Unicorns & Fairytales
Boeken Onderwijs

Start van de jeugdboekenmaand, ook op Unicorns & Fairytales

Vandaag gaat de jeugdboekenmaand weer lekker van start. Iets waar ik altijd naar uitkijk. Ik hou namelijk van boeken. Al van toen ik nog heel klein was. Een hele maand ga je op mijn blog allerlei boekentips, winacties en leuke titels voorbij zien komen.

 

Jeugdboekenmaand

Ja! Normaal is het jeugdboekenweek maar dit jaar doen we gewoon een jeugdboekenmaand. Hoe leuk is dat? Het thema is MVX, je bent wie je bent. Een heel ruim begrip als je het mij vraagt, maar iets waar je veel mee kan doen, zowel thuis als in school. Zeker in deze maatschappij, waar kinderen en jongeren een stem hebben, geconfronteerd worden met sociale media en soms in de knoop zitten met zichzelf.

“MVX begint bij jongens en meisjes. Maar het wil hen niet lijnrecht tegenover elkaar zetten. Het wil hen doen bewegen. Kriskras en door elkaar. Dan danst straks iedereen van lichtblauw naar fuchsia naar appelblauwzeegroen, huppelen we in glitterjurken en op legerbottines, slepen we taart naar een boomhut met bloemengordijntjes voor het raam. Wie danst mee?”

Elk jaar is er dus en ander thema. Op de website van de jeugdboekenmaand vind je boekentips, lestips, leuke activiteiten, een doe-boekje en veel meer.

Boekentips (van Vince)

Op mijn blog kom je regelmatig boekentips tegen. Van vince of van mij. Voor alle leeftijden. Snuffel gerust eens rond. Je vindt alles over boeken onder de gelijknamige categorie in het menu. Wij houden van boekjes en willen jullie de allerleukste exemplaren laten zien. Ik weet nog dat ik elke week een keer naar de bibliotheek ging. Ik verslond boeken. Soms kon ik de hele dag lezen en enkele boeken in één trek uitlezen. Als kind vond ik dat heerlijk: wegdromen in een boek. Even weg van de realiteit en meegezogen worden in het verhaal. Misschien niet verwonderlijk dat ik nu een eigen blog begonnen ben. Ik wou altijd zelf een boek schrijven, want ik hou van lezen en schrijven. Ik ben blij dat ik mijn liefde voor lezen kan doorgeven aan mijn zonen. We hebben dan ook een uitgebreide boekenkast in huis. Ik hou niet enkel van lezen, maar ook van de boekjes zelf en om ze regelmatig vast te nemen. Mijn boeken die ik als tiener had zijn nog allemaal in perfecte staat. Je zou denken dat ik ze net gekocht heb.

prentenboek - unicorns & fairytales

Leuke winacties

Op mijn blog schreef ik al eerder over lezen en boeken. Ook vorig jaar stond mijn blog enkele dagen in het teken van de jeugdboekenweek. Wie mij toen al volgde weet dat ik af en toe leuke boekenpakketten weggaf. Dat is nu niet anders. Elke week valt er wel iets te winnen, allemaal in teken van boeken! Dus boekenwurmen… opgelet!

 

Youtube kanaal

Ook op mijn Youtube kanaal zal ik enkele boeken laten zien. Het is toch altijd fijn om ze eens te bekijken, niet? Abonneer je alvast op mijn kanaal en wie weet win jij ook via Youtube een leuk boekje?

 

Geniet alvast van de jeugdboekenmaand, neem eens een kijkje op de website, plan eens een bezoek aan de bib en kom geregeld kijken op mijn blog voor leuke tips, boeken, winacties en meer! 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    1 maart 2017 at 11:19

    Wat heb je daar een supergezellig boekenhoekje gemaakt zeg! Het nodigt echt uit om te gaan zitten en een boek te pakken.

Leave a Reply