Unicorns & Fairytales
spaarrekening voor je kind - unicorns & fairytales
moederschap Ontwikkeling Personal

Wat wij doen met de centjes die we kregen van Kerst en Nieuwjaar…

Kindjes die een Nieuwjaarsbrief voorlezen krijgen een centje voor de spaarpot. Of heb je ook een spaarrekening voor je kind? Dat is de traditie bij ons. We vroegen ook aan de meter en peter om een centje bij te leggen. We willen de kinderen niet (nog meer) overstelpen met speelgoed of spullen, maar aantonen dat je voor iets kan sparen. Voor een hobby of een activiteit of voor iets wat je écht graag zou willen. Wij gebruiken al enkele maanden YONGO Moon, om samen met de kinderen te leren sparen voor later. 

Wat zouden ze graag hebben?

Oh die vraag… een vraag die zo vaak gesteld wordt tijdens verjaardagen en feestdagen. Eigenlijk is mijn eerste gedacht altijd; een beleving? Ga iets doen met je zoon/dochter/kleinkind/petekind/metekind/…. Het versterkt niet alleen de band met de kinderen, het is ook nog leuk. Spullen hebben ze meestal al wel voldoende. Wij toch… Tenzij ze écht voor iets sparen. Mijn kinderen hebben echter ruim voldoende. Ook al geven we vaak aan het goede doel, verkopen we tweedehands spulletjes (en prima speelgoed) op Vinted (nathalie7_dm) en schenken we aan onze school, er komt vaak iets bij. Maar goed, de centjes die ze verzamelen door iets te verkopen, of als ze iets verdiend hebben, zetten we op hun spaarrekening bij YONGO. We sloten vorig jaar een spaarrekening af (YONGO MOON) die meer opbrengt dan een klassieke spaarrekening voor je kind bij de bank.

Yongo Moon, een spaarrekening voor je kind

Yongo combineert sparen of beleggen met spelenderwijs leren omgaan met geld. Via de app en de beveiligde website kan je alles beheren. Je kiest voor een spaarrekening (MOON) of beleggingsfonds (STAR) en dat kan je combineren met Yongo DREAMS. De spaarrekening voor je kind van Yongo biedt in ieder geval meer opbrengsten dan een gewone spaarrekening bij de bank. Het beleggingsfonds biedt natuurlijk nog meer opbrengsten als het gunstig staat. Hier bovenop heb je dus ook nog YONGO DREAMS. Daar kan je kind een ‘project’ aanmaken. Bijvoorbeeld: Vince wou vorig jaar zelf sparen voor een LEGO trein. Dat kostte wel wat centjes. Daarom vroeg hij als cadeau aan zijn grootouders, meter en peter centen, die hij op zijn rekening kon laten zetten door ons. Hij zag zelf de vooruitgang en leerde dus ‘sparen voor iets’. Bovendien was hij heel blij met dan envelopje waar geld inzat, terwijl mensen het soms lastig vinden om aan een kind een centje te geven. Ze kiezen dan vaak voor een cadeautje of spulletjes die na een tijdje in een hoekje belanden. Op deze manier leren kinderen ook de waarde van hun speelgoed. Ze hebben er tenslotte ook zelf voor moeten sparen… 

kinderen leren sparen met Yongo - unicorns & fairytales

Waarvoor spaart Vince?

Wel, Vince is heel blij met zijn centjes, want hij spaarde met de centjes van Nieuwjaar voor een voetbal outfitje. (vorig jaar spaarde hij voor de goederentrein van LEGO) Hij heeft de voetbalkriebels een beetje te pakken sinds kort en wil ook graag een keepersoutfit. Een werd een tripje naar de Decathlon met zijn zelfgespaarde centjes. Hij was dus reuzeblij met het geld dat hij kreeg. Wat we ook doen is elke zondag een ‘zondag’ op hun rekening plaatsen en als ze écht heel graag iets willen, gebeurt het dat ze dit van hun zondag betalen. Zo wou Vince graag een appje kopen voor de tablet en heeft hij dit van zijn zondag gekocht. Voordeel van deze spaarrekening voor je kind is dat het meer opbrengt dan een klassieke spaarrekening bij de bank.

De speelgoedberg verkleinen 

Ik ben heel blij met YONGO Moon. Sinds we deze spaarrekening hebben, zijn we zeker dat hun centjes veilig staan en bovendien kunnen ze voor feestdagen een project aanmaken. Wij vinden het nu niet meer erg om te zeggen tegen vrienden dat een centje welkom is en de mensen die niet weten wat te kopen moeten zich niet lastig voelen dat ze enkel een envelopje met geld geven. Onze kinderen hebben speelgoed voldoende en spelen supergraag met hun blokken en auto’s waar ze elke dag eindeloos veel plezier mee hebben. Dit jaar wil ik heel graag onze speelgoedberg verkleinen en hard inzetten op ‘sparen’ voor iets of ‘activiteiten met kinderen’. Maar daarover vertel ik later meer. 

Heb jij een spaarrekening voor je kind? Ken je YONGO al? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply