Unicorns & Fairytales
werk en gezin combineren - unicorns & fairytales
My life Personal

Hoe combineer jij dat? Werken, blog en je gezin!?

De vraag die mensen mij heel vaak stellen. Hoe doe jij dat toch? Je gezin, de blog en mijn werk combineren? Die vraag krijg ik meer en meer. Ik ben er zelf ook over beginnen nadenken eerlijk gezegd. Want ja…hoe doe ik dat eigenlijk en is dat zo raar dat dit lukt? Dus here we go… dit is hoe ik het doe, of probéér te doen.

Werk en gezin combineren

Je werk en gezin combineren is iets waar vele mensen moeilijkheden mee hebben denk ik. Ik hoor het toch meer en meer. Tijd speelt een grote rol. Dat is ook zo. Soms wou ik dat er meer dan 24 uren in een dag zaten en dat ik voor alles langer de tijd had. Ik ben de blog iets meer dan 4 jaar geleden begonnen, totaal niet met het idee om er mijn beroep van te willen maken. Puur plezier. Het is uitgedraaid op iets helemaal anders, zo blijkt en nu heb ik dit schooljaar bewust tijd gemaakt om aan mijn blog te werken. Ik ben halftijds gaan werken om het te kunnen combineren. Want anders zou ik het niet meer zo intensief kunnen doen. De uren op papier (als leerkracht) mogen dan wel gunstig zijn, de realiteit is best anders. Je bent allesbehalve klaar om half 4 en je moet vaak vergaderen, langer blijven, verbeteren enz… Om me op beide jobs te kunnen concentreren moest ik ‘tijd’ vinden. Nu lukt me dit. Ik ben er mij ook van bewust dat de blog misschien niet voor eeuwig is. We zullen dan wel zien wat er op mijn pad komt en of ik terg voltijd ga lesgeven.

Een tweede belangrijk punt: mijn vriend staat in shiften waardoor ik ook vaak alleen thuis ben. Wanneer de kinderen ‘s avonds gaan slapen zet ik me achter de computer. Ik moet dan met niemand rekening houden. In plaats van me in de zetel te zetten voor televisie of met een boek, schrijf ik artikels of bedenk ik wat ik ga doen.

Keuzes maken

Wel, ik moest dus met andere woorden keuzes maken: ik maakte de keuze om halftijds te gaan werken. Ik maak ook de keuze om minder televisie te zien en om aan de blog te werken. Ook beschouw ik de blog niet enkel als mijn halftijds inkomen, het is ook mijn hobby. Iets waar ik plezier aan beleef, zowel voor mezelf als mijn gezin en anderen. Ik kies er ook voor om alle vrije tijd die ik heb erin te steken. Zo ben ik eigenlijk voortdurend bezig. Wanneer ik niet met de kinderen bezig ben, het huishouden,  in school aan het werken ben of uit huis bent, dan zit ik achter de computer voor de blog. Energie heb ik voor 1000 man. Geen idee hoe dat komt maar ik heb dit al van toen ik jonger was: ik moest altijd met iets bezig zijn. Ik verveel me enorm snel. Mijn hoofd en gedachten staan niet stil en ik barst van de ideeën. Er is geen enkel moment dat ik niet weet wat ik kan doen. Dus ja, je leest het goed, ik ben elke minuut van de dag bezig met iets. Zelfs wanneer ik ‘s avonds eens voor de televisie zit, sta ik 10 keer recht om iets te nemen of gewoon even rond te lopen.

lees ook: prik momenten waarbij je écht met je kind speelt

Hulp inschakelen

Ik durf ook wel hulp in te schakelen… Zo gaan de kinderen 1 keer per week bij oma en opa slapen zodat ik op vrijdag sowieso een dag vrij ben als Vince naar school is. Dan kan ik mij een volledige dag richten op de blog tenzij er iets anders tussenkomt. Dan probeer ik een aantal artikels op voorhand te schrijven, foto’s te maken of mails te beantwoorden. Het is een goedgevulde dag. Ook gaat Lex wel eens een dag extra naar de opvang. Hij gaat er graag naartoe, speelt heel goed met andere kindjes en is gewoon graag onder de mensen. Daar voel ik me niet schuldig over. Door het bloggen krijg ik ook kansen om erg leuke dingen te gaan ontdekken samen met het gezin.

Ook kookt mijn vriend de dagen dat hij thuis is. Ik kan me dus op iets anders richten dan enkel naar de winkel gaan en te bedenken wat we gaan eten. Mijn ouders komen ons ook wel eens helpen om bijvoorbeeld eens grondig te poetsen, de tuin te doen, onkruid te wieden enz… Ik stofzuig meerdere keren per dag, hou alles netjes aan kant, kuis alles maar de grondige poets komt er vaak niet van wegens … tijdsgebrek. Dan ben ik zeer dankbaar dat mijn mama me soms komt helpen. We hadden een poetsvrouw maar sinds ik halftijds begon te werken hebben we die afgezegd. Misschien toch wel handig…

werk en gezin combineren - unicorns & fairytales

Positiviteit

Een gezonde dosis positiviteit, relativeringsvermogen en mijn vermoedelijke vorm van ADHD zullen ook wel aan de basis liggen van het feit dat werk en gezin combineren best goed gaat hier. Ik presteer goed onder druk. Terwijl anderen misschien bezwijken onder de druk geeft het mij extra power. De beste thesissen schreef ik de laatste week voor de examens. Focus en gaan…

Egoïstisch zijn

Misschien… als ik erover nadenk ben ik soms ook wel egoïstisch. Ik kies ervoor om mijn ding te doen en me niet volledig weg te cijferen voor mijn gezin of voor anderen. Ik doe wat ik graag wil. Ik ben ondernemend en wil iets bereiken. Alles hebben kan je niet. Het is hard werken, blijven gaan maar sommige dingen laten of opofferen. Als mijn gezin er zou onder lijden dan is het snel gedaan. Maar voorlopig draait alles nog goed. Binnenkort gaat het iets moeilijker zijn. Dan is het zomervakantie en zijn de kinderen allebei thuis. Dan lukt het niet… werken op de computer. Zal even plannen worden en me eens een dagje afzonderen als mijn vriend thuis is… hihihi.

 

Je werk en gezin combineren, hoe doen jullie dat? Hebben jullie keuzes moeten maken? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Birgit
  23 juni 2018 at 08:12

  Knap echt waar! En absoluut niet onbelangrijk om je zoontje eens een dagje extra weg te doen .. of geen slaaf van je huis te zijn.. of eens eens aan jezelf te denken.. want als je man en kindjes dan thuis komen zien ze ook wel een happy mama hè 😁

  • Reply
   Nathalie
   23 juni 2018 at 12:18

   Ja dat is waar…. nou ja niet altijd happy hoor. Ik probeer… hahaha

 • Reply
  Joke
  23 juni 2018 at 10:43

  Interessant om eens te lezen hoe een andere blogger dat doet. Wat fijn dat je er halftijds inkomen mee verdient. Veel bewondering voor hoe jij dit aanpakt, heel inspirerend! Ik wist niet dat je halftijds werkte, dat lijkt me zeker een hulp! Ik blog ook enkel als de kinderen het huis uit zijn of eens vroeg in bed liggen, anders kom ik er niet toe. Maar zo vaak gebeurt dat niet… helaas 😉

  • Reply
   Nathalie
   23 juni 2018 at 12:19

   Ik begrijp het… Ja idd, moest ik niet halftijds werken dan zou ik dit ook niet zo kunnen doen hoor.

 • Reply
  Alice
  26 juni 2018 at 17:31

  En ik zat net een post te typen over dat bloggen eigenlijk een fulltime job is en hoe moeilijk het is om dat allemaal te combineren, zeker als je er iets aan wil/kan verdienen. Hahaha. Leuke post! Zeeerrrr herkenbaar!

  • Reply
   Nathalie
   26 juni 2018 at 19:56

   hahaha ja dat is best een fulltime job hoor ! 😉

 • Reply
  Eline
  1 juli 2018 at 18:24

  Wat een herkenbaar verhaal! Ik ben sinds kort ook halftijds gaan werken om meer tijd te hebben. Het is nu even zoeken, maar ik geniet er al ten volle van. Welke laptop gebruik jij? Die cover ziet er zo mooi uit.

Leave a Reply