Unicorns & Fairytales
cadeautips voor kinderen van 4 jaar - unicorns & fairytales
Bouwen Educatief speelgoed Houten speelgoed My life Spelen Webshoptips

Montessori look-a-like en open einde speelgoed bij Lidl: onze favorieten!

Ook fan van al dat sensorische, open einde speelgoed en de montessori look-a-likes die je bij vele mensen ziet op Instagram? Terecht want het is superleuk en duurzaam speelgoed. Maar je kan blijven kopen en soms vind je ook gewoon pareltjes die budgetvriendelijk zijn en toch van goede kwaliteit. Ik ben oprecht al een tijdje fan van het speelgoed bij Lidl. 

Open einde speelgoed bij Lidl 

Tegenwoordig vind je permanent leuk houten speelgoed en ander open einde speelgoed en montessori look-a-like speelgoed bij Lidl. Er is nog meer leuks tijdens feestdagen natuurlijk, maar wat je daar vindt momenteel is ook best de moeite. Je moet wel eens terug gaan zien na een tijdje, soms zijn populaire dingen snel uitverkocht online. Zal ik jullie mijn favorieten laten zien en wat tips geven? 

1. Rollenspel

Kinderen zijn erg gebaat bij rollenspel. Ze doen dit meestal van nature graag en zo verwerken ze ook opgedane prikkels. Bij Lidl vind je allerlei leuke spulletjes om in een winkeltje te leggen, in het keukentje te gebruiken, maar ook spullen zoals een dokterstasje, een speelset dierenarts, gereedschap, een tandartsset, brandweerset , enzovoort.

2. Poetssetje 

Zelfs een poetssetje en droogrek hebben ze momenteel. Het poetsrekje hebben wij ook zodat ze na hun sensopatisch spelen zelf de gevallen rijst, bonen en speeldeeg kunnen opvegen. Vanaf het begin je kinderen betrekken bij het huishouden heeft zeker en vast een goede invloed op hen. Het is ook helemaal in de Montessori visie. 

Lees ook: Welke (huishoudelijke) taakjes kan je aan je kinderen geven?

 

3. Houten fruit en groenten 

Ik hou van het houten fruit en groenten assortiment en al die andere leuke dingen. Kinderen kunnen daar uren mee spelen. Winkelen, zelf de kassa in de gaten houden, betalen met nepgeld en onderhandelen. Vele sociale vaardigheden die daar aan te pas komen. 

lees ook: Budget cadeautip ! Het (houten) speelgoed is er weer bij Lidl!

 

4. Treinsporen, eindeloos uitbreidbaar

Ik hou van open einde speelgoed en speelgoed dat je steeds kunt uitbreiden en aanvullen. De massa’s speelwerelden en sporen die hier thuis al gebouwd zijn… Dat speelgoed blijft ook jaren interessant voor de kinderen, net omdat het open einde is. De houten treinsporen blijven ook bij ons een grote hit en van tijd tot tijd hebben ze weer mooie aanvullingen. Een ideaal cadeau! 

 

5. Muziekinstrumenten

Tof om in de klas te gebruiken en ook thuis: leuke muziekinstrumenten aan kleine prijsjes. Samen zingen, dansen en muziek maken is rustgevend (en soms ook niet natuurlijk) en werkt verbindend. Wij hebben thuis al enkele setjes aangeschaft en van tijd tot tijd nemen we die nog eens boven en laten we de kinderen muziek spelen. Ritmes naklappen, zelf muziekstukjes maken en bestaande nummers begeleiden is sowieso een toffe activiteit.  

 

 

 

6. Educatief materiaal

Er is altijd wel educatief speelgoed in de online shop van Lidl. Zo hebben wij al enkele tangrammen, puzzels en magnetische letters en cijfers. Het speelgoed wordt steeds mooier en lijkt meer en meer op montessori materiaal. Zeker de moeite, ook als leerkracht, om hier eens een kijkje te nemen. Zeker rond de feestdagen. Ook tof als cadeau voor een juf of meester op het einde van het schooljaar.  

 

7. Montessori puzzels

Ze zijn razendsnel uitverkocht als ze in de online shop komen, deze montessori look-a-like puzzels. Je hebt ze in verschillende vormen. Geregeld eens een kijkje gaan nemen is de boodschap. Je hebt ze meestal in verschillende varianten. Wij hebben alvast enkele items kunnen scoren en Lex vond het mega leuk!  

 

 

8. Poppenhuis

Ook een poppenhuis blijft een topper voor kinderen. Met miniatuur meubels kunnen ze hun leven naspelen. Dit huis is meer dan een meter hoog en je hebt er ook kleinere. Ook meubels en popjes kan je vinden in de webshop.  

lees ook: Budget cadeautip / Geef je bestaand keukentje, winkeltje of dollhouse een update!

 

9. Houten knikkerbaan

Deze open einde knikkerbaan is ook leuk. Geef je kinderen uitdagingen. Kunnen ze een baan bouwen waarbij de knikker langer dan X aantal seconden onderweg is? Bouw samen de leukste banen en dan…gaan met de knikkers!  

 

10. Magnetische bouwsets

Magnetische tegels zijn bij ons nog steeds een topper. Deze magnetische magformers tegels hebben ze ook bij Lidl, samen met nog andere versies. In de bouwhoek een welgekomen aanvulling!  

 

Wat vind je van dit educatief open einde speelgoed? Allemaal aan democratische prijzen. Ideaal als cadeau! 

X0X0 Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply