Unicorns & Fairytales
Boeken Doeboeken

2 boeken die kinderen van hun verveling afhelpen

Het weer is echt niet zoals ik het had voorgesteld hoe het ging zijn in de vakantie. Op regenachtige momenten zit je soms liever binnen dan buiten. Om de verveling tegen te gaan heb ik twee leuke boeken met opdrachten en weetjes ontdekt. Echt toffe doeboeken voor kinderen. Ook altijd leuk om cadeau te geven. Benieuwd?

Doeboek met opdrachten : Land in zicht

Met dit doeboek met opdrachten, Land in zicht, creëren kinderen hun eigen leukste land ter wereld. Het boek is gemaakt door Pieter Gaudesaboos & Brunhilde Borms, (uitgeverij Lannoo). Dit boek is ideaal voor kinderen met een grote fantasie en die graag dingen creëren, tekenen en knutselen. Het avontuur start met een mysterieuze brief van de ‘Wereld Landen Raad’. Zij zijn een top secret organisatie en hebben 7 eilanden ontdekt. Ze vragen aan jouw kind om in alle geheim een van die eilanden te ontwerpen (de vlag, straten, winkels enz…). Er hoort een uitknipposter bij en vele opdrachten waar ze wel een tijdje mee zoet zijn.Ze moeten een huis inrichten, gezinnen samenstellen, verkeersborden ontwerpen enz… Op het einde kunnen ze hun eigen eiland voorstellen.

TIP: Geef dit doeboek met opdrachten aan je kind en spreek af dat je een voorstellingsavond gaat organiseren als het eiland af is, met een plechtige huldiging. Dat is weeral een leuk familiemoment om naar uit te kijken, niet?

doeboek met opdrachten - unicorns & fairytales

doeboek met opdrachten - unicorns & fairytales doeboek met opdrachten - unicorns & fairytales doeboek met opdrachten - unicorns & fairytales

 

Weetjesboek: 321 Superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

Dit dik boek, 321 superslimme dingen,  van Mathilda Masters & illustraties van Louize Perdieus is ingedeeld in 12 hoofdstukken die allemaal over een bepaald onderwerp gaan (beestjes, lichaam, sporten, beroemde en beruchte mensen, geschiedenis, de aarde, de wereld, wetenschap, woorden en taal, alles wat groeit en bloeit, eten en sterren). Per onderwerp staan er een hoop weetjes. Kort, overzichtelijk en bondig. Dit is een ideaal boek voor kinderen die graag veel weten.Wist je trouwens dat onze schoenmaat bepaald werd door Karel De Grote en dat wij bepaalde lichaamsdelen niet meer gebruiken zoals een knipvlies aan ons oog en spieren in de oren? Vroeger gebruikten onze voorouders die wel! De appendix en het staartbeentje werden door onze voorouders ook nog gebruikt! Waarom? Dat lees je in dit boek. Wedden dat je kind afkomt met behoorlijk wat interessante weetjes die ook leuk zijn voor jullie? Altijd wel iets te vertellen aan tafel en tijdens gesprekjes.

TIP: zet dit boek zeker op de boekenplank, goed in het zicht van je kind. Of daag hem uit om ‘het weetje van de dag/week’ op te schrijven op een bord of te vertellen tijdens het avondeten (of een ander moment).

weetjesboek - unicorns & fairytales

weetjesboek - unicorns & fairytales weetjesboek - unicorns & fairytales

 

Voor nog meer inspiratie: leuke boeken die jouw kind zullen bezighouden tijdens de vakantie

En ook deze: Leuke kijk -en zoekboeken volgens Vince

en zeer zeker deze: superleuke weetjesboeken ! 

 

Zijn dit doeboek met opdrachten en het weetjesboek iets voor jouw kind? Ik denk dat deze boeken ook ideaal in een klas kunnen gebruikt worden.

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    roelina
    8 augustus 2017 at 22:49

    Wat en gave boeken kom jij toch steeds mee. Ik wou dat mijn zoon alvast oud genoeg was.

Leave a Reply