Unicorns & Fairytales
dokus pokus - unicorns & fairytales
Boeken DIY jeugdboekenmaand Leesboeken Winactie & Give away

Dokus Pokus, over een tovenaarsfamilie & WIN

Dokus Pokus, een serie waarvan ik sowieso fan zou geweest zijn moest ik nog kind zijn geweest. Alhoewel, ik lees stiekem wel graag nog kinderboeken en jeugdboeken. Maar tegen niemand zeggen hé 😉 Dokus Pokus woont met zijn tovenaarsfamilie tussen de gewone mensen en uiteraard zorgt dat soms voor moeilijkheden. Een leuk boek, vlot geschreven en een musthave in de bibliotheek.

Dokus Pokus

Het eerste boek in de serie van Dokus Pokus is ‘Dokus Pokus en tante Pina’. Hij is de enige in het gezin die niet kan toveren. Dat probeert hij te compenseren met het gebruik van technologie. Zo wordt dit boekje een ideaal boekje in het thema van de jeugdboekenweek: wetenschap en technologie. In het eerste boekje van de serie wordt hun leven verstoord door tante Pina. Door haar rare streken komt hun geheim in gevaar. Ze wonen immers tussen de gewone mensen. Dokus gaat op onderzoek uit. Waarom is zijn tante hier en wie is de gedaante die op een bezem door het dorp vliegt?  Tante Pina krijgt de schuld maar Dokus ontdekt al snel dat er nog een andere heks in het dorp is. Samen met zijn klasgenootje Lisa gaat hij op zoek naar de echte dader. Ondertussen moet hij de ware aard van zijn familie geheim houden voor Lisa en dat is soms heel erg moeilijk.

dokus pokus - unicorns & fairytales

 

Het tweede boek van de serie is Dokus Pokus & de Protpot. Op een schoolfeest krijgen alle kinderen plots buikpijn en kunnen niet stoppen met scheten te laten. Dokus gaat op onderzoek. De leraar wiskunde vermoedt tovenarij en wijst richting zijn familie. Hij moet dus snel zijn. Dokus moet een oplossing vinden. Een hilarisch verhaal met leuke gekleurde prenten en veel humor en fantasie.

 

Leuke activiteiten met het boek

Dit boek gaat over tovenarij en technologie. Je kan er dus heel veel leuke activiteiten aan koppelen. Zelf een brouwsel maken, een magische spreuk, iets knutselen (rond Halloween bijvoorbeeld), slijm maken enz… Ik maakte met de kinderen van mijn klas zelf slijm. Het leuke slijmboek heeft ons hierbij geholpen. Ze mochten zelf een recept uitkiezen, hun materiaal meenemen en we gingen op een namiddag aan de slag. Makkelijke activiteit denk je? No way. Ze moesten vaak even zoeken naar het juiste recept en de juiste samenstelling én ik heb mijn klas nog nooit zo goed zien samenwerken. Ze hielpen elkaar en lieten hun creaties aan elkaar zien. Sommigen begonnen ook te experimenteren met de verschillende ingrediënten. Super!

slijm - unicorns & fairytales slijm - unicorns & fairytales slijm - unicorns & fairytales

lees ook: pimp je slijm

 

WIN

Wil jij deze serie boekjes ook graag lezen? Ik mag maar liefst 5 setjes van Dokus Pokus 1 en 2 weggeven. Als dat niet mooi is? Laat het dus zeker aan vrienden en familie weten of doe mee voor de school van je kind! Wat moet je doen…

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

 

Meedoen kan tot en met 6 april 2018. Heb je de andere winacties al gezien van de jeugdboekenmaand? Kijk bij categorie WIN!  

 

WINNAARS: Francesca, Isalie, Elke De Backer, Elke Wauters, Katrien Verbouw


XOXO Nathalie

You Might Also Like...

42 Comments

 • Reply
  Angelique
  30 maart 2018 at 06:53

  Wat lijken mij dit leuke boeken zeg!! Ik kende ze nog niet. Ideaal voor mijn zoontje die dit echt heel erg leuk zou vinden.
  Waarom ik zou moeten winnen?? Ik heb geen speciale reden en ik gun het iedereen. Maar het zou wel heel erg leuk zijn voor mijn boekenverslindende kleine man en later zijn kleine zusje 😀

 • Reply
  Jacqueline Van de Manakker
  30 maart 2018 at 07:11

  Hier zouden er 2 heel blij mee zijn, de oudste zou ze zelf kunnen lezen en de jongste is gek op voorlezen, dus zou echt geweldig zijn. Ik waag dolgraag een kansje

 • Reply
  Lore
  30 maart 2018 at 07:14

  Zou super zijn om onze schoolbib aan te vullen 💕🍀

 • Reply
  Fie Vermeulen
  30 maart 2018 at 07:23

  Zou super leuk zijn voor mijn 2 boekenmonstertjes!

 • Reply
  Katrien
  30 maart 2018 at 07:28

  Dit liken mij idéale boeken voor mij kleuters. Ze hebben allebei veel fantasie en houden er erg van wanneer ik hen verhalen voorlees. Dit is zeker iets wat ze graag zouden horen en het zou een welkome afwisseling zijn van Peter Pan die hier steevast wordt uitgepikt als het ultieme bedverhaal door zoonlief.

 • Reply
  Shanna
  30 maart 2018 at 07:30

  Oh wat leuke boeken! Mijn zoon is gek op voorlezen.. en op protjes 😝 zou fijn zijn een setje te winnen
  Liefs Shanna en Miel

 • Reply
  Manon
  30 maart 2018 at 07:31

  Woe dat zouden ze hier echt heel leuk vinden. Heb twee leesmonsters helemaal verzot op fantasieverhalen!! Ik doe heel graag mee!!!

 • Reply
  Rob
  30 maart 2018 at 07:31

  Zou kei leuk zijn in mijn kleuterklas. Op die manier hebben veel kinderen iets aan die boeken, elk jaar opnieuw!

 • Reply
  Elke
  30 maart 2018 at 07:33

  Dit zouden onze 2 kleike boekenverslindertjes heerlijk vinden,dus wij duimen 🤞

 • Reply
  Elke
  30 maart 2018 at 07:37

  Dit zouden mijn 2 kleine boekenverslindertjes heerlijk vinden 😍🤞

 • Reply
  Lissy Steegmans
  30 maart 2018 at 07:41

  Oooooh, waaauuw!
  Deze lijken me suuuuuuperleuk!! Ik ben nogal fan van Harry Potter en wil mijn zoon indoctrineren want mn man is fan van Anthony Horowitz 🙂 Inderdaad, soms een strijd hier, haha!
  En ons neefje van 8 is zot van technologie dus dat is een leuke combinatie. Nu fingers crossed!

 • Reply
  Wendy Van De Reyd
  30 maart 2018 at 07:53

  Vind ze super tof en magisch
  Kansje wagen voor mj 2 dochters die ze zeker geweldig zouden vinden en super interessant

 • Reply
  Anna
  30 maart 2018 at 08:04

  Ik doe mee voor mijn dochter Julia…

  Facebook: An Na

 • Reply
  Monique
  30 maart 2018 at 08:04

  Onze boekenwurm van 8 jaar, Mathis, kan zich verdiepen in zulke verhalen, zeker als het magie betreft en toverkunsten en technologie 🙂 deze wizard tovert lego technics bouwdozen zo om tot werkende machines ! En dat voor een 8 jarige!

  Het zou heel leuk zijn om hem deze boeken te kunnen schenken. Elke dag voor het slapengaan, leest hij zijn boeken. Heerlijk.. en stiekem heeft hij deze leesmicrobe geërfd van … mama 📚📖

 • Reply
  Marian Zw
  30 maart 2018 at 08:15

  Ik loot graag mee. Alles wat met toveren en goochelen te maken heeft, is hier in huis echt super aantrekkelijk. Kunstjes worden nagedaan en trucjes aangeleerd. Dit boek gaan ze zeker leuk vinden

 • Reply
  delaplace isa
  30 maart 2018 at 08:58

  ik vind het superleuke boeken om een boekbespreking rond te geven op school! daar heeft mijn zoon nl een hekel aan, zo voor gans de klas spreken vind hij niet leuk , gelukkig bieden deze boeken wel wel ijsbrekers, een boek die over scheten gaat , ja daar scoor je mee in je klas ;-), en een boekbespreking met een leuk experiment in verwerkt dat wordt ook een topper!!

 • Reply
  Kris
  30 maart 2018 at 09:05

  Mijn kinderen genieten nog elke avond van een voorleesverhaal en kruipen dan onder de wol om zelf nog een kwartiertje te lezen. Ze zijn helemaal into Dolfje Weerwolfje… Hopelijk kan ik hen verrassen met een nieuw leuk boek 😉

 • Reply
  Marian B
  30 maart 2018 at 09:55

  Dit zijn van die boeken die kinderen vaak heel erg leuk vinden! Doe graag mee voor mijn school.

 • Reply
  Leonie
  30 maart 2018 at 10:01

  Deze boeken lijken me geweldig. Wij vinden lezen en voorlezen heel belangrijk en m’n dochters genieten ervan. Bovendien zijn ze dol op eenhoorns dus deze boeken zouden een geweldige aanwinst zijn! Wij gaan duimen.

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  30 maart 2018 at 10:08

  Zou heel leuk zijn om te winnen!! Mijn 2 jongens zijn gek op boekjes.

 • Reply
  Elke De Backer
  30 maart 2018 at 10:40

  Wat een leuke boekjes! Deze zouden mijn boekenwurmpje super graag lezen. Ze is helemaal fan fantasieverhalen! Hopelijk kunnen we de boekjes hier bij onze collectie voegen!

 • Reply
  Sabrina
  30 maart 2018 at 12:31

  Ik zou dit graag winnen voor mijn zoontje Daan en dochtertje Lotte! Ziet er heel leuk uit!

 • Reply
  Jacoline
  30 maart 2018 at 14:06

  Leuk lekker (voor)lezen over de favoriete onderwerpen (unicorns knutselen paarden fantasie fiuren en superhelden) van mijn dochters en ondertussen zelf meegenieten.

 • Reply
  Jacoline
  30 maart 2018 at 14:07

  Leuk lekker (voor)lezen over de favoriete onderwerpen (unicorns knutselen paarden fantasie fiuren en superhelden) van mijn dochters en ondertussen zelf meegenieten.

 • Reply
  Francesca Schepers
  30 maart 2018 at 18:58

  Leuk! Mijn dochter is dol op Harry Potter en alles wat met toveren te maken heeft. Dokus Pokus lijkt een super gaaf boek, dus ik loot heel graag mee voor haar 😀

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  30 maart 2018 at 21:56

  Dokus Pokus, het klinkt al zo leuk.

 • Reply
  Claudia
  31 maart 2018 at 08:18

  Oh wat gaaf! Zou graag een boek winnen voor mijn 6 jarige die niet te stoppen is met lezen. Ze leest momenteel gewone boeken, zonder niveau aanduiding wat het extra moeilijk maakt om toch leuke boeken te vinden die moeilijk genoeg zijn om te lezen maar wel aansluiten bij haar belevingswereld….

 • Reply
  Isalie Vanderdonck
  31 maart 2018 at 20:26

  Oooooh wauw ! Die zien er super leuk uit ! Ik lees heeeeel graag boeken en doe graag mee aan deze winactie !

 • Reply
  Marloes Houtenbos
  31 maart 2018 at 20:32

  Dit klinkt als fantastische en spannende belevenissen om met onze zoontjes te delen 💙🤩✨ Ze houden net als mij ontzettend van boeken en in het speciaal spannende verhalen over heksen, tovenaars en magie 😊 Hoe leuk zou het zijn om deze nieuwe avonturen te kunnen voorlezen en die aandachtig luisterende gezichtjes te zien!

 • Reply
  Silvia
  31 maart 2018 at 21:19

  Voor mijn metekindje, ze houdt enorm lezen

 • Reply
  Kjinta
  31 maart 2018 at 21:43

  Zou heel leuk zijn om deze boekjes te winnen! Ze zien er fantastisch uit en maken mij nieuwsgierig! De kinderen zullen deze ook fantastisch vinden.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  31 maart 2018 at 23:42

  Geweldig ik doe mee!

 • Reply
  Michelle
  1 april 2018 at 12:04

  Wat zou dit leuk zijn om de collectie in de praktijk aan te vullen 🙌🏼🍀💕

 • Reply
  Iemke
  1 april 2018 at 12:24

  Superleuk om te gebruiken in de klas! De max!💙

 • Reply
  brants harry
  1 april 2018 at 14:48

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje

 • Reply
  kempenaers anita
  1 april 2018 at 14:48

  zien er leuke boekjes uit voor mijn kleinzoontje

 • Reply
  Nele Vdb
  1 april 2018 at 21:27

  Lijkt een leuk boek om uit voor te lezen voor de kinderen en om te laten lezen aan het neefje en nichtje wanneer ze binnenkort komen logeren.

 • Reply
  Jaynie
  3 april 2018 at 17:53

  Ik loot graag mee! Zo word voorlezen voor Luna echt magisch. Ik ben zelf een grote fantasy – fan, en wil dat graag met haar delen. En deze boeken lijken me echt superleuk . Niet alleen voor haar, maar ook voor mij, hihi.
  _/ \_
  ( ^_^)

 • Reply
  Lyn
  4 april 2018 at 16:42

  Leuk voor mijn nichtjes, ik doe graag mee 🙂

 • Reply
  Sofie Dauw
  6 april 2018 at 07:31

  “Dokus” doet me terugdenken aan een reeks van stripblaadjes die vroeger in elke zonnestraal of zonneland stonden. Elke keer er op school een nieuw “tijdschriftje” werd uitgedeeld, keken we er naar uit om onmiddellijk naar de achterkant van het boekje te gaan om ons favoriete stripverhaal te lezen. Wat zou het fantastisch zijn als mijn kinderen ook fan zouden kunnen worden van hun eigen Dokus. Wij dingen dus met veel enthousiasme en plezier mee naar deze boekjes!

 • Reply
  AnnaB
  6 april 2018 at 12:09

  Erg mooie boeken om de kinderen blij mee te maken

 • Reply
  Heidie van der Steeg
  6 april 2018 at 12:34

  Nog nooit gehoord van Docus Pokus maar het lijken me boekjes die bij mijn kinderen zeker in de smaak vallen. Tovenarij spreekt ze erg aan. En wat ook leuk is, de schrijver heet Jonas mijn zoon ook.

Leave a Reply