Unicorns & Fairytales
herinneringsboek - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken My life Prentenboeken

2 mooie herinneringsboeken om te bewaren

Ik weet dat ik als kind enorm veel had aan dingen van me af te schrijven. Ik had altijd een dagboek en ik schreef er bijna elke dag in. Het kan voor kinderen (en volwassenen) een soort van rouwverwerking zijn om herinneringen te schrijven over dierbare personen die overleden zijn. Zo zijn er twee mooie herinneringsboeken die ik graag aan jullie laat zien. Zowel eentje voor kinderen als voor oudere kinderen/volwassenen.

Vaarwel, mijn boekje vol herinneringen

2FBEF8FE AE86 4B15 B582 D6B10D9B0ADC - 2 mooie herinneringsboeken om te bewaren

C5C0F14E A417 4D58 BF57 BDF875BB45A1 - 2 mooie herinneringsboeken om te bewaren

2A79505F 59EC 4714 9016 F310B8675800 - 2 mooie herinneringsboeken om te bewaren

Het eerste herinneringsboek is speciaal voor kinderen. Dit mooie boekje van Nathalie Slosse, inmiddels zelf overleden, is mede een initiatief van VZW Talismanneke. Talismanneke ontwikkelt fantasievolle projecten in het kader van emotionele opvoeding. Moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken helpt om veerkrachtiger in het leven te staan.

Het boekje is op kindermaat gemaakt en daar kan het kind allerlei herinneringen in kwijt over een geliefd persoon die overleden is. Ze kunnen er foto’s in kleven, leuke momenten bovenhalen, iets vertellen over de uitvaart en kunnen ze allerlei vraagjes beantwoorden die hen helpen met het verlies om te gaan. Het is voor vele kinderen een houvast, een soort troost om over de geliefde iets te schrijven en aan mooie momenten terug te denken.

Je kan dit boekje hier vinden.

Herinneringsboek

D134B12B F8A1 4E7A 877B DDFD4CFAA3A0 - 2 mooie herinneringsboeken om te bewaren

B3E4133F 7834 4FEA 940C C1F30DAF7967 - 2 mooie herinneringsboeken om te bewaren

Dit mooie invulboek van uitgeverij Snor is gemaakt zodat nabestaanden van een overleden persoon hier de mooiste momenten samen kunnen opschrijven. Een soort afscheidsboek dat een verzamelplek is met liefdevolle herinneringen. Het herinneringsboek is gemaakt door een meisje dat beide ouders verloor door een vliegtuigongeluk. De anekdotes, de verhalen over haar ouders gaven haar vaak weer een glimlach op haar gezicht. Het is fijn om herinneringen naar boven te halen, oude foto’s te zien en zo je geliefden een stukje dichter bij je te hebben. In dit boek kan je al deze anekdotes en mooie momenten bundelen en de nabestaanden kunnen er ook foto’s inkleven of leuke momenten in opschrijven.

Je kan dit boek hier vinden.

 

Lees ook: rouwverwerking bij kinderen

 

Wat vind jij van het idee van een herinneringsboek? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply