Unicorns & Fairytales
cadeautips die geen speelgoed zijn - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal

Prik momenten waarbij je écht met je kind speelt

Soms vraag ik me af: wanneer spéél ik echt met mijn kind? Dat betrap ik me erop dat dit soms wel te weinig is. Oké, ik zit er wel bij, ze moeten leren alleen spelen en heel de tijd hun handje vasthouden hoeft ook niet. Maar vaak zijn we zo druk bezig met onszelf dat we vergeten te genieten van die momenten wanneer ze écht nog klein zijn en tijd én goesting hebben om samen met ons te spelen. Daarom las ik soms wel eens een chilldag in…

Samen spelen met je kind

Hoe vaak vragen onze kinderen niet om mee te spelen. Soms heb ik daar écht totaal geen zin in. Zeker niet omdat we al maanden zo slecht slapen en omdat je dan gewoon geen fut hebt. Of omdat ik nét besloten heb een koffietje te maken of te gaan zitten. Maar tegelijk denk ik ook: hoe lang gaan onze kinderen nog met ons willen spelen. Ik bedoel dan écht spelen en daarvan genieten. Fantaseren, met Playmobil spelen, een spelletje spelen, naar de speeltuin gaan… Hoe vaak hebben we onze telefoon niet mee op zak en zitten we erop te tokkelen. Ik geef toe… veel. Soms vergeet ik te genieten. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik mijn blog heb en dat ik er mijn halftijds beroep van maak momenteel. Want weet je wat ik het aller allerleukste vind aan al dat bloggen? Dat ik dingen doe die ik anders misschien niet zou doen met mijn kind: uitstapjes, musea bezoeken, gezelschapsspelletjes spelen en nog veel meer. Begrijp me niet verkeerd, moest ik geen blog hebben dan zou ik uiteraard nog wel dingen met mijn kind doen hé, maar niet dezelfde dingen. Ik ben zo blij dat ik het aan jullie kan doorvertellen in de vorm van diaries en tips… Want mensen, geloof me… Het gaat zo snel en voor je het weet zijn ze groot…

lees ook: making memories, zo belangrijk

 

Tijd maken, ook voor familie en vrienden

Geen tijd… ik ken dat wel. Maar mensen, je MOET tijd maken. Tijd maken voor de belangrijke dingen in het leven. Vaak komen kinderen van school en heb je nog drie uurtjes quality time. Huiswerk en avondeten zijn er zelfs nog niet afgetrokken. Wij spreken vaak af met vrienden en familie.We hebben een vaste dag dat we naar oma en opa gaan en proberen zoveel mogelijk af te spreken met vrienden die ook kinderen hebben zodat onze kinderen samen kunnen spelen. Zo fijn. Samen spelletjes spelen is ook een topper. Ik nam het spel van de Pyjamahelden mee naar de nichtjes en iedereen had veel plezier. Wat een geestig spel én te spelen vanaf 3 jaar!!! Ons nichtje herkende de pyjamahelden meteen! Ze waren alvast fan en hebben het spel geleend. Dat gaat daar nog fun worden!

Chilldag

Op woensdag ben ik thuis en af en toe (zeker wanneer het regenweer is) houden we een chilldag. Dat wil zeggen: niet naar school (kleuterschool is nog niet verplicht), alles op het gemak en veel meer ‘ja’ die dag. Een lekker drankje? Ja! Een lekker snoepje? Ja! Knutselen? Dubbel ja! Knuffelen 100 keer ja! We zeggen veel te veel nee, je moet dat maar eens bijhouden…

Werk aan de winkel

Maar er is bij ons ook nog veel werk aan de winkel. Ik wil toch wel nog andere dingen bij ons thuis in het leven roepen. Laat ons hopen dat dit allemaal lukt. Eerst even wat bijslapen hopelijk zodat we geen vodden zijn. We beginnen in april alvast met ene gezondere levensstijl. Ik ben gevraagd om ambassadeur te zijn van Danone in een campagne rond een gezonde levensstijl. Je zal het binnenkort allemaal wel kunnen volgen 😉

bednet - unicorns & fairytales

 

Heb jij ook een dag of moment waarop je met je kinderen speelt zonder afleiding van alle andere dingen? 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply