Unicorns & Fairytales
schoolspullen labelen - unicorns & fairytales
Food Get inspired lunchbox moederschap My life

Een gevarieerde brooddoos maken

Wat is nou de ideaal gevulde brooddoos? Wel, ik ga alvast niet vertellen wat jullie moeten doen maar voor mezelf vind ik een “gevarieerde” brooddoos het leukst. Zeker voor kinderen lijkt het me leuk. Ikzelf eet ook liefst een beetje gevarieerd met verschillende keuzes. Niet maar 1 soort boterham.

Een gevarieerde brooddoos?

Een gevarieerde brooddoos hoeft niet moeilijk te zijn. Wat bedoel ik daar nu mee? Steek in de brooddoos eens wat anders dan altijd dezelfde boterhammen en hetzelfde beleg. Maak lunchen (of snacken,  ontbijten, dineren…) fijn. Ik hou er zelf ook van om zulke brooddozen te maken. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn. Onze brooddoos komt van Greenjump, een ecologische webshop. De brooddoos is van roestvrij staal, een duurzaam en BPA-vrij materiaal. De drinkbus idem dito. Vince vindt het een heerlijke drinkbus. Door de draaiknop kan je ook geen lekken hebben. Het tomatendoosje kocht ik bij het Kruidvat. Handig! Wil je verschillende dingen in een brooddoos stoppen? Dan is een brooddoos met vakjes of verdiepingen wel fijn. Eigenlijk een soort Bento brooddoos.

gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales

Zoals je ziet hebben al mijn doosjes al braaf een label. Ze komen van Labestudio.

Lunch

Ik mocht van De Leukste Lunch enkele Bento spulletjes uitproberen en dit is het geworden. Een kleine lunch met wat lekkers. Ook een dessertje (poffertjes mmmmm)

bento de leukste lunch - unicorns & fairytalesbento de leukste lunch - unicorns & fairytales

Lees opnieuw de blog over de Bento ervaring of bekijk de VLOG.

Vieruurtje

Ik durf ook wel eens een brooddoos gebruiken voor het vieruurtje. Ik snijd dan verschillende soorten fruit en stop ze in de vakjes. Ook de nieuwste ‘Bear Snack’ leg ik er wel eens bij. Wat is dat nou weer, hoor ik je denken. Wel, dat is opgerold gedroogd fruit. YoYo’s (jaja naar jojo’s genoemd)  Je hebt er verschillende smaakjes in. Appel, mango, framboos, aardbei. Te koop in de Carrefour en je kan plaatjes sparen en barcodes verzamelen voor een leuke landkaart.

gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales  gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales  gevarieerde brooddoos - unicorns & fairytales

 

Ik kijk al uit naar de momenten dat ik leuke brooddozen kan maken als Vince naar school gaat. Hopelijk heb ik er dan genoeg tijd voor maar het kan ook makkelijk. Je kan leuke figuren maken, tomaatjes en komkommer snijden kan al de dag ervoor enzovoort.  Ik blijf alvast mijn inspiratie met jullie delen!

Maken jullie graag leuke brooddozen? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Ester
    29 september 2016 at 09:55

    Die yoyo’s zijn echt tof!
    Zal ik binnenkort ook eens aanschaffen 😉

Leave a Reply