Unicorns & Fairytales
boerdereis - unicorns & fairytales
My life Onderwijs Spelen

Dit spel geeft ons inspiratie en leert ons héél veel

Normaal zal ik niet snel praten over spaaracties maar deze nieuwe spaaractie van Delhaize vind ik zelf zo’n mega topper dat ik het graag in de kijker zet. Met Boerde-reis leren ze enorm veel over groentjes, fruit, het leven op de boerderij, seizoensgroentjes en veel meer.

Boer-de-reis

Deze spaaractie van Delhaize, boer-de-reis, is een heel leerzame actie. Schakel de hele familie en je buren maar al in om de stickers en figuurtjes te verzamelen. De spaaracties van Delhaize zijn wel vaker leerzaam maar dit vind ik een topper. Zelfs om in de klas te gebruiken. Daarom zet ik het graag even in de kijker. Met deze zomerspaaractie leren kinderen kennis maken met de herkomst van voeding. Iets wat in deze tijd toch wel een meerwaarde is.  Ik heb de oma, opa en bomma al ingeschakeld. Allemaal gaan ze sparen. Bij elke aankoopschijf van 20 euro of bij aankoop van bepaalde producten van de week krijg je zakjes met stickers in en inruilkaarten voor de figuurtjes. Natuurlijk een mooie marketingstunt maar ik vind het wel fijn dat ze er een erg mooie en leerrijke campagne aan vasthangen. Nee, ik krijg zeker niet betaald om dit te zeggen en ik moet zelf net zoals iedereen sparen voor de stickers maar ik vind dit persoonlijk zo interessant dat ik het toch even wou vermelden…

spaaractie boerdereis - unicorns & fairytales spaaractie boerdereis - unicorns & fairytales

Spelbord en stickeralbum

Je kunt de boerderij ook in huis halen. In de doos vind je een spelbord en een schuur om zelf te bouwen. Het spel is eenvoudig. Het is een ganzenbord. Oma en Vince leefden zich al volledig uit. En dan te weten dat oma dit met mij vroeger niet veel deed. Hahaha. Ze speelden het wel op hun eigen manier maar dat is ook fijn natuurlijk. In het stickeralbum komen kinderen te weten wat er allemaal op een boerderij gebeurt: welke diertjes er leven, de machines die de boer gebruikt, hoe je moet zaaien, de babydieren en wat mest is.

Er staan ook spelletjes en lekkere recepten in die de kinderen samen met jou kunnen maken. Per seizoen wordt er ook uitgelegd wat er op de boerderij moet gebeuren en welke groenten er dan lekker zijn. Zo kan je ze ook uitleggen wat seizoensgroenten zijn. Dat is ook beter voor het milieu. Ze leren brood bakken en worteltaart maken. Nom nom.

spaaractie boerdereis - unicorns & fairytales spaaractie boerdereis - unicorns & fairytales

Ook honing komt aan bod en waarom bijtjes zo goed zijn voor ons. Ze kunnen een bijenhotel knutselen, zelf zaaien en hun moestuintje onderhouden. Zo tof om samen met je kind te doen, vind je niet? Achteraan vind je een zaaikalender die je ook kunt downloaden en aan je ijskast kunt hangen.  Elk seizoen vind je ook een leuke knutsel, in thema van dat seizoen.

Op de website van Boer-de-reis vind je uitleg, filmpjes en leuke spelletjes. Ik zou zeggen… ga maar eens kijken.

 

Sparen jullie ook mee? De spaaractie loopt van 7 juni tot 15 augustus.

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Ellen kazandjian
    22 juni 2018 at 11:57

    Hier zijn we ook een grote fan van deze spaaractie! Het is inderdaad super leerzaam!

Leave a Reply