Unicorns & Fairytales
My life Onderwijs Personal

Dag van de leerkracht

Er wordt ook een minuutje aandacht aan gegeven in het nieuws en er wordt een fuif georganiseerd door het Stedelijk Buitengewoon Onderwijs. Maar met aandacht geven bedoel ik niet de leerkrachten zelf die aan elkaar een compliment geven. Dat is alsof alle men elkaar in de bloemetjes zet en zegt: “wij doen ons job toch goed hé, met zoveel passie, bedankt aan onszelf!”

Gisteren viel ik van de ene in de andere verbazing. Ik had al wel gemerkt dat er een mama van de ouderraad in de klas was geweest om iets aan de kinderen te zeggen/vragen, maar ik had er eerlijk gezegd niet zoveel aandacht aan besteed en was het al een beetje vergeten.

Op de duur zit je met zoveel zaken in je hoofd dat er sommige dingen gewoon niet meer bij kunnen. ‘s Morgens stond de directeur op de speelplaats met de microfoon in zijn hand om ons een leuke dag toe te wensen en om ons te bedanken. Dat op zich vond ik al heel fijn. Hij kwam ook met een leuke mededeling: alle bewakingen die we normaal doen ‘s middags gingen gedaan worden door de mama’s zodat wij met zijn allen samen konden eten in de leraarskamer (met een klein glaasje erbij). Mijn dag kon niet meer stuk want ik had 45 minuten middagtoezicht in de refter !

In de klas gekomen hadden heel wat leerlingen een leuke tekening gemaakt of een klein cadeautje! Er was in het geheim een brief mee naar huis gegaan om de kinderen te laten weten dat het Dag van de leerkracht was en of ze iets wilden knutselen of tekenen. Een geheim was het zeker! Ik, die meestal heel nieuwsgierig ben en alles te weten kom, wist van niets!!!  Ik kreeg leuke tekeningen, een medaille, een zelfgemaakt portemonneetje en een lekkere fles wijn uit een persoonlijke wijnkelder !

medaille

Alsof dat nog niet genoeg was kwamen er 2 mama’s met een kar vol koffie, thee en koffiekoekjes langs in alle klassen om de juffen en meesters te verwennen. Wát een leuk initiatief! We kregen ook de klasfoto vergroot op A3 met alle namen van de kinderen erop (en geplastificeerd). Ik kon hen niet genoeg bedanken.

dag leerkracht2

 

Zoals beloofd stonden de mama’s klaar ‘s middags om de kinderen op te vangen en mochten wij gezellig met alle collega’s lunchen. Er werd gelachen, een glaasje gedronken en we kregen van de school ook allemaal een (zeer handig) cadeautje: een usb-stick met het logo van de school!  Zo’n dingen kan je niet genoeg hebben!

stick

Het was een leuke dag die eens niet onopgemerkt voorbij ging! Het voelt goed om eens geapprecieerd te worden. Ik hoorde ook van de mama’s: ” jullie mogen het hebben hoor!” Dat is eens iets anders dan altijd te horen krijgen hoe gemakkelijk onze job is.

Ik denk dat alle juffen en meesters een geweldige dag hebben gehad en lachend het weekend ingezet hebben. Ik alvast wel…

Benieuwd naar enkele leuke foto’s? Surf even naar de website van onze school of ga meteen naar de foto’s en klik op dag van de leerkracht.

Hebben jullie de juf of meester al een bedankje gegeven? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Linda
  4 oktober 2014 at 17:42

  Wat lief van ze. Op zo’n dag gaat het om het gebaar, dat je weet dat ze je waarderen. Als er dan zo uitgepakt wordt is dat natuurlijk helemaal super.

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2014 at 09:32

   Klopt! Ik was heel blij.

 • Reply
  Woohoo by Davina
  5 oktober 2014 at 07:33

  Heel leuk, die appreciatie! Bij ons zorgde de directie zoals elk jaar voor een ontbijt voor de leerkrachten. Ook heel aangenaam 🙂

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2014 at 09:32

   Ja inderdaad dat is ook heel leuk!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 oktober 2014 at 09:59

  Lieve moeders hoor! Liever dan ik…

  • Reply
   Nathalie
   7 oktober 2014 at 15:50

   Liever dan jij? Waarom?

Leave a Reply