Unicorns & Fairytales
blotevoetenpad barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales
My life Op stap uitstappen in openlucht

Barrevoetspad : superleuk blotevoetenpad in De Schorre

Ben je al volop jouw Staycation in eigen land aan het plannen voor deze zomer? Dan heb ik nog een hele leuke uitstap voor jou om in de kijker te zetten. Het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom (welbekend van Tomorrowland) heeft enorm veel te bieden. Daar vind je onder andere het Barrevoetspad, een 850 meter lang blotevoetenpad dat al jouw zintuigen gaan prikkelen. Bovendien kan je er gratis gebruik van maken, tenzij je een rugzakje wil met spullen in. 

Blotevoetenpad

Het Barrevoetspad in De Schorre in Boom is een superleuk blotevoetenpad, gelegen in de natuur en is een prikkeling voor alle zintuigen. Je wandelt over mossen, kleibroden, modder, zachte kiezels, wol, hooi, enz.. Je klautert over boomstammetjes, houten schijven, modderpoeltjes.. .Er zijn op het blotevoetpad ook een 300-tal kruiden en geurplanten aangeplant, zoals kruiptijm, munt, citroenverbena. Op het einde kom je aan het vlonderterras, waar je de voeten kunt wassen en de schoenen terug kan aantrekken.

blotevoetenpad barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales

Barrevoetspad in De Schorre - Unicorns & fairytales

blotevoetenpad barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales

Goed voor de zintuigen

Een botevoetenpad is goed voor de zintuigen en de weerstand. Zo worden de voeten op een natuurlijke manier gemasseerd, wat de doorbloeding ten goede komt en weer gezond is. Ook de hersenen worden geprikkeld. In de natuur rondlopen is sowieso al heel gezond en de verschillende sensaties aan de voeten zou een positief effect hebben op allemaal verschillende gebieden. Maar eigenlijk is het ook gewoon dikke fun en zijn kinderen (en volwassenen) verwonderd. Het is fijn om op blote voeten door het leven te gaan. Ik vind het zelf heerlijk om op blote voeten door mijn huis en tuin te lopen. Na onze wandeling door het Barrevoetspad voelden mijn voetjes helemaal anders aan. We zouden meer een blotevoetenpad moeten gaan doen…

blotevoetenpad barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales

blotevoetenpad barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales

Barrevoetspad in De Schorre - unicorns & fairytales

Magisch trollenbos

Behalve het Barrevoetspad, het leuke blotevoetenpad, kan je ook in De Schorre een trollenwandeling gaan doen. Deze gigantische trollen zijn een geschenk van Tomorrowland aan De Schorre en zijn gemaakt door een Deense recyclagekunstenaar.

De kunstenaar vertelt:  “De sculpturen zijn gemaakt uit herwonnen materiaal als pallethout, gesloopte houten constructies, afgebroken takken en omvergevallen bomen. Het zijn materialen die zowel uit mijn eigen atelier komen als hout dat gevonden werd op het domein van De Schorre zelf. Met mijn werk wil ik tonen wat voor een gigantische dingen je kan bouwen met afval dat niemand meer wil hebben. Om de trollen een lang, gezond en gelukkig leven te schenken, werd de basisconstructie wel uit nieuw en behandeld hout gemaakt. Vrijwilligers uit de buurt en leerlingen houtbewerking van de technische school PTS in Boom hebben geholpen met de bouw.”

trollen wandeling in de Schorre - unicorns & fairytales

 

Ben je dus op zoek naar een leuke Zomerse uitstap? Dan raad ik zeker aan het blotevoetenpad (Barrevoetspad) in De Schorre in Boom te komen doen en daarnaast ook de trollenwandeling.

Het Barrevoetspad is gratis van 1 april (of bij de start van de paasvakantie indien deze vroeger begint) t.e.m. 31 oktober. Je hoeft hiervoor niet te reserveren.. Om de beleving nog completer te maken, bedachten ze: ‘de barrevoetsrugzak’. Dit is een rugzakje vol leuke en ook nuttige gadgets (het De Schorre Doeboek, een handdoekje, een rugstreeppad knuffeldier en een balpen) en waarin je bovendien je schoenen in kwijt kan. Dit bieden ze te koop aan voor 10 euro aan het onthaal.

Download hier je gratis Barrevoetsfolder, of haal hem op aan het onthaal van De Schorre. Klik hiervoor het handig stappenplan van toerisme voor autisme.

blote voeten pad - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply