Unicorns & Fairytales
Diary My life

5 dingen die ik van mijn to do lijstje kan schrappen *vreugdedans*

In mijn hoofd heerst chaos. Je wil daar echt niet zijn nu. Probeer er niets bij te stoppen want dan floept er iets anders uit. Daarom ben ik zo ontzettend blij dat ik dingen van mijn ellenlange to do lijst kan schrappen. De lijst is lang. Waarom eigenlijk? Ik weet het zelf niet.

Chaos?

Waarom steek je er dan zoveel in zou je je kunnen afvragen. Wel ik heb geen idee. Ik ben zo geboren. Met het idee dat ik alles moet proberen en alles moet doen en in alles moet uitblinken. Een heel vervelende eigenschap van mij en dat weet ik ook. Ik heb zoveel ideeën, dat kan je niet geloven. Er is nog geen enkele dag in mijn leven geweest dat ik geen idee had. Ik vind altijd wel iets nieuws uit. Bloggen, dat was het nieuwe idee in 2013. Een idee dat toch wel een goed idee geweest blijkt te zijn en dat ik eindelijk volhoud. Want als je veel wil proberen dan heb je geen ruimte om blijvende zaken te doen. Toen korfballen wegviel moest ik een ander doel hebben. En dat was dit… Maar goed… over die lijstjes enzo.

Projecten

Ik wil ik wil ik wil. Ik word gek als mijn kinderen zinnen beginnen met ‘ik wil’ en toch doe ik het zelf ook. Ik wil ook gewoon alles. Vaak schuif ik dingen aan de kant. Ik noteer ergens (ja je leest dat goed…ergens…en vraag me nu niet meer waar dan…) dat ik ‘het’ eens zou moeten doen. Of vragen… aan iemand. Maar ik presteer wel goed onder druk en als iets écht begint te dringen dan komt het wel voor mekaar.

1. Kamer van Vince schilderen 

Yes! Oké, iets dat ik niet zelf wou doen maar waar ik manlief aan moest zetten. Ik wou die berg weg. Ik zei het al een tijdje dat ik de kamer van Vince wou veranderen en nu is het dan zover. Er komt schot in de zaak. Het werd me te kil, die zwart-witte kleuren. Te eentonig. Niet warm genoeg. Nou ja, je snapt me wel. Het werd tijd voor iets anders. Wat dat gaat worden uiteindelijk dat zal je zeker wel te zien krijgen. Hij krijgt in ieder geval een eigen ‘vakjeskast’ om speelgoed in op te bergen zodat hij ook eens op zijn kamer kan gaan spelen. Daar kijkt hij wel naar uit. Slik, kleine jongens worden groot zeker? Ik ben nog wel blij dat ik zelf kan beslissen wat voor interieur het is. Oh wat ga ik de tijd verafschuwen dat er posters gaan hangen van bands en vlaggen. Jakkie. Maar ook dat is weer een periode dat je moet lossen zeker? Daar hebben we nog even tijd voor.

2. Een anti-doorkijk laag gaan halen 

Toen we in ons huis kwamen wonen waren de overburen een kopje kleiner. Echt dan… Het appartement kreeg een verdieping bij dus de bovenste nieuwe buren konden zo in de badkamer zien. Natuurlijk hadden we de bovenste stukjes niet afgeplakt en na ‘s morgens af en toe even bijna oog in oog te staan met de overbuur, besloot ik er maar kleren voor te hangen. Ik probeerde af en toe nog in het donker te douchen maar dat was nu ook niet echt leuk. Dus gedaan met ramen bedekken met vesten en jurkjes, we doen effe gewoon en kleven een anti-doorkijk laag op die bovenste stukjes. We zijn eindelijk naar de Brico geraakt… ahum. Terug natuurlijk daglicht in de badkamer en geen inkijk. Yes!

3. Nieuw wasmachine 

Het werd tijd… een nieuwe zuinige wasmachine en ik heb er meteen eentje van A+++ , van het merk Samsung, via Coolblue, extra zuinig en met verschillende wasfuncties. en kei cool ook. Het design is echt wel knap.  Oh ja en heel leuk: het heeft een AddWash compartiment. Het gebeurde wel vaker dat ik nog achtergebleven sokken vond die ik er eigenlijk had moeten bijstoppen. Ik heb het ook al meteen kunnen testen want uiteraard moest ik deze functie nogal snel gebruiken 😉 Het is in feite een handig luikje waar je vergeten stuks nog in het wasmachine kan toevoegen zonder problemen. Je moet enkel het programma even pauzeren. Ook heeft deze wasmachine een QuickDrive die zorgt voor kortere wasprogramma’s indien het niet langer nodig is wat ook weer zorgt dat er minder energie verbruikt wordt. Hij is trouwes ook erg stil hihi. Hij heeft wél een kei leuk melodietje wanneer hij klaar is. De allereerste keer zochten we ons gek achter het speelgoedje dat dit geluid maakte. Nu weten we beter. Deze wasmachine heeft ook een eco-bubble technologie. Huh wat?De Eco Bubble-technologie slaat wasmiddel en water tot schuim, door er onder hoge druk zuurstof in te pompen. Voordat de cyclus van de wasmachine begint, komt het schuim al in de trommel met jouw was terecht. De reinigende bubbels dringen veel dieper door in het wasgoed dan geconcentreerd wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je je was op een lagere temperatuur ook schoon krijgt. Een extraatje is ook de SmartThingsApp die je kan downloaden en die ervoor zorgt dat je op afstand je wasmachine kan bedienen. Kei handig is het feit dat je dan kan selecteren wat voor was je wil doen (beddengoed, BH’s, shirts, broeken, jeans enz…) en dat de wasassistent het beste programma selecteert. Je kan dan vanop afstand starten met de was.

Ik ben zeer blij met mijn nieuw snufje en hij werk echt goed! Hij stelt zichzelf optimaal in als je het gewenste programma selecteert. Dat is toch al zeker 1 ding van mijn ‘ik word duurzamer lijstje’.

Lees ook: Tips om energie te besparen thuis (en dus ook minder CO2 uitstoot!)

 

4. Yoga ! 

Ik wil het al kei lang gaan doen en nu is het eigenlijk zover. Door een fijne ontdekking kan ik nu maar liefst 25 keer genieten van een professionele yoga les en ik ben helemaal verkocht. Yyoga heeft een nieuwe vestiging geopend op het Zuid in Antwerpen en ik mocht alvast genieten van een proefles. Die was bangelijk. Ik voelde me nadien herboren. No kidding, ik had nooit gedacht dat Yoga iets voor mij zou zijn, maar dat is het dus zeker wel! Ik heb mijn ding dus gevonden en kan niet wachten tot ik mijn tweede yoga les ga volgen.

 

5. Zolder ontspullen

Ik ben er al veel te lang mee bezig met dat ontspullen. Ik word er gek van. Maar binnenkort zijn de kinderen een weekje weg en hebben wij alvast een aanhangwagen geregeld zodat we alles kunnen wegdoen. Ik ga ook veel gratis wegschenken en hoop dat er andere mensen gebaat mee gaan zijn. Ik heb nog zoveel schoenen, servies en ongebruikte dingen die ik niet meer gebruik. Ook mijn kinderwagen staat te koop. Die ga ik nu niet helemaal weggeven natuurlijk want die is nog heeeeel goed. Je kan ze ook vinden op Unicorns & Fairytales verkoopt. Maar goed, die zolder is zo goed als gesorteerd en nu is het gewoon WEG WEG WEG…

 
 

En jullie? Hebben jullie to-do lijstjes waar maar geen einde aan komt?

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply