebben een magisch effect op kinderen. Wie houdt er nu niet van deze gansjes? In dit verhaaltje gaat Gijsje op zoek naar wie en ‘GAK’ heeft gezegd en gaat naar alle dieren om te vragen of zei het waren. Zo komt ze te weten welke dieren welk geluid maken en uiteindelijk ontdekt ze dat Gonnie haar riep om samen te gaan spelen. Leerrijk en leuk!

 

Win 2x Vinnie & Flos

kinderboeken over vriendschap - unicornis & fairytales

Wat vonden jullie van deze 5 kinderboeken over vriendschap? Ik laat jullie uiteraard niet met lege handen vertrekken… jullie krijgen de kans om de twee kartonboekjes FAMILIE en HUIS  van Vinnie & Flos te winnen en ik mag 2 winnaars blij maken! Ideaal voor kleinere kindjes of de kleuterklas !

 1. Laat weten dat je mee doet voor de boekjes
 2. Deel als je wil deze blogpost op je eigen sociale media of tag een vriend via Facebook

WINNAAR IS JOYCE WAAS

Schrijf je in op de kei toffe nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van leuke acties en artikels

* indicates required


 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

42 Comments

 • Reply
  Anna wienen
  2 maart 2019 at 07:56

  Ik doe heel graag mee 😍

 • Reply
  Selin
  2 maart 2019 at 08:27

  Wat een super leuke actie weer! Wij zijn gek op lezen! En we hebben een lief klein nichtje van tien weekjes die zo af en toe bij ons is. Dus de boekjes worden super goed gebruikt.

 • Reply
  Tania
  2 maart 2019 at 09:18

  Hier een enthousiaste boekenliefhebster die haar liefde voor boeken graag doorgeeft aan zoonlief!
  Dus laat die boekjes maar komen!

  • Reply
   Joyce Waas
   7 maart 2019 at 20:48

   Ik doe graag mee voor mijn zoontje, maar ook voor mijn kleuterklas. De boekjes passen petfect bij het thema de lentekriebels. Dat gaat over vriendschappen, familie en je lichaam.

 • Reply
  Isabel
  2 maart 2019 at 09:29

  Graag, om de boekenkast vd 2 zoontjes aan te vullen. Elke avond wordt er gelezen/voorgelezen.

 • Reply
  jennifer
  2 maart 2019 at 11:11

  Wij doen heel graag mee! 🙂

 • Reply
  Lynn Mahieu
  2 maart 2019 at 12:37

  Ooh dit is wel een tof thema om rond te werken in de klas met deze boekjes! Ik maak graag kans om dit leuke pakket cadeau te doen aan mijn kleuterjuf-schoonzusje 😁

 • Reply
  Misty Dg
  2 maart 2019 at 15:43

  Deze boekjes zouden super zijn voor mijn dochtertje 🤗

 • Reply
  Eve
  2 maart 2019 at 16:33

  Wij doen graag mee. Eindelijk nog eens wat nieuwe boekjes.. ik ben onze oude wat beu gelezen 😆

  tribe.of.eve

 • Reply
  Daphne
  2 maart 2019 at 16:45

  Wat een leuk en mooi onderwerp voor kinderboeken! Ik doe graag mee voor mijn dochter:).

 • Reply
  Jacqueline Van de Manakker
  2 maart 2019 at 20:40

  Wat leuk zullen ze dat hier vinden, ik doe heel graag mee

 • Reply
  Thaïs
  3 maart 2019 at 08:59

  Deze boekjes zouden ontzettend van pas komen! Zowel voor m’n zoontje thuis, als voor de kindjes in de klas!!

 • Reply
  Lindy
  3 maart 2019 at 09:12

  Ik doe graag mee voor de boekjes met dit mooie thema ❤️ onze dochter is gek op (voor)lezen, dus dan kunnen we in april weer nieuwe boekjes lezen!

 • Reply
  RITA JANSENS
  3 maart 2019 at 20:24

  Ik waag mijn kans voor de boekjes. Leuk voor als de kleinkinderen komen!

 • Reply
  Bianca Fenna
  4 maart 2019 at 09:18

  Wat een leuke boekjes, ik waag graag een kansje voor mijn neefje van bijna 4, die bijna naar de basisschool gaat, net verhuisd is en dat toch wel lastig vindt. Deze boekjes kunnen hem misschien wel onbewust helpen in het maken van vriendjes. Ik ga duimen

 • Reply
  Nele
  4 maart 2019 at 13:50

  Wat een leuke actie, onze kindjes vinden het super leuk om in boekjes te kijken. Ik doe graag mee voor hun.

 • Reply
  Astrid v
  4 maart 2019 at 15:27

  Graag doe ik mee met de winactie voor de boeken. Mijn zoontje is nu bijna 11 maand oud en hij kijkt heel graag in zijn boekjes.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  5 maart 2019 at 14:23

  Superleuk deze boekjes, echte aanraders. Ik doe graag mee.

 • Reply
  Marian B
  5 maart 2019 at 21:48

  Wat een leuke boeken heb je uitgelicht. Mijn dochtertje houdt al net zo veel van boekjes lezen als ik, daarom doe ik graag mee.

 • Reply
  lindsey
  6 maart 2019 at 10:53

  oh de geluidenboeken zijn hier al een succes, dus doe graag mee,

 • Reply
  Eva
  6 maart 2019 at 14:33

  Ik heb 2 boekenwormpjes thuis die graag meedoen!

 • Reply
  iris
  6 maart 2019 at 20:19

  Ik doe graag mee😊 mijn zoontjes houden van boekjes, verhaaltjes voorlezen. Vinden ze top!

 • Reply
  AnnaB
  7 maart 2019 at 20:42

  Lijkt mij een erg mooi boek om mijn zoontje uit voor te lezen

 • Reply
  Julie
  7 maart 2019 at 21:37

  Ik doe mee voor m’n dochters, maar ook voor m’n man om mee te nemen naar zijn kleuterklas!

 • Reply
  Sanne
  8 maart 2019 at 00:06

  Ik doe héél graag mee! #boekjesverslaafd

 • Reply
  Claudia Diependaal
  10 maart 2019 at 13:31

  Onze kleindochter van 1.5 heeft sinds een paar weoen hoorapparaatjes! Sindsdien wilt ze steeds voorgelezen worden door oma! Ik doe dan ook graag mee voor haar!

 • Reply
  Vanessa Draelants
  11 maart 2019 at 09:41

  Boekjes voorlezen is hier zo wat de gewoonte voor het slapengaan. Wij maken dus graag onze kans om wat vernieuwing te hebben!

 • Reply
  Pascale
  12 maart 2019 at 10:57

  Doe graag mee. Wat een superleuke boeken!!! 🙂

 • Reply
  Justine
  12 maart 2019 at 15:28

  Ik doe graag mee voor m’n dochtertje die in september naar de kleuterklas gaat! Ze is dol op boekjes!

 • Reply
  Sarah van der Laan
  13 maart 2019 at 01:44

  Leuk! Ik doe graag mee! Mooie boeken over vriendschap heb je uitgekozen voor deze post. Ik heb meteen wat boekdn op mijn lijstje gezet om samen met ons zoontje Joshua te lezen 😁

 • Reply
  Celine
  14 maart 2019 at 09:57

  Leuke selectie!
  Ik doe mee! Mijn oudste zoon is een echte boekenverslinder, we kunnen er nooit genoeg hebben 🙃

 • Reply
  Oma Will
  15 maart 2019 at 21:36

  Wat een schattige boekjes, Familie en Thuis.
  Ik doe graag mee voor mijn jongste kleindochter, die leert nog maar net lezen en kan het al een beetje.
  Ook de boeken over vriendschap , die moet ze later zeker lezen.
  Vriendschap is heel belangrijk voor je verdere leven. Vrienden heb je echt nodig.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin en heb geliked en geloved.

 • Reply
  iris
  17 maart 2019 at 10:05

  Ik doe graag mee😊

 • Reply
  Liesbeth
  19 maart 2019 at 12:18

  Onze kleine man is dol op boekjes! Ik doe heel graag mee!

 • Reply
  Lise
  22 maart 2019 at 07:56

  Dat zien er leuke boekjes uit, ik doe dan ook heel graag mee met deze winactie 😉

 • Reply
  Annelies van Hurne
  22 maart 2019 at 13:08

  Mijn zoon houd van voorlezen. Hij is net zo gek op verhalen als zijn mama. En ik vind het superleuk om voor te lezen. Ik doe dan ook graag mee.

 • Reply
  Nelly
  24 maart 2019 at 15:03

  Ik loot graag mee voor de leuke boekjes.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  27 maart 2019 at 21:40

  Wat een tof overzichtje. Ik kende de boekjes van Gonnie al maar wist niet dat daar ook een geluidenboekje van was. Daar moet ik eens naar op zoek gaan. 😀 Ook voor de te winnen boekjes doe ik graag mee want mijn dochtertje is een echte boekenwurm (net zoals mama 😀 )

 • Reply
  Jolijn
  30 maart 2019 at 20:56

  Leuke actie, ik maak graag kans (:

 • Reply
  iris
  31 maart 2019 at 22:53

  Leuk😊 ik doe mee!

 • Reply
  Nelly
  2 april 2019 at 20:57

  Ik wil deze boekjes wel winnen

 • Reply
  Nathalie Buttiens
  7 april 2019 at 21:34

  Ik doe graag mee.

Leave a Reply