Unicorns & Fairytales
Onderwijs Personal

Mijn werkweek in cijfers

Ik deel hier met jullie mijn werkweek in cijfers. Als leerkracht heb je verschillende taken. Niet enkel juf zijn, je bent ook opvoeder, administratief medewerker, poetsvrouw, bemiddelaar, organisator en het lijstje kan nog langer gemaakt worden. Ik heb mijn week eens in cijfers omgezet. 

Ik krijg vaak te horen van vrienden/kennissen/andere mensen dat wij in het onderwijs echt wel goede uren hebben. “Met kinderen is dat toch écht wel gemakkelijk hé!”, zegt men. Misschien ligt het aan mij maar ik vind dat toch niet… Wat wél gemakkelijk is : wij moeten in de vakantie geen opvang voorzien. Maar als mijn vriend zegt tegen ons zoontje: “Ah hier sé, dat is jouw mama, herken je ze nog?” als ik voor de zoveelste keer later thuiskom vanwege verbeterwerk/voorbereiding/vergadering/gesprekken met ouders/… Dan denk ik toch vaak: waarom zegt iedereen nou dat het onderwijs en kinderen goed samengaan? Ik doe mijn werk graag en ga met veel plezier naar het werk. Het enige dat ik graag wil is dat mensen mijn werk meer appreciëren.

Dit was mijn week in cijfers:

Verbeterwerk (dit was een vrij rustige week, weinig in de schriften gewerkt en veel doe-lessen) 

verbeterwerk

– een bundel rekenen ter voorbereiding van een toets : 16x 5 blz. = 80 blz.
– toets rekenen getallen :  16×2 blz. = 32 blz.
– toets rekenen meetkunde: 16x2blz. = 32 blz.
– taalschrift: 16x2blz. = 32 blz.
– Schrift: 16x 4blz. = 64 blz.
– Groot dictee: 16x2blz. = 32 blz.
– rekenen schrift en blaadjes: 16x 10blz. = 160 blz.
– huiswerk: 16x 6blz. = 96 blz.

Totaal aantal bladzijden dat ik verbeterd heb:  448 bladzijden

(Tijdens de middagpauze en ‘s morgens verbeter ik nog vaak om zo weinig mogelijk na de uren te moeten verbeteren.)

Werkuren (de uren die ik sowieso op school ben) :

Ma tot vrij  van 8u tot 16u : 8uur
Op woensdag van 8u tot 13u: 5u
Deze week effectieve werkuren: 37 uur

Extra uren:

 IMG_3400

Rapporten maken: ik had al veel gedaan op andere dagen dus deze week heb ik er nog een 2 uurtjes thuis aan gewerkt om commentaar in te vullen.
vergadering:  2 uur extra op dinsdag
gesprek met ouders: 1 uur extra
verbeteren na de schooluren: 7 uur verspreid over de week
klaarzetten van materiaal: 1 uur extra op donderdag
klas opruimen en vegen: 1 uur verspreid over de week
nabewaking: op vrijdag 1.5 uur
Extra uren gewerkt thuis of op school : 15.5 uur

 

Deze week gewerkt voor mijn job: 52.5 uur

 

Vorige week was het de week voor de herfstvakantie. Het was een redelijk rustige week. Na de vakantie zijn er weer 2 avonden dat wij oudercontact hebben tot 20u. Ik hoop met deze blogpost een zicht te geven op wat wij doen buiten lesgeven en vakantie hebben (vette knipoog)

En nu ga ik toch genieten van deze week vakantie! Ik denk dat ik hem wel verdiend heb. Lekker genieten van mijn zoontje en vriend, mijn verjaardag vieren, naar Kind&Gezin, naar de boekenbeurs gaan en sporten!  De minder leuke dingen (containerpark, opruimen…) laat ik liever uit het lijstje weg!

Veel liefs!

Wat vind jij van mijn werkweek? Wist je dit al of had je geen idee?

You Might Also Like...

20 Comments

 • Reply
  Bianca
  26 oktober 2014 at 10:52

  Alle respect hoor! Een goede vriendin van mij is pas afgestudeerd als juf en is toen ook gelijk aan het werk gegaan, als ik af en toe van haar hoor wat ze allemaal op dr schoot geworpen krijg…

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 11:39

   Ja dat beseffen sommige mensen niet. Ik zeg altijd: de vakanties zijn mijn overuren 😉

 • Reply
  Minous Willemsen
  26 oktober 2014 at 10:16

  Je hebt helemaal gelijk hoor! Ik heb zelf weleens schoolwacht moeten houden in de zomervakantie. Als ik dan op de intekenlijst zag hoe vaak leerkrachten dan nog aanwezig zijn….hoezo 6 weken vakantie?

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 10:34

   Inderdaad 🙂 Thanx!

 • Reply
  Sonja
  26 oktober 2014 at 10:31

  Zo herkenbaar. Ik werkte in middelbaar, maar loop tegen hetzelfde aan. Iedereen denkt dat je een luilekkerbaan hebt Door die 12 weken vakantie, maar men vergeet wat er allemaal in die weken gedaan wordt en wat er -naast de uren voor de klas- nog aan extra uren ingenomen worden

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 10:34

   Klopt en ik vind het allemaal niet erg om te doen, maar als je dan lullige commentaar krijgt dan ben ik vaak wel innerlijk furieus!

 • Reply
  Marijke
  26 oktober 2014 at 10:45

  Ik vind het knap! Een van de redenen waarom het onderwijs mij niet trekt. Eerlijk mijn (ex) baan bij een verzekeraar leverde veel meer op. Salaris en vrije tijd!
  Nu mijn dochter op de basisschool zit kriebelt het toch een beetje. Maar als haar meester dan op zondag een mailtje stuurt…..

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 11:38

   Het is een leuke job maar niet te onderschatten. 🙂

 • Reply
  Rory
  26 oktober 2014 at 12:03

  Goed om te lezen. Ik had geen idee! Niet dat ik een oordeel had van te voren hoor, dat absoluut niet. Maar voor de beeldvorming (van iedereen) is het goed om te weten…

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 13:12

   Klopt, daarom wou ik er eens over schrijven 🙂

 • Reply
  Yvon
  26 oktober 2014 at 12:22

  Daarom zou ik denk ik niet terug kunnen naar het onderwijs in Nederland… Te veel werk en te weinig vergoeding.
  Het is hier (in China) nog erger, want ik heb lang niet zo veel vakantie. In de zomer bijvoorbeeld maar 2 weken, that’s it.
  Gelukkig heb je het naar je zin in je werk, dat is wat telt!

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 13:11

   Werk jij in het onderwijs in China?

 • Reply
  Elise
  26 oktober 2014 at 14:10

  Hihi wat leuk om te lezen en oh zo herkenbaar! Als je alles op een rijtje zet, kan je als juf flink schrikken van je werkuren denk ik. Misschien moet ik dat zelf ook eens doen?

  • Reply
   Nathalie
   26 oktober 2014 at 16:52

   Zeker doen!

 • Reply
  Het Sushimeisje
  6 maart 2015 at 13:50

  Wat een boel uren!
  Dan vind ik veel vakantie zeker geen overbodige luxe..

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2015 at 18:33

   Ja, veel mensen zien alleen de schooluren, maar voor ons gelden die niet helemaal hahaha. Ik ben blij dat mensen dit nu weten. 🙂

   • Reply
    Het Sushimeisje
    11 maart 2015 at 00:05

    Als je echt meer bewustzijn hierover wil dan zou je misschien kunnen proberen om dit naar EditieNL of Koffietijd of iets soortgelijks te sturen. Lijkt mij wel iets voor hen 😉

    • Reply
     Nathalie
     11 maart 2015 at 08:06

     Ik zal het eens bekijken, bedankt voor je reactie!

 • Reply
  MamaFien
  3 juni 2015 at 15:15

  Ik heb vóór mijn huidige job ook in het onderwijs gestaan en vond het ook echt vervelend om altijd op te boksen tegen die vooroordelen. Nu ga ik na mijn werkuren naar huis en is het gedaan, als leerkracht niet. En in de 3de graad van het secundair onderwijs werk je dan nog maar een goeie 20 lesuren, ik heb echt veel respect voor leerkrachten in het lager onderwijs. Vakantie meer dan verdiend verdorie! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   3 juni 2015 at 19:17

   Thanks!! hihihihi, altijd leuk om te horen dat er mensen zijn die het begrijpen. Wat doe je dan nu van werk?

Leave a Reply