Unicorns & Fairytales
kartonnen insecten - knutselen met recyclagemateriaal - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life upcycling (kosteloos materiaal)

/ Creatief / Insecten maken van karton

Wij zijn thuis bezig met het thema insecten en doen daar allerlei activiteiten en creatieve dingen rond. De kinderen vinden kriebelbeestjes heerlijk. Omdat wij toch altijd karton en papier hebben, was het voor ons niet moeilijk om deze kartonnen insecten te maken. Knutselen met recyclagemateriaal. Super leuk!

Knutselen met recyclagemateriaal: kartonnen insecten

Wie veel karton en lijm in huis heeft, zit met dit knutselwerkje helemaal snor: knutselen met recyclagemateriaal of kosteloos materiaal is kei leuk en wakkert de creativiteit aan. Omdat we bezig waren met het thema insecten thuis, gingen we aan de slag met overschot van karton. We gingen insecten knutselen. Ik sneed delen van insecten uit en knipte uit stukken kartonnen dozen allemaal stroken, stukjes en figuren uit. Dat legde ik klaar samen met lijm, zwarte lijm en nog wat extra knutselspullen. Ik liet Vince doen. Dat was best mooi om te zien.

lees ook: Tips om creatief aan de slag te gaan met (je) kinderen: do’s & dont’s

kartonnen insecten - knutselen met recyclagemateriaal - unicorns & fairytales

Benodigdheden:

  • karton 
  • lijm 
  • zwarte lijm 
  • pastelkrijt / vetkrijt /verf… 
  • steentjes, stickers, materiaal om erop te kleven (alles is goed!) 
  • koord (om op te hangen) 

lees ook: DIY // Een glas-in-lood (kidsproof) raamhanger maken

Vlinders en kevers

Knutselen met recyclagemateriaal is dankbaar. Alles is goed. Meestal krijg je meer ideetjes naargelang je bezig bent. Wij maakten deze insecten door kartonnen stukken aan elkaar en op elkaar te kleven, te versieren met zwarte lijm (meng lijm met zwarte acrylverf) en daarna in te kleuren met pastelkrijt, stoepkrijt of vetkrijt. Kei leuke resultaten. Je kan natuurlijk ook verven. Er is zoveel mogelijk. Laat je eindeloze fantasie werken en GENIET….insecten knutselen is leuk en leerrijk, want ze moeten natuurlijk wel 6 poten hebben hé… Je kan ze trouwens nadien ophangen, zodat ze lijken te vliegen…

kartonnen insecten - knutselen met recyclagemateriaal - unicorns & fairytales

kartonnen insecten - knutselen met recyclagemateriaal - unicorns & fairytales

Leuke boekentip

In dit leuke boek van Eric Carle komen er enkele kriebelbeestjes aan bod. Dit boek bevat niet alleen leuke voorleesverhalen voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook leuke prenten en knutselopdrachten / recepten. In de stijl die we van Eric Carle en zijn boeken van Rupsje Nooitgenoeg gewoon zijn. Met dit boek kan je veel doen. De kinderen zijn hier heel enthousiast over. 

[bol_product_links block_id=”bol_5e7f9ba5a2650_selected-products” products=”9200000114043398″ name=”eric carle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Pin it 

Vind je deze knutselwerkjes uit recyclagemateriaal leuk? Pin deze insecten uit karton dan op Pinterest

kartonnen insecten - knutselen met recyclagemateriaal - unicorns & fairytales

Knutselen jullie wel eens met recyclagemateriaal? Wij hadden veel plezier tijdens het knutselen van deze insecten. 

 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply