Unicorns & Fairytales
verjaardagstaart maken tips - unicorns & fairytales
decoration Diary DIY DIY Birthday Party moederschap My life Personal

Hoe wij Vince zijn 6e verjaardag vierden tijdens de Corona crisis

We hadden zijn 6e verjaardag wel anders voorgesteld maar het is nu eenmaal zo. We maken er ook geen drama van en maken het gewoon even leuk als anders. Of dat proberen we toch. Natuurlijk is het helemaal niet hetzelfde als wanneer er vriendjes en familie komen, maar we zitten nu eenmaal in deze situatie en ik wil altijd positief ingesteld zijn en eigenlijk wil ik ook dat mijn man en kinderen ook het positieve in zaken kunnen zien. Er zijn immers mensen die niet eens hun verjaardag kunnen vieren. Ik bekijk het altijd op die manier en probeer dan ook te relativeren.

Een 6e verjaardag vieren

Normaal gingen we voor Vince een ridderfeestje organiseren. We speelden ook met het idee om eens een springkasteel in de tuin te zetten. Maar de corona crisis strooide roet in het eten. Uiteindelijk hielden we nog steeds ons ridderfeestje, alleen waren er minder ridders aanwezig. Geen probleem, wij maakten het wel gezellig. Vince mocht die dag ook kiezen wat we aten, wat we gingen doen en heel de dag draaide rond hem. 

6e verjaardag vieren - unicorns & fairytales

Verrassing ! 

Vince dacht dat we nog slingers en ballonnen moesten ophangen maar wij hadden de avond voordien al hard gewerkt om alles klaar te zetten en te versieren. We maakten een mooie ballonslinger met herbruikbare LACY’s van OHMYPARTY! LACY is een nieuw product ontwikkeld door OHMYPARTY. Het is een superhandig hulpstuk om snel je eigen prachtige ballonslinger te maken. Het ging dus als vanzelf! Geen geknoei (je kan het je man laten doen, deed ik ook). Ik kreeg ook een DIY-piñata die ik naar believen kon versieren. Supergemakkelijk als je niet zo heel veel tijd hebt om er zelf helemaal eentje te maken, maar als je er ook niet gewoon een kant en klare wil kopen. Binnenkort komen die daar online ! Met enkele overgebleven ballonnen versierden we de stoel van Vince. Hij mocht heel de dag op de kop van de tafel zitten. Dat is bij ons ‘een ding’. En een 6e verjaardag vieren is wel speciaal hé… 

Een ridderfeest 

Natuurlijk kan je geen ridderfeestje houden zonder deco! Vince zijn 6e verjaardag vieren, deden wij in ridderstijl! Hahaha. Enkele weken geleden kwam bij Sostrene Grene de feestcollectie uit en daar stond ik als eerste in de rij! Ik kocht allerlei ridderspulletjes zoals bordjes, bekers, slingers, een groot bord, versiering, houten zwaarden en een schild en een houten stokpaardje, We waren dan wel maar met 4 ridders, dat maakte op zich niet uit. Vince kreeg een schatkist met zijn aangekomen brieven in. Dat vond hij denk ik nog het leukst!! 

ridderfeestje voor kinderen - unicorns & fairytales

6e verjaardag vieren - unicorns & fairytales

Cadeautjes! 

Vince had van ons enkele dagen ervoor al een klein supplementje gekregen bovenop zijn ZELFGESPAARDE centjes via Yongo (check dit zeker even) en kon daardoor zijn goederentrein van LEGO betalen. Die kreeg hij wat vroeger omdat we al in het snuitje hadden dat cadeautjes wel eens lang onderweg zouden kunnen zijn vermits iedereen blijkbaar de afgelopen weken speelgoed aan het inslaan is hahahah. Jammer genoeg waren de cadeautjes van oma en opa, die ruim op voorhand besteld waren, nog steeds niet toegekomen. Daarom pakten we zelf nog wat spullen in die ik eens had gekocht en gekregen van onze favoriete wegshops: AVI-boekjes, een prentenboek, een kabelbaan en houten spel via Fairplace en een gezelschapsspel van HABA (Hamsterbende). Hij was tevreden en blij en begreep dat zijn cadeautjes van oma en opa en bomma onderweg waren. Maar wij maken onze kinderen altijd heel erg duidelijk dat ze niet mogen klagen en dat ze eigenlijk grote gelukzakken zijn. Dat ze tevreden moeten zijn. Dat zie je wel dat ze dat beseffen. 

Smullen van véél taart 

Een 6e verjaardag vieren kan niet zonder taart… We hadden ruim op voorhand een mooie taart besteld die helemaal in het thema paste. Geen probleem, we zijn die met de fiets gaan uitdelen (met respect voor social distance) Wederom komt hij van bij JE EIGEN TAART. Daar bestellen wij eigenlijk altijd onze taarten. Zo hadden we al een regenboogtaart, een ruimtevaart taart en een naked cake! De Cake pops in thema Pasen kwamen ook toe. Die gaan we ook bij de buren afdroppen aangezien we niet op school kunnen trakteren deze keer. Helaas.

6e verjaardag vieren - unicorns & fairytales

Gepersonaliseerde lolly’s

Wij lieten ook als traktatie (die worden dan nog wel uitgedeeld later) gepersonaliseerde lolly’s maken. Leuke lekstokken waar je een foto van je kind op kunt kleven. Superleuk. Alleen jammer dat we ze door de corona crisis niet konden uitdelen. Ik vond ze bij Smartphoto

gepersonaliseerde lolly - unicorns & fairytales

Spelen, spelen en nog eens spelen 

Deze dagen met het mooie weer en de verplichting om thuis te blijven nodigen uit om gewoon te spelen. SPELEN EN SPELEN. Goed voor de ontwikkeling en al zeker buiten. We kleurden ook eieren op een natuurlijke manier en leerden zo meer over de kleuren en over kleuren in voedingsmiddelen. Leerrijk en tof om te doen. Ze vertoefden in de tuin, Vince maakte een fietstocht met zijn papa alleen en ik ging even op de bakfiets met Lex om taart weg te brengen achter de hoek. ‘s avonds smullen van spaghetti, lekker in bad spelen en dan helemaal voldaan en uitgeput het bed in!  Het was een heerlijke dag!!! 

6e verjaardag vieren - unicorns & fairytales

6e verjaardag vieren - unicorns & fairytales

6e verjaardag vieren - unicorns & fairytales

Dankbaar 

Wij zijn enorm dankbaar, ook voor de vele lieve berichtjes van vrienden en familie, van mensen op sociale media en gewoon dankbaar dat wij dit kunnen vieren. In deze tijden besef ik eens te meer dat we geluk hebben, dat wij schatten van kinderen hebben, dat wij kunnen genieten van elkaar en zoveel meer. Nou, ik heb er althans van genoten en ik kan alleen maar hopen dat Vince daar ook van genoten heeft. 

Deze thema’s 

Wij hebben al verschillende kinderfeestjes georganiseerd. Ook zijn we fan van thema’s. Wij deden al de volgende thema’s (klik op de thema’s om naar het artikel en foto’s te gaan)

WOODLAND
KERMIS
DINO
KERST
ASTRONAUTEN

verkleden rollenspel - unicorns & fairytales

Ook een kinderfeestje organiseren? 

Ik heb al wel ervaring met het organiseren van kinderfeestjes. Wil jij ook zo’n heus feestje houden? Misschien kan je wel iets met mijn tips…

Een kinderfeestje organiseren in 10 stappen

Een lentefeest of communie organiseren in 10 stappen

Een verjaardagsfeest voor kinderen organiseren: tips en ideetjes

woodland party - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply