Unicorns & Fairytales
borrelhapje voor Nieuwjaar en Kerst - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen lunch My life tussendoortjes en snacks

Een hartige pesto kerstboom uit bladerdeeg maken

Ik maakte deze topper vorig jaar en het was een succes. Superlekker en er zijn ontzettend veel variaties mogelijk. De kerstboom uit bladerdeeg is zo gemakkelijk dat dit een snel aperitiefhapje kan zijn om zelf te maken. Je kan dit zelfs samen met je kinderen maken. Ze zullen dit heel leuk vinden.

Kerstboom uit bladerdeeg

Wij maakten deze kerstboom uit bladerdeeg omdat we op zoek waren naar een gemakkelijk en leuk hapje voor Kerst. Dit kan je samen met je kinderen maken en ze zullen apetrots zijn dat ze dit samen met jou gemaakt hebben. Bladerdeeg is zeer gemakkelijk om mee te werken en je kan er zoveel verschillende dingen mee doen. Ook kan je experimenteren met de vulling. Je kan hem hartig maken of zoet… Alles is mogelijk. Vul het met wat jij graag wil.

kerstboom uit bladerdeeg - unicorns & fairytales

Pesto bladerdeeg kerstboom

Wij gebruikten groene pesto in dit recept. Lekker ook nog met kaas tussen. Wil je hem liever zoet dan kan je Nutella gebruiken bijvoorbeeld, zoals onze Nutella baderdeegstengels. Omdat je de takken van de kerstboom uit bladerdeeg moet draaien kan je deze vorm moeilijker vullen en kan je dus best kiezen voor een dunne vulling.

Ingrediënten:

  • 2 vellen bladerdeeg
  • eieren
  • pesto
  • ham
  • kaas
pesto bladerdeeg kerstboom- unicorns & fairytales

Zo maak je het:

Leg 1 bladerdeegvel op een bakpapier op een bakplaat en besmeer met de pesto. Leg daar de reepjes ham en gemalen kaas op. Maak toe met een tweede vel bladerdeeg. Snijd de bladerdeegvellen in de vorm van een kerstboom. Maak dan horizontale insnijdingen om de 2 cm, maar snijd niet helemaal tot aan het midden, laat ook nog een stam over. Je kan dan de stukken die je gesneden hebt omrollen. Bestrijk je bladerdeeg kerstboom met een losgeklopt ei. Je kan het eventueel nog decoreren met in de helft gesneden tomaatjes. Zet in de voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25 minuten of tot de kerstboom uit bladerdeeg goudbruin ziet. Dan is het smullen maar. De gasten kunnen de takken van de kerstboom zelf afbreken.

Merry x-mas

Ziezo, nu kan jij jouw gasten weeral verwennen met een hapje en drankje. Jouw kinderen zijn mega trots dat ze jou hebben mogen helpen en smullen maar al te graag van gerechtjes die ze zelf mee hebben mogen maken. Geniet van de kerstdagen!

lees ook: de kersttaart en verjaardagstaart van Lex

Pin it

Vind je dit wel leuk om zelf eens te maken? Pin het dan op Pinterest . Ga zeker ook eens kijken naar het instagram KIDSFOOD&LUNCHBOX met leuke hapjes en gerechtjes.

kerstboom uit bladerdeeg - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply