Unicorns & Fairytales
doeboeken - unicorns & fairytales
Boeken Doeboeken Educatief Educatieve tips My life

Leesbingo, doeboeken en daarbij kinderen in armoede steunen!

Ik vertelde al eerder over bol.com BOLLEBOZEN en hun initiatieven. Om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België heeft bol.com de ‘bol.com bollebozen’ gelanceerd, een nieuwe community van bol.com-medewerkers, partners en maatschappelijke organisaties zet zich in om taalachterstand en het gebrek aan digitale vaardigheden bij kinderen tegen te gaan; factoren die leiden tot maatschappelijke ongelijkheid. Nu komen ze met een nieuw initiatief! Twee doeboeken die jij kunt kopen en per verkocht boek schenken ze een exemplaar aan Stichting Jarige Job of Feestvarken. 

Blijven lezen in vakanties 

Het leesniveau van kinderen die leren lezen kan tijdens de zomervakantie flink achteruitgaan en daarom maakte ik deze leesbingo en wil ik graag wat vertellen over de nieuwe doeboeken van Bollebozen bij bol.com. . Het wordt wel eens de zomerdip genoemd. Met een leuk doeboek vol verhalen en puzzels blijft een kind onbewust bezig met taal, waardoor het leesniveau op peil blijft. En voor ouders is een doeboek natuurlijk ook een leuke manier om kinderen tijdens de zomervakantie bezig te houden.

Dankzij de samenwerking met Feestvarken geven ze kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben ook een doeboek voor hun verjaardag. Heel waardevol, want lezen is niet alleen leuk, het is ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling. Je kan de doeboeken bestellen via DEZE LINK

lees ook: Wij schonken een kind in armoede op deze manier ook een verjaardagsfeest

doeboeken - unicorns & fairytales


Doeboeken en kinderen in armoede steunen

De twee doeboeken zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 en van 7 tot 9 jaar en staan vol korte verhaaltjes, spelletjes, kleurplaten, quizzen en zelfs recepten. Hiermee stap je in de wereld van karakters als Woezel en Pip, De Gorgels, Kikker, Fien en Teun, Mees Kees, Dolfje Weerwolfje, Dogman en André het astronautje. Voor de creatie werkte bol.com samen met WPG Kindermedia en Dromenjager Publishing. De doeboeken zijn vanaf vandaag te bestellen op bol.com. Wie een doeboek koopt, doneert er via de bol.com bollebozen ook een aan Feestvarken. Duizenden kinderen die het thuis niet zo breed hebben krijgen zo een doeboek in hun verjaardagsbox. Ideaal, zo kunnen ze ook een leesbingo houden, met hun doeboek! 

JE KAN VIA DEZE LINK DE DOEBOEKEN KOPEN. 

Lees ook: De leukste spelletjesboeken, vakantieboeken en doeboeken tijdens de zomer, voor het hele gezin!

doeboeken - unicorns & fairytales

Leesbingo 

Ik maakte een leesbingo die jij gratis kunt downloaden. Ga samen met je kinderen eens een bezoek brengen aan de bib of de boekenwinkel, laat ze hun favoriete strip lezen of kies eens voor een magazine. Puzzelboeken zijn ook altijd tof. Wat vooral belangrijk is, is dat de kinderen een boek kiezen waar ze graag in lezen. Of het nu weetjesboeken, moppenboeken of magazines zijn… Lezen moet vooral leuk blijven. Zo gaan ze het oefenen! 

Deze leesbingo kan je op verschillende manieren inzetten: 

  • lamineer en laat ze met een whiteboard aankruisen wat ze gedaan hebben. Nadien kan je hem terug gebruiken 
  • Druk af en laat je kinderen de vakjes kleuren
  • Lamineer en maak verf die ze eraf kunnen krassen door verf te mengen met wat afwasmiddel. Laat ze een vakje krassen en de opdracht doen. 
  • spreek samen een leuke activiteit af na X-aantal vakjes 

leesbingo - unicorns & fairytales

DOWNLOAD DE LEESBINGO

 

Nog meer handige tips om het lezen fijn te maken

Interessante artikels over lezen, voorlezen, dyslexie en meer!

Zomerlezen met kinderen, een nieuw initiatief om lezen tijdens de zomervakantie te stimuleren

Leren lezen met de bekende stripfiguren? Dat kan!

100 manieren om (begrijpend) lezen leuk te maken in de klas en thuis!

Zo wordt lezen écht leuk!

Lezen met kleine kinderen & ons avondritueel

 

Ga jij de leesbingo ook gebruiken? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply