Unicorns & Fairytales
yongo zakgeldspel - unicorns & fairytales
Educatief Educatief speelgoed educatieve activiteiten Gezelschapsspelletjes My life Onderwijs Spelen

Gratis printable: het zakgeldspel van Yongo (+ tips!)

Spelletjes spelen, dat doen kinderen enorm graag! Toen ik de vraag kreeg om het zakgeldspel van Yongo uit te testen wist ik zeker dat ze dit zouden zien zitten. Wij zijn thuis wel bezig met geldeducatie en dit is zeker een leuke aanvulling. Je kan er allerlei kanten mee uit OF je print het gewoon af en klaar… Je kunt beginnen spelen. Kijk je even mee?

Zakgeldspel Yongo

Dit spel rond geldeducatie is er gekomen omdat Yongo kinderen mee wil voorbereiden rond het omgaan met (zak)geld. Onze kinderen hebben beiden een spaarrekening bij Yongo en ook sparen ze centjes in een spaarpot bij oma en opa. Daar mogen ze dan af en toe eens iets mee kopen, als ze dat willen. Maar voorlopig willen ze goed sparen. Vince heeft er net een horloge mee gekocht en nam van zijn spaarpotje de nodige centjes. Zo kunnen ze zelf de waarde van hun spullen mee inschatten. Het zakgeldspel van Yongo is een leuke aanvulling en kan je in een handomdraai maken.

Je download en drukt de printables af. Je hebt er eentje in kleur en een kleurplaatversie zodat je kinderen zelf het ganzenbord kunnen inkleuren. Wij lamineerden het spelbord alsook de pionnen en de dobbelsteen. Dat is duurzaam en zo kan je hem veelvuldig gebruiken. De dobbelsteen lijmden we met een lijmpistool aan elkaar. De pionnen kan je ook lamineren. Daar kan je toffe speelpionnen van maken. Je houdt enkele kurken stoppen van wijnflessen bij, geeft er bovenaan een sneetje in en je steekt de afbeeldingen erin. Je kan natuurlijk ook op andere manieren je eigen pionnen maken.

Het spel is een ganzenbord met laagdrempelige opdrachten, speciaal voor kinderen. Af en toe worden ze ook uitgedaagd om na te denken en beslissingen te nemen. Wachten ze een beurt en mogen ze nadien interest ontvangen (een plaats extra bij het gegooide aantal ogen) of nemen ze een risico en gaan ze ofwel de kans hebben om extra plaatsen vooruit of …achteruit te zetten?

yongo zakgeldspel - unicorns & fairytales

Een reisversie

Ik maakte er een reisversie van! Heb je een metalen doos? Hoera! Dan kan je werken met magneten als pionnen. Lekker makkelijk, ook voor in de auto. De vragen kan je apart uitknippen, lamineren, je kan er een gaatje in maken en een ring doorsteken. Zo heb je een boekje met de symbolen en opdrachten. Handig toch? Nu je toch bezig bent kan je andere downloads ook printen, lamineren en meenemen in je eigen gemaakte speelkoffertje!

Download het zakgeldspel hier

yongo zakgeldspel - unicorns & fairytales

Aanpassen naar het niveau van je kinderen / klas

Je kan het zakgeldspel ook aanpassen. Vind je de vragen te gemakkelijk? Wil je graag het spel aanpassen en werken met neogeld? Dan maak je zelf vragen bij de prenten. Alles is mogelijk. Het ganzenbord is klaar voor gebruik. Zet het eens in in je klas als je gaat werken rond het thema geld?

Nog meer artikels over geldeducatie

Educatieve tips voor thuis en in de klas over omgaan met geld

Leer door OSMO PLAY op een speelse manier met geld omgaan + WIN

Zo leren wij onze kinderen sparen en leren we ze de waarde van geld!

Spelenderwijs omgaan met geld bij kleuters: 10 leuke tips

“Beloon” jij een rapport? Of pak je het anders aan?

Hoe wij Vince zijn 6e verjaardag vierden tijdens de Corona crisis

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply